:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,181
Активни 239
Страници 2,083
За един ден 1,302,066

"Динамо" поиска служебна победа

Причината - тифози на "Рома" окървавиха рефера и мачът в Рим бе прекратен
Снимки: Ройтерс
Ръководството на "Динамо" (Киев) поиска УЕФА да присъди на тима служебна победа за прекратения мач срещу "Рома" от група "В" на Шампионската лига. Двубоят в Рим бе спрян на почивката, след като съдията Андерс Фриск бе уцелен в главата с хвърлена от трибуните запалка. Шведският арбитър предизвика гнева на феновете на "Рома", тъй като показа червен картон на защитника Филип Мексес. Мексиканецът удари без топка Марис Верпаковскас и справедливо бе изгонен. След почивката двата отбора чакаха около 40 минути Фриск да поднови мача, но това не стана. Украинците водеха с 1:0 след гол от фаул на Горан Гавранчич.

Шефът на украинската федерация Григорий Суркис обяви, че най-логичното решение е УЕФА да присъди служебна победа на "Динамо". Той пристигна вчера с частния си самолет в София директно от Рим, за заседанието на Изпълкома на УЕФА, чийто член е. Брат му Игор пък е президент на киевляни.

Почти сигурно украинците ще бъдат обявени за победители, тъй като прекъсването на мача е по вина на домакините, които не са осигурили нормално провеждане на срещата. За последно мач от евротурнирите не бе довършен през 2001 г. Тогава "Пари Сен Жермен" спечели служебно, след като токът на стадиона на "Динамо" в Букурещ спря. През тази година пък за втори път бива прекратена среща на "Рома". През пролетта фенове нахлуха на терена на дербито с "Лацио" и принудиха полицията да прекрати мача, който бе доигран при празни трибуни. Сега "вълците" ги очаква наказание да играят на неутрален терен в Лигата поне 3 срещи. УЕФА ще решава във вторник. "Рома" обаче вече почна да търпи загуби от инцидента - вчера акциите на клуба паднаха с 8,38% на борсата.

В състава на "Динамо" онази вечер не беше Георги Пеев. Друг българин обаче бе сред героите на вечерта. Димитър Бербатов и неговият "Байер" направиха за смях "галактическия" "Реал" (М) и го смляха с 3:0 в Леверкузен в другата среща от групата. Националът там вкара последното попадение. Преди него точни бяха полякът Яцек Кжиновек и бразилецът Франса. Така "Байер" взе реванш за загубата си във финала на турнира през 2002 г. Немците също така сложиха край на серията си от 7 поредни загуби в турнира. От своя страна "Реал" има само 1 победа от 19 мача срещу германски отбори в Шампионската лига.

Проблемите на "белия балет" се увеличиха допълнително, след като се разбра, че една от звездите на тима - Зинедин Зидан, ще отсъства от терена поне 3 седмици. Французинът получи травма на дясното рамо, след като в последните минути на първата част скочи за топката и се сблъска с Роке Жуниор от "Байер". Зидан бе сменен на почивката, а от клуба му съобщиха, че със сигурност пропуска следващия мач от Шампионската лига - на 28 септември в Мадрид срещу "Рома".
 
Димитър Бербатов прави "самолет" от радост след попадението си във вратата на "Реал" (М) и очаква своите съотборници да дойдат да го поздравят.
2
599
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
17 Септември 2004 03:38
показа червен картон на защитника Филип Мексес. Мексиканецът удари без топка Марис Верпаковскас и справедливо бе изгонен.
17 Септември 2004 10:31
Худини,
дай им жокер каква националност е Мексес, че може и да не знаят.
Добре игра и мексикансия му сънародник Дакур.
Иначе лоши събития.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД