:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 307
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ТАНЦ

Балетен спектакъл на площад "Батенберг"

Фестивалът "Опера на площада" продължава с пълна сила тази седмица. За утре вечер на площад "Батенберг" е подготвен истински празник за ценителите на балета и най-вече за почитателите на "Арабеск". "Вечност/Някога, на Изток" е съвместна работа на хореографите Уейн Макгрегър и Мила Искренова. Британецът е правил "Вечност", а българката - "Някога, на Изток".

"Вечност" (Въздух/Aeon) е съвместен проект на лондонската трупа Random Dance Company и балет "Арабеск". Постановката е обиколила сцени в Европа, Америка и Азия и е заключителната част от трилогия, чието начало е поставено през 1998 г. със спектакъла "Вода", последван от "Огън" през 1999 г.

Постановката е мултимедийно представление за осем танцьори и техните виртуални партньори. Тя е свеж поглед към танца и към новите технологии, които са стимулирали всеки аспект от сътворяването на спектакъла.

Танцовите изразни средства, наложени от хореографа на постановката и директор на Random Dance Company Уейн Макгрегър, са предизвикателство за танцьорите. Макгрегър поставя под въпрос представите ни за функционирането на човешкото тяло. Хореографията "спори" с гравитацията - изпълнителите се движат с въздушна лекота, създаваща илюзия за безтегловност.

"Някога, на Изток" е спектакъл с хореограф Мила Искренова, който със средствата на съвременния танц пресъздава различни черти от мъжкия характер - сила, войнственост, мечтателност, виталност и жестокост. Всички те са разгледани като части на една обобщена, хипотетична личност, олицетворяваща като цяло мъжествеността.

А в понеделник на същата сцена може да гледате мюзикъла "Коса" от Джером Рагни и Джеймс Радо по музика на Галт Макдърмът. Режисьор е Борис Панкин, хореограф - Боряна Сечанова. Сценографията е на Иван Токаджиев, а костюмите - на Петър Митев. Участват Мариан Бачев, Станислав Димитров, Росен Белов, Николай Дограмаджиев, Аннa Йонева, Невена Калудова, Жанет Иванова, Марта Кондова, Жени Александрова, Ангел Георгиев, Коцето-Калки, Николай Сотиров и балет "Арабеск".
520
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД