:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,922,025
Активни 469
Страници 4,927
За един ден 1,302,066

Данъчните ще проверяват Берберян и себе си

Данъчните пак ще се занимават с имущественото и финансовото състояние на Юлия Берберян. В писмо до "Сега" данъчната администрация уверява, че ще провери фактите в материала "Юлия Берберян пак укри данъци. И пак в големи размери!", който "Сега" вчера публикува. Този път администрацията ще трябва да разследва и защо при миналогодишната ревизия на Берберян са й убягнали фактите, изнесени във вчерашния брой на "Сега".

Наше разследване установи, че депутатката и мъжът й дължат 25 000 лева подоходен данък за 1999 г. Тогава Берберян и мъжът й Малеев са включили скандалните 21 декара терен в "Погребите",

които получиха от Софиянски на смешна цена, като апортна вноска в тенис-дружество. Срещу терена те са получили акции. При апортирането съдът е направил оценка на терена и тя е по-висока от данъчната му. Заради разликата в оценките Берберян и мъжът й дължат данък от 25 000 лева. При миналогодишната ревизия на Берберян данъчните не са проследили какво е направила депутатката с терена, след като го е придобила през 1998 г. "Част от изложените в публикацията твърдения не са били известни и не се подкрепят от събраните в хода на данъчната ревизия доказателства. Изнесените твърдения и хипотези, насочващи към съществуването на допълнително данъчно задължение, ще бъдат детайлно анализирани", това обещава данъчната администрация в писмото си до "Сега".

Разбрахме, че данъчната администрация ще извърши проверка на фактите в материала ви. Реакция от НС може да се очаква след като има констатация на данъчните, обясниха от пресцентъра на НС.
579
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД