:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 173
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Отговори от стр. 55-а "Игра"

Криминална задача:
В тая жега ризата на простора би трябвало да изсъхне бързо, а тя е още влажна. Значи Пантелей я е прострял призори. Вероятно чужд човек е проникнал на ранина в жилището и е симулирал самоубийство, врътвайки кранчето на газта.

Шах-задача
В партията Бронщайн-Барца черните жертват пешка 1...Ке6 шах 2. Ц:ф5 Кг7 шах 3.Цг6 Ке8 4. Ке4 Цг4 5.Ц:х6 Кф6 Нова психожертва! К:ф6 и реми. Партията Бенкьо-Бронщайн е с интригуващ финал: 1. Цд2! Кг3 2. Кф6 ф2 3. Кг4 ф1 К. (Ако 3...ф1Д, то 4. Ке3 шах-шех.) 4. Цс3 Цф3 5. Кх2 шах К:х2. Теоретическо реми.

Бридж
Ако пика К е в Изток и тя не е подкрепена с повече от 1 карта, то всичко е твърде просто - 13 взятки. Но това може да не се окаже така, т.е. той да е бил с Кхх, Кххх или дори с К хххх. А тогава? Ясно е, че Запад е атакувал от 3 или евентуално 4 картов цвят без стойности в него. Значи Изток е с QJ в трефа (защо пък Запад да не е излязъл от 2 карти(87), поради което покрива с J-то.
Изтегля се и трефа К, една висока купа(К) и всичките 5 кари, при което се идва до 5-картовия финал:

хх
А10
-
10


AQJ

-
-
Сега е моментът да се отговори на въпроса с какви 5 карти е останал Изток, имайки и хипотетичната пика К? При теглене на карите, той се е оказал със сек в цвета. Или той трябва да е с трефа Дама, иначе 10-ката е уинър(взятка), 3 карти с К-та и на последното ви каро (едва), с малко неохота е дал купа. В такъв случай играете купа Q (ако Запад даде сега J още по-добре) и при малка от него, застъпвате с Асото в мора, виждайки със задоволство падащото от Изток J. Импас в пика, влизане с купа в мора, втори пика-импас и - 13 взятки! Получил се е т.н. скуиз за рентре(влизане) в съответната ръка. Ето и ръката на Изток: пика К 9х, купа J9хх, каро х, трефа QJ6хх
632
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД