:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 237
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Полицейска акция води до стрелба край Тетово

Скопие изкара тежко оръжие в Дебър

Джафери предупреждава, че албанците са на бойна нога
Македонската армия е разположила тежко въоръжение в Дебър, съобщиха вчера представители на военното министерство, цитирани от световните агенции. Градът е на 130 км югозападно от Скопие, близо до границата с Албания. Целта на акцията е да се предотвратят нови сблъсъци с етническите албански екстремисти и да се спре тяхното проникване в Македония.

Според непотвърдени съобщения група от 15 до 30 терористи се намира до курорта Банище, на 2 км западно от Дебър. Групата, обучавана в лагери в албанските градове Кукъс и Тропоя, дошла на македонска територия преди 3-4 дни и се опитвала да набира нови членове на Армията за национално освобождение.

Вчера сутринта в Тетово се чуваха изстрели откъм село Порой в периферията на града. Там полицейски спецчасти претърсваха "съмнителни къщи" за скрито оръжие. Не се разбра дали това са предупредителни изстрели или престрелка с въоръжени лица, дали отпор на силите за сигурност.

Ситуацията в Порой е напрегната, но под контрол, твърдят очевидци, на които се позовава радио "Дойче веле". Според тях по време на акцията два хеликоптера на КФОР кръжали над селото, но по-късно отлетели към планинския курорт Попова шапка.

Много полицаи в пълно бойно снаряжение се забелязваха вчера на входа на Порой, но също и пред сградата на общината в село Джебчище, населено предимно с етнически албанци. Кметът на Джебчище Веби Исмаили, етнически албанец, заяви за "Дойче веле", че жителите на района - предимно албанци, били в паника и реагирали "с негодувание" срещу полицейската акция.

Лидерът на главната албанска партия в Македония - Демократичната партия на албанците, Арбен Джафери заяви, че правителството в Скопие не се отнася сериозно към политическия диалог с албанското малцинство и предупреди за възможно възобновяване на въоръжените действия на албански групи. След разговори в Тетово с британския външен министър Робин Кук Джафери подчерта, че албанските бунтовници "не са победени".

1 000 000 DM

Известният Ермуш "Оджа", командващ най-силната позиция на албанските терористи в местността Кале край Тетово, избягал в Призрен, Косово, като взел със себе си един милион марки, предназначени за финансиране на борбата против македонските сили, разкрива скопският вестник "Вечер". Ермуш получил от фондация "Родината зове", намираща се в Швейцария, около 15 милиона марки за финансиране на операцията по завземането на Тетово. За целта той изразходвал 14 милиона марки, а остатъка задържал за себе си.
4
414
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
07 Април 2001 14:50
Дано скоро ги избият всички албанци в Македония,та да мирясат.
07 Април 2001 17:56
Dano se izbijat vzaimno - i makedoncite, i albancite, i ciganite!
07 Април 2001 18:22
Dano se izbijat vzaimno, i albancite, i cigante, i rugite kakvito i da sa!
07 Април 2001 23:23
Kakvi ste vie da govorite za makedoncite taka be! Tva sa bylgari mamicata vi! A albancite da gi iztrepiat vsichkite dano, kopeleta gadni!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД