:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 337
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

59-годишнината от бомбардировката над Хирошима

 
бе отбелязана вчера в Япония с плуване на възрастни хора в река Мотояцу, която тече пред мемориала на жертвите. Всяка година по този начин се успокояват душите на загиналите, намерили убежище във водата от ужаса на пламъците. Над 40 000 души, сред които японският премиер Джуничиро Коидзуми, се събраха на церемония в мемориалния Парк на мира в града, който бе сравнен със земята на 6 август 1945 г. Присъстващите, дошли от цял свят, почетоха паметта на загиналите с едноминутно мълчание. То бе обявено от камбанен звън, отбелязващ момента, когато американският самолет "Енола гей" пуска бомбата. В основата на паметника бяха добавени имената на още 5142 души, които, според официалната статистика, са починали през последната година от рак и други болести в резултат на радиацията.



"Спирит" не откри следи от езеро на Марс,



в кратера, за който учените се надяваха преди да е бил пълен с вода, съобщи Ройтерс, като се позова на публикация в сп. "Сайънс". Американският робот "Спирит" и неговият близнак "Опортюнити" кацнаха през януари на противоположни точки на Червената планета през януари, за да търсят следи от живот. "Не открихме доказателства за езерни седименти от местоположението, в което се намира "Спирит" на кратера "Гусев", посочва проф. Стив Скиър от Корнелския университет по астрономия, главен експерт на мисията. През март НАСА обяви, че и "Опортюнити" не е открил доказателства за наличието на море, в което би могла да съществува някаква форма на живот. Въпреки това агенцията реши да продължи 3-месечната мисия на роботите, засега до септември.



Турция ще изгради стъклен ръкав за пешеходци



на един от двата моста над Босфора, съобщи турският информационен сайт "Журналтюрк". Ръкавът, който трябва да се превърне в туристическа атракция, ще бъде от непробиваемо стъкло, създадено специално за целта. Туристите ще се качват в тунела с асансьори, които ще побират 25-30 души. Градските власти в Истанбул щели да поръчат на художници да украсят фасадите на неугледните къщи в старата част на града, които щели да представляват неприятна гледка от стъкления мост.





Москва изгони военния аташе на Литва





с мотива, че извършва "дейност, вредяща на интересите" на страната, предаде РИА Новости, като се позова на информация от министъра на външните работи на Литва Антанас Валионис. Според него поканата към подполковник Сигитас Буткус да напусне до 24 часа Русия е отговор на предприета от Вилнюс през юли т. г. мярка, когато трима служители на руското посолство е трябвало да напуснат Литва. Те са били обвинени, че извършват дейност, несъвместима с дипломатическия статут, което на езика на дипломацията означава подозрение в шпионаж.
6
595
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
07 Август 2004 20:44
малко материал за размисъл: http://www.fff.org/comment/com0408b.asp
Targeting Civilians at Hiroshima and Nagasaki
The U.S. government has killed civilians for well over a century. During the Civil War, General William Tecumseh Sherman waged war on civilians in Atlanta. During the Philippine Insurrection at the turn of 20th century, U.S. forces killed about 200, 000 civilians, and even had a policy to shoot anyone more than 10 years old who dared to resist the U.S. occupation of the Philippines.
08 Август 2004 02:23
Защо никои не коментира тази новина!!!
Можеби защото е американско престъпление !, може би бенладен или мосюлманските "терористи" са хвърлил бомбите тогава!!, или може би хвърлянето на тези бомби не беше по съветите
на еврейте в сащ и англия!! може би!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
БОЖЕ, ПАЗИ СВЕТА ОТ ЕВРЕЙСКИЯТ ТЕРОРИЗЪМ.
08 Август 2004 05:13
Края на ВСВ!
Победа на свободата над кървавите тирании на Япония и Германия поробили и избили милиони невинни хора и народи!
Да се почетат Америка, Англия и съюзници за доблестта, героизъма и самопожертвувателността им!
08 Август 2004 08:07
Дебил!....
08 Август 2004 17:51
http://www.oran-gutan.com/?itemid=111
08 Август 2004 23:12
СПРЕТЕ ЯДРЕНИТЕ ОПИТИ!!!
Човечеството трябва да си вземе поука от събитията, случили се на 6 август 1945 година. За да живеем в един по- добър и красив свят, трябва да се отървем от ядреното оръжие...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД