:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 314
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

 
Японският премиер подаде оставка



Японският премиер Йоширо Мори (вдясно) вчера обяви официално, че подава оставка. Тя се очакваше, след като в сряда управляващата Либерално-демократична партия свика вътрешнопартийни избори на 24 април за ново ръководство. Най-вероятният приемник на Мори е бившият премиер Рютаро Хашимото, който в момента е държавен министър на администрацията.



Румъния отменя визите за граждани на страни от ЕС





Румънският Сенат одобри вчера без обсъждане извънреден указ, с който Румъния отменя едностранно визовия режим за граждани на страни от Европейския съюз, предаде Медиафакс. Държавният секретар в министерството на външните работи Кристиан Николеску отбеляза, че България е отменила още през 1997 година визите за граждани на страни от ЕС.



Гладуващи затворници в Турция са на прага на смъртта



122 турски затворници в гладна стачка са прага на смъртта, пише в. "Търкиш дейли нюз". Вестникът припомня, че гладната стачка започна преди 166 дни в знак на протест срещу прехвърлянето на затворници в нов тип затвори с килии за един до трима души за разлика от предишните общи спални помещения за осъдените.



Латвия увеличава военните си разходи до съвет на НАТО



Латвийският парламент реши вчера да увеличи разходите за отбрана на страната до 2% от брутния вътрешен продукт, т. е. до равнището, препоръчано от НАТО. Разходите за отбрана на Латвия сега са 1,34% от БВП. Това е най-ниският процент сред трите балтийски страни, независимо че в сравнение с 1999 г. Рига е увеличила военния си бюджет с 30 на сто, отбелязва АФП.





Стотици екзекутирани в Ирак



Всяка година иракските власти екзекутират без процес стотици политически затворници, заяви правозащитната организация "Амнести интернешънъл" в разпространено в Лондон комюнике. Последният известен случай според "Амнести" е убийството на Абед ал Уахад ал Рифаи, който бил обесен без присъда след повече от две години затвор заради подозрение, че поддържа връзки с опозицията в чужбина.
329
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД