:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 219
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Фамилия

Семейният живот на младия Костадинов

Венета и Камен обичат Коко, танци-манци, дърпана баница и да си ходят на гости с Петрови от първия етаж. В другия си живот Камен е депутат и дясна ръка на Христо Бисеров
Снимки: Борислав Николов
Той е на 30, а тя на 24 години. Много обичат да ходят по дискотеки. Тя завършва право, той вече го е сторил. Нейният шедьовър е украинският борш и свинското със зеле, а неговият - дърпаната баница. Свидетели твърдят, че бил много добър и в кючеците. Първото им общо творение е едва на 2 годинки, има огромни бузи за щипане и се казва Коко. Не познават всичките си съседи, но обичат да си ходят на гости с Петрови от първия етаж. Слушат Висоцки. Той е от Шумен, а тя от Бургас. Това са Венета и Камен Костадинови. Преди седмица Камен беше избран за заместник-председател на консервативен съюз ЕКИП - един вид дясната ръка на Христо Бисеров. Венета седеше на втория ред в залата. Петрови от първия етаж пък са съпартийците Илия и Велислава.

Заварката станала във Велико Търново преди, има-няма, 6 години. Тогава на 25 септември Венета пристигнала в града, където била записана студентка първи курс. Новата й съквартирантка още на следващата вечер я поканила на дискотека, където братовчед й щял да празнува рождения си ден. Дискотеката се казвала "Полтава", а братовчедът - Камен. Той е бил първият мъж, с когото младата студентка се запознала в старопрестолния град. Камен - луд фен на националния отбор по футбол - се носел из града, облечен в съответния трибагрен екип. Танци-манци, закачки, любов и преди три години минали под венчило.



Родителите им ги харесали



Само веднъж Камен се изложил, когато отишли в Бургас на гости на бъдещите му тъст и тъща. Бащата на Венета е морски човек и решил да ги гощава с риба. Притеснен дали ще получи одобрение, бъдещият зет скромно поискал да хапне скумрия. Или цаца. Дотам му стигали познанията за морските деликатеси. Което било направо обида за кореняците бургазлии, които били майстори на веяната риба, калкана и прочее плаващи вкусотии. Но това прегрешение на зетя бързо се забравило.

Ако се направи конкурс за най-хубавата депутатша, всички шансове са на страната на Венета. Тя има манекенски пропорции, никой не може да познае, че е раждала, усмивката й е създадена да стопява ледове и всичко това е гарнирано с тънко чувство за хумор. Започнала е да ходи на фитнес, но едва преди 20 дни. Откъдето и да я погледнете, в никакъв случай не можете да схванете причината, поради която е решила да се поти върху уредите.

Камен има "по-тежък" вид. Носи очила, не сваля костюма и вратовръзката и всъщност е много трудно човек да си го представи



как се кълчи на дансинга, навлякъл дънки



Той се връзва повече в атмосферата на парламента и утвърждава впечатлението, че в новата група на Христо Бисеров са събрани най-елегантните депутати. Рядко ходи по магазините, но очевидно знае къде точно да отиде. Не си признава, ама е суетен. Когато си избере дрехи, след един час проби и въртене пред огледалото, звънва на Венета и тя отива само да ги одобри. Обикновено мъжете са тези, за които обикалянето на магазини е кошмар. В това семейство обаче ролите са разменени.

Двамата живеят във висините на ведомствен блок на Народното събрание. Апартаментът им прилича на всички останали, обитавани от депутатски семейства. Единствената разлика в полза на дома на Костадинови, е, че от високите прозорци се открива най-прекрасната гледка към Витоша.

И двамата обаче не гледат на жилището като на свое. "Всичко тук барабар с бръмбарите е на Йордан Соколов", шегува се семейството. Само техниката си е тяхна. Докато Камен не се прибере, телевизорът е пуснат на МТВ, но когато дойде, той започва да върти каналите в търсене на новини и публицистика. Венета казва, че ако си има свой дом, би боядисала стените в светложълто. Малкият разбойник, който в момента е командирован в провинцията и обикаля бабите, не дава надежди, че стените дълго ще се запазят ненадраскани.

Коко, който в оригинал е Константин, е влюбен в баща си по думите на родната му майка. Той обичал да седне в креслото на татко си,



да вдигне крака и да чете вестник



(понякога обърнат наопаки) или да щрака дистанционното на телевизора. Имитирал го без грешка. И както си плямпал по детски, увещавал Венета, че ще слуша много повече, ако го остави да спи на мястото на баща му вместо в неговата си кошарка. Взел е даже изражението на баща си - със сбръчкани вежди и строг, но справедлив поглед.

Младата съпруга твърди, че в тяхната къща не се говори за политика, но по всичко изглежда, че послъгва или просто така й се иска. Когато Камен разказва за политическото си житие-битие, тя не се сдържа да вметне по някоя саркастична забележка. Казва загадъчно, че е била убедена седесарка, но й минало.

Камен е друга работа. Той е младата надежда на Бисеровата партия. Станал член на СДС, когато бил на 20 години, бил е председател на партията във Велико Търново. Е, не казва, че след Венета най-много люби СДС, но си личи отдалече, че синята идея му е болка. Малко хора знаят, че Костадинов беше сред най-активните партийци, които правеха предизборната кампания на Петър Стоянов. Една вечер за малко да докара инфаркт на майка си, когато в късна доба завел бъдещия президент в бащиния си дом.

Покрай президентската кампания Камен се запознал и с Ахмед Доган. Сокола обикалял страната, а в старопрестолния град домакин му бил младият Костадинов. Една вечер двамата се разговорили за религия и философия и откарали до 6 сутринта в сладки приказки и питиета. Когато заради зложелатели, партийни амбиции и неуредици Камен го изхвърлили от избираемото място в кандидатдепутатската листа в Търново през 1997 г., във вечерта на най-големите разочарования по телефона звъннал Доган и го поканил в централата. В 2,30 през нощта на фона на дълбокия глас на Питър Гейбриъл, огласяващ кабинета на Сокола, Костадинов получил предложение да се кандидатира на второ място в листата на ОНС в родния му Шумен. Лидерът на ДПС му дал мъжка дума, че никога няма да го насилва да действа против волята и убежденията си. Камен твърди, че е изпълнил обещанието си. На видно място в хола на Костадинови още седи иконата на св. Иван Рилски - подарък от лидерите на ДПС, които даже са я осветили в църква, за да го пази.

И когато преди месец младият депутат напусна ОНС, за да учреди заедно с Бисеров ПГ за диалог и партньорство, Доган му пожелал само успех.

Връзката на Камен със Сивия кардинал на СДС съвсем не датира от времето на партийното строителство. Оказало се, че двамата се познават още от 1986 г., когато се засекли като футболни съдии на семинар в Сандански. Неведоми са пътищата житейски. Сега Бисеров и Костадинов вече са забравили футболните страсти, защото горят в партийно-консервативни такива.

Камен не е особено разговорлив пред журналисти - май това е характерна черта за футболните съдии. Не казва какви са му плановете в политиката. Засега обаче не е хукнал да си търси нов апартамент със светложълти стени.
 
Личи си, че Венета е домакиня от класа - и когато приготвя кафе, и когато прави украински борш.
 
На 19 юли 1998 г. Костадинов ударил десетката - взел Венета за жена.
 
Малкият Коко имитира във всичко баща си.
12065
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД