:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,226
Активни 234
Страници 2,128
За един ден 1,302,066

Уволниха шефовете на всички митници

Шефовете на всичките 5 районни митнически дирекции в България бяха уволнени. Махнати са скандално известният столичен началник Петко Петков и бургаският бос Иван Цанев. Сменени са ръководителите в Русе, Пловдив и Варна - Лъчезар Апостолов, Павлина Папазова и Румен Кирчев.

Директорът на Агенция "Митници" Захари Захариев не обясни защо прави поголовната чистка. Според говорителя на ведомството, доскорошния тв журналист Любчо Нешков петимата си отиват заради "наложилия се в българската митническа администрация със своята ефективност принцип на ротация". Според официалното съобщение "досегашните директори имат възможност да предават своя опит и умение на други отговорни постове".

И петимата бяха назначени през 1997 г., след като СДС дойде на власт.

"През изтеклия 3-годишен период бяха постигнати значителни успехи, бяха отчетени и редица слабости", се казва в съобщението на Агенция "Митници".

От 1998 г. печатът изобилства с материали за митнически далавери. Една от целите на чистката е да се създаде впечатление преди изборите, че правителството отстранява компрометираните, чиито имена се свързват с финансирането на СДС от контрабандни канали, коментират наблюдатели. Другата цел била да се обезсили лобито на Христо Бисеров в митниците. Шефът на агенцията Захариев вече минал в лагера на Костов.

Новоназначените досега бяха по-дребни началници. Дирекцията в София оглави шефът на бюрото на летището Димитър Маринов. Шефът на митница Варна Пламен Войков пое цялата районна дирекция. Началникът на пловдивската митница Минчо Божков вече ще отговаря за целия регион. Същото важи за главния инспектор на русенската митница Йордан Масленков. В Бургас шеф става Божидар Чергов.

Петимата уволнени шефове трябва да мълчат и затова ще им бъдат предложени нови постове, поясниха осведомени.

Вероятно директорката на РМД-Пловдив Павлина Папазова ще приеме ново назначение в митниците. Тя била близка на известна групировка, която контролира обмитяването на повече от половината на внасяните стоки у нас, твърдят запознати.

До последно за нов шеф на столичната дирекция била спрягана началничката на бюрото в Горубляне Шинка Манова. Тя обаче можела да бъде атакувана заради засечени нейни контакти със силова групировка, твърдят запознати. Най-вероятно Манова ще стане шеф на митница-Аерогара.

Очакват се рокади и в самата Агенция "Митници". Не било изключено Захариев да се раздели със заместника си Ангел Дончев, който е шеф на инспектората.
3108
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД