:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 335
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Фонд "Земеделие" отпуска 30 млн. лв. за сеитба

Фонд "Земеделие" отпуска 30 млн. лв. за есенната сеитба на пшеница, съобщиха от Министерството на земеделието. От тях 20 млн. лв. ще се предоставят като кредит, а 5 млн. лв. ще е безвъзмездното финансиране. Останалите 5 млн. лв. ще са за стопаните от пострадалите от наводненията райони и ще бъдат осигурени от бюджета на фонда.

Лихвата по кредитите за закупуване на семена за пшеница реколта 2006 г. е намалена от 3% на 1,5%. На земеделските производители ще се отпускат по 5 лв. на декар, от които кредитът е 4 лв. на декар, а безвъзмездната помощ - 1 лв. Стартът на линията е 1 септември. Срокът за възстановяването на кредита е 28 септември 2006 г. Отделно фонд "Земеделие" ще предостави 5 млн. лв. за подпомагане на стопаните в поразените от наводненията райони, при засяването на пшеница от реколта 2006 г.
2
632
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
30 Август 2005 01:38
Фонд "Земеделие" отпуска 30 млн. лв. за сеитба-с предимство ще бъдат разглеждани молбите на майчен езики активисти на ДПС!!!Час от парите са запазени за фирмите от обрача на Агата Доган!!!А българския обикновен селянин нека духа попарата на БСП дето гласуваха за тех!!!А да ви е честити керваните жито дето заминават всеки ден от пристанище Балчик в една посока а от там им ги връщат с Турско нискокачествена ръжна пшеница дето в Добричко и Търговишко ви правят хляб!!!

30 Август 2005 10:48
радикали нещо не си наред, що не си направиш труда да погледнеш указанията на Фонд земеделие!!! а колко "турско говорящи" притежават или арендуват земи от порядака на 2000-3000, защото за по-малко земя не си струва кандидатстването-повервай ми
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД