:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 272
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Тирана иска демилитаризиране на сръбската част на Митровица

НАТО против "Велика Албания"

Македония засили военното присъствие по границата с Югославия
НАТО ще се противопостави на действията на екстремистите, които се опитват да разпалят насилието в Косово, Сърбия и Македония, заяви представител на алианса в Брюксел, цитиран от Ройтерс. Според него раздвижването на екстремистките групи в района е част от осъществяването на определен план, чиято крайна цел е създаването на "Велика Албания".

Македония засили военното си присъствие по границата с Югославия, за да се подсигури срещу евентуално преливане на албанския тероризъм от Южна Сърбия и Косово на нейна територия, каза вчера говорителят на министерството на отбраната на Македония Джорджи Трендафилов.

Тази седмица бяха арестувани четирима албанци във връзка с бомбения атентат на 22 януари, при който бе убит един полицай. По непотвърдена информация те са бивши бойци от АОК.

Премиерът Любчо Георгиевски обаче оцени ситуацията в Македония като стабилна, а терористичните акции срещу полицейското управление в Теарце и нападението на влака край Кичево - като единични прояви на тероризъм, които не могат да застрашат държавата. Той опроверга информациите в някои медии за съществуване в Македония на лагери за военна подготовка на албански терористи, които да действат на територията на Косово и в Южна Сърбия.

Събитията в Южна Сърбия могат да имат отрицателно влияние и върху Македония, и върху региона, особено в икономически аспект, предупреди Георгиевски.

Албания настоя за демилитаризиране на северната част на разделения град Косовска Митровица, в която живеят предимно сърби, и осъди насилието от страна на "екстремистките кръгове".

СБЛЪСЪЦИ

Френски войници от състава на КФОР вчера отново влязоха в схватка с етнически албанци в населения главно със сърби град Косовска Митровица. Протестът е предизвикан от убийството на 15-годишен албански младеж по време на сблъсъци със сърби в понеделник.

Около 300 души, предимно младежи, се стекоха на главния мост над река Ибар, който разделя Митровица на албанска и сръбска част. Италиански миротворци ги приканиха да се оттеглят, но те се отправиха към друг мост и започнаха да хвърлят камъни срещу контролния пункт, охраняван от френски войници. Гърмежът на изстреляните халосни гранати накарал албанците да се разбягат панически.
 
Френски войници от КФОР в готовност да разпръснат със сълзотворен газ косовски албанци, протестиращи във връзка с убийството на 15-годишен младеж в понеделник при сблъсъци със сърби в Косовска Митровица.
2
410
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
01 Февруари 2001 23:39
Браво бе! Най - после загряха в НАТО за какво става дума, ама след като изгониха сърбите и въоръжиха косоварите(шиптерите де) и ги направиха герои. В скоро време според мен ще бъдат убити войници от НАТО, от Западна Европа или САЩ, а те знаете че не даянат на жертви, които са неминуеми при една партизанска война, вече срещу косоварите и ще бъдат поставени под натиск да се изтеглят. Въобще, бурно лято ни очаква! Хатаб от Чечня, да се стяга че тука работа го чака!
02 Февруари 2001 06:24
"шиптер" osznachava "orel" i ne e obidna duma, ako imash tova predvid...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД