:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 300
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Балканкар - 6-ти септември" отива към ликвидация

Увеличаване на капитала и ликвидация на дружеството са две от точките от дневния ред на свиканото за 11 ноември извънредно общо събрание на "Балканкар - 6-ти септември", става ясно от обява в "Държавен вестник". Мажоритарен собственик на дружеството с 94% дял е регистрираното в Литва дружество "Регионо инвестиция". Останалите 5% са на група физически лица и около 1% е на финансово-брокерска къща "Булброкърс".

На общото събрание ще бъде гласувано увеличение на капитала от 1.14 млн. на 3.11 млн. лв. чрез издаване на нови 1 977 509 акции с номинална стойност един лев. Те ще бъдат записани изцяло от "Регионо инвестиция". Акционерите ще гласуват за прекратяване на "Балканкар - 6-ти септември". Предвидено е ликвидацията да се осъществи за срок от една година. За ликвидатор е предложена Нели Бакърджиева. В дневния ред са включени гласувания за промяна на устава на дружеството, а също и промени в съвета на директорите. При липса на кворум събранието ще се проведе на 29 ноември при същия дневен ред.

"Балканкар - 6-ти септември" е завод с дългогодишна традиция в разработването и производството на електрокари и мотокари. През февруари тази година "Регионо инвестиция" купи на централизиран публичен търг на фондовата борса 43,2% от "Балканкар - 6-ти септември" от държавата за 22 млн. лева. Два месеца по-късно регистрираното в Литва предприятие придоби и 51-процентния дял на "Балканкар холдинг" за 6 млн. лв. Според регистъра "Дакси" управители на завода за мотокари са Дмитриус Никитинас, Миндаугас Марцинкевичиус и Димитър Димитров.
2554
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД