:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 270
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ВЕРНИСАЖ

Изложба на "Желатин" в Ата-център

Институтът за съвременно изкуство и Центърът за академични изследвания доведоха в България "Желатин". За какво става дума? Това наистина е група, но не музикална - както може би са помислили мнозина. "Желатин" са една от най-скандалните и любопитни групи в съвременното изкуство. Нейни членове са четирима художници, които живеят във Виена, но обикалят земното кълбо от Австралия до Мексико и от САЩ до Китай. Акциите им варират от откривателски пътешествия по непознати земи до изложби в най-престижните световни галерии. През 1998 г. са избрани да представят Австрия на престижното Венецианско биенале, но не се поколебават да превърнат района около националния павилион в истинско блато.

В средата на юни "Желатин" започнаха пътуването си към София. И отново не избраха лекия път, а яхнаха 30-годишните си моторетки, превръщайки пътешествието в бавно и подробно изследване на територията между Виена и София. Първата среща с публиката бе на 25 юни, когато групата представи досегашната си дейност с пърформанс на открито.

След като прекараха известно време в България и отпътуваха за родината си, "Желатин" изпратиха поздрав на тукашната си публика с изложба в АТА-център. В нея могат да се видят: обект-спомен от пътуването из Балканите, филм от пребиваването на групата в Мексико, както и други акции, заснети с камера. Изложбата продължава до края на месеца.
619
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД