:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 237
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Диалози

Йордан Лечков: Важното е да си вътрешно чист и подреден!

И да не обръщаш внимание на вече минали неща, казва 34-годишният футболист, който се върна в играта след 3-годишно прекъсване
Данчо, знаем, че ти си един от най-добрите халфове в България. На Люпко Петрович болезнено му трябва точно плеймейкър, а Чорни дава 20 млн. долара за нови футболисти, за пробив в Шампионската лига. Би ли отишъл в "Левски"?

Ти си играл в Турция, имаш богат опит, по-футболен човек си от Тодор Батков. Би ли поразсъждавал за изхода от двубоя "Галатасарай"-"Левски". Имат ли сили "сините" да отстранят "Галатасарай"?

Антон Петков, по мейла



За мен е малко преувеличена тази цифра 20 милиона долара. Това въобще не е реално за България, за моментното състояние на страната. Не бих отишъл да играя в "Левски", защото вече съм поел ангажимент към ЦСКА. А не съм от тези хора, които днес казват едно, а утре друго.

Познавам се с изпълнителния директор на "Левски" Наско Сираков, много добри приятели сме, но не мисля за "Левски". Човек трябва да знае къде му е мястото. Играл съм в "Сливен" и в ЦСКА и футболното ми бъдеще, колкото и да е малко, ще е свързано само с последния отбор, който посочих. Но по принцип въобще не разсъждавам на подобни теми - къде бих отишъл и къде не.

Няма да давам прогноза за крайния победител в спора на "Левски" и "Галатасарай". Просто желая на всички български отбори да вървят нагоре и напред в Европа. Винаги съм го казвал - и преди, и сега, и занапред все така ще мисля. Иначе всякакво друго мнение ще е удар по реномето на българския футбол. Всяка една спечелена точка от наш отбор в евротурнирите ще е добре дошла, защото ще повиши коефициента ни в листата на УЕФА и на българските тимове няма да се налага да играят в предварителните кръгове.



Данчо, здравей!

Преди всичко искам да ти пожелая успех - както с ЦСКА, така и в личния ти живот. Имам 3 въпроса към теб:

Кой беше виновен за отпадането на националния отбор Евро`96 в Англия? Едва ли са виновни само Румъния и базата в Скарбъро.

Имаше ли някаква вина треньорът Христо Бонев за неуспехите на отбора и каква?

Кога започнаха скандалите в националния отбор и на каква основа бяха? Можеха ли да се предотвратят?

Явор Георгиев, Добрич



Смятам, че не трябва да се концентрираме върху работи, които са минали. Това е отговорът ми и на трите въпроса. Моето разбиране за живота и спорта е такова: ако отборът печели, значи всички заслужават похвала. Ако има морал и всичко е стегнато, всеки може да си покаже най-добрите качества. Няма такива неща: Бонев е виновен или някой друг е виновен. Напълно естествено е да сме имали вина всички до последния човек. Не съм такава натура, че да тръгна да търся кой е повече виновен и кой - по-малко. Пак казвам, това са минали неща и не искам да се връщам към тях. Животът продължава, а това са неща отпреди 5 години.





Данчо, дай прогноза кой ще стане шампион!

Bat Joro, във форума на "Сега"



Мисля, а и съм убеден, че това ще е ЦСКА. Иначе не може да бъде. Винаги съм се стремял към победите и съм го показвал. Обичам да печеля, но съм се научил и да губя.



Г-н Лечков,

Наскоро се появи кратко съобщение, че сте спечелили дело за клевета срещу вестниците "Стандарт" и "7 дни спорт". Преди близо година бяхте заявили, че като приключи целият случай, ще разкриете кой стои зад публикацията, че сте наркоман. Делото приключи, затова ви моля да кажете кой лисна помията върху вас. И ако не е тайна, за каква сума осъдихте въпросните издания?

И един подвъпрос: как се отнасяте към, меко казано, неистините, които се тиражират в спортната преса? За пример мога да ви дам непрекъснатото пращане на Гонзо в отбори от цяла Европа, а той си стои на "Герена".

Добромир Стоянов, Пирдоп



Самото ми връщане на терена, тренировките и играта ми в мачовете дава до голяма степен отговор на тези въпроси. Вярно е, че спечелих делото, но по-точна и конкретна информация по делото срещу "7 дни спорт" имат адвокатите ми. Те се занимават с тази работа. Не знам точния размер на сумата, защото трябва да се уточнят напълно нещата около това дело. Но и 2 лева да взема, важното е, че се писа по вестниците, че съм ги осъдил. И не са били прави те, а аз. Не го правя това за пари, за разлика от тях. Исках просто да се изчисти името ми.

Колкото до неистините, достатъчно добре се познаваме - България е малка. Трябва просто да се звънне един телефон и да се попита. Наистина много се спекулира, не трябва взаимно да си усложняваме живота журналисти и спортисти и въобще известни личности. Знам, че вестниците се списват, за да се купуват, но все пак трябва да има малко и проверена, достоверна информация.



Вие сте един от любимите ми български футболисти, тъй като съчетавате едновременно талант и хъс. Бях силно обезпокоен обаче, когато прочетох компроматите за вас. Открихте ли причината за този опит за сензация: на лична основа ли е, или са бизнесинтереси. Кой е виновникът, поръчал да се излее цялата помия върху вас?

Ангел Люцканов, София



Не мога да бъда сигурен кой стои зад цялата работа и не искам да го афиширам. В момента, когато това излезе в публичното пространство, се бях ядосал и малко поизтървах нервите си. Но на лошото не трябва да се отговаря с лошо. Достатъчно е, че получих морално удовлетворение с осъждането на виновните. И това е факт, а не мое желание. Има си съдии, следователи, които за разследвали цялото това нещо. Причините наистина може да са на лична основа или на бизнесоснова. Мога само да гадая. В такава ситуация точен отговор може да даде този, който е съчинил цялата работа. Който е наредил това да се напише. Аз мога да предполагам или да търся кой го е направил и да го разпитвам. А на мен не ми се занимава с тези работи. Това е нещо, което е минало.

И въпреки това съм сигурен, че една от главните причини е завистта. Времето лекува всичко и може би вече е дошъл мигът всичко това да остане зад гърба ми.



Данчо, как така изведнъж реши да започнеш пак да играеш?

Краси Цветанова, по имейла



Цялата тази измислена шумотевица около мен през миналото лято допълнително ме мотивира да се върна на терена. Но въпреки това не тя е основната причина - все пак аз съм на 34 години и чувствам, че все още мога. Къде на шега, къде наистина, Любо Пенев ме помоли и аз се навих. Това е цялата истина.



Лече, смяташ ли, че в отбора на ЦСКА има място Любослав Пенев и какви са ви взаимоотношенията с него в живота и на терена?

Дидо, София, ул. "Мърфи" 16



Напълно естествено е да смятам така. Любо Пенев е доказан футболист, един от малкото доказали се с престоя си в чужбина българи. 10 години е играл в много силно първенство като испанското и има толкова много вкарани голове там. Другите му футболни успехи просто няма смисъл да ги изброявам. Иначе, откакто се познавам с него, сме били приятели, никога не сме се карали. Разбираме се добре с него и извън терена.



Данчо, първо искам да те поздравя с решението ти да се върнеш на терена. То е достойно за уважение. Като гледам днешните играчи, малко останаха такива като теб да дават пример на останалите. Моят въпрос е дали ще посъветваш сина си да стане също футболист. И ако не, ще го пуснеш ли да замине да учи в чужбина, или ще му кажеш да се прояви като родолюбец и да остане в България?

Силвия Йорданова, гр. Сандански



Мен баща ми не ме е съветвал, а ми беше казал още като малък, че каквото и да правя, трябва сам да си взема решение. Винаги съм имал свобода на избор да си преценя какво да правя. Поне засега така си възпитавам сина, да е жив и здрав. В бъдеще нека той да си избере посоката, в която да поеме. Мога да повлияя с нещо, но няма да е насила, а със съвет, ако ми го иска. Аз съм такъв човек, който не се натрапва. Иначе бих желал да си остане в България. Какво да прави в чужбина? Майка му и баща му са се върнали да живеят тук. А сме имали възможност да останем навън. Друг е въпросът, ако той пожелае след време да живее, да учи или да работи, това вече си е негов проблем и решението ще си бъде негово.



Г-н Лечков, често споменавате в интервюта, че детската ви мечта е да построите хотел. Сега я осъществихте, но бихте ли отговорили защо решихте да направите такъв луксозен хотел само на 1 км от ромската махала в Сливен. Не е ли по-подходящо той да бъде край морето или в най-краен случай на по-отдалечено място извън вашия роден град?

Господин Харизанов, Стара Загора



Хотелът съм го построил там, където съм намерил за добре, и не съжалявам за това. Не е вярно, че е точно до ромската махала в родния ми град. Напротив, точно обратното е. Но аз не обичам такива деления - ромска махала и т. н. Хотелът е на едно много хубаво място, вече 3 години съществува. Много хора искат да знаят защо точно там съм избрал мястото: ами така съм преценил. Там ми харесва. Сливен е хубав град, там съм роден и живея и искам да продължавам да си живея на същото място. Всичко съм го направил с мои пари, това искам да го подчертая. Иначе имам и други инвестиции, но нямам желание да афиширам бизнеса си. Просто знам, че в момента е тежко положението в страната, и предпочитам да си мълча по тези въпроси. Иначе идват при мене с молба за помощ или ми искат писмено такава, но такива големи суми се събират от много хора и фирми. Аз помагам ежедневно, но с малко суми, колкото мога. И в хотела идват с молба да ги наема на работа и правя каквото мога.



Г-н Лечков, вие сте известен със стилния си начин на обличане и вкус към хубавите облекла. Какви дрехи обичате да носите и каква е вашата прогноза за мъжката модна линия през есента? Какво не харесвате в стила на обличане на депутатите ни и бихте ли ги посъветвали да подобрят нещо по външния си вид?

Мариана Станиславова, по имейла



Какво да им харесвам на облеклата на депутатите. По принцип и тяхната не е лесна, защото всеки ден трябва да ходят с костюми. Каквото и да облекат обаче, те ще бъдат критикувани, ще им се намират кусури от журналистите. Иначе не бих ги съветвал.

Дали съм обявен за стилен или не, аз си знам, че имам свой собствен стил. На много места може да не се харесвам, но важно за мен е дрехите ми да са чисти и изгладени. Мъжката модна линия не я следя, за да кажа каква тенденция ще бъде през есента. Мога да кажа примерно какви цветове аз обичам. Това са по-пъстрите цветове. Винаги съм се старал да се поддържам. Ето примерно днес съм излязъл с нещо чисто ново, но то се е изцапало - е, не е фатално. Ако обаче и утре изляза така, вече ще направя лошо впечатление. По-важно е човек да се чувства вътрешно чист и подреден. В душата.



Данчо, миналата седмица четох, че треньорът на ЦСКА Аспарух Никодимов е казал, че с играта, която показвате ти и Любо Пенев, заслужавате да бъдете повикани пак в националния отбор. В случай че националният селекционер Стойчо Младенов те повика отново, ще приемеш ли?

Колко време още си даваш да играеш футбол на високо ниво?

И след края на кариерата си ще останеш ли да се занимаваш с нещо, свързано с футбола?

Стефан Евтимов, Велико Търново



При всички тези отбори, в които съм играл в чужбина, винаги съм давал приоритет на националния отбор. Приятно ми е било да играя за България, доставяло ми е удоволствие и се гордея, че съм българин. Смятам, че съм го доказвал на терена. А ако сега мога да помогна с нещо на терена, зависи. Има си треньор, той решава. Аз съм последният, който ще тръгна да му се предлагам да ме вземе в отбора. Но за България съм готов да играя винаги. Ако селекционерът е преценил, че съм във форма, и дума не може да става да откажа. Както се казва - от сън да ме вдигнат, ще играя за националния отбор. Но не на всяка цена, само ако бъде преценено, че и аз съм полезен. За Любо Пенев не мога да коментирам, нека той сам отговори. Иначе е много относително да се каже, че в момента играя футбол на високо ниво. Важно е човек да има морал. На тези години вече трябва по-внимателно да се тренира. Нужно е да се спазва някакъв режим, дори и хранителен. Трябва човек да не прекалява и с нощния живот. Всичко трябва да се съобрази. Има хора, които се състезават до 37-38 години, но аз нямам чак такива амбиции. Важно е тази година да станем шампиони, пък другия сезон вече ще мислим. Давам си максимум 1-2 години, че мога да играя на това ниво. Колко е високо, е отделен въпрос.

Аз съм се насочил и се занимавам с футбола в Сливен, имам там един отбор, в който съм горе-долу ръководен кадър. Така или иначе ще си остана около играта. Както се казва, ще гравитирам. Това са нещата, които най-добре умея. Въпреки че и други неща умея добре!
 
Йордан Лечков на модните награди VMG.
 
Лечков отново облече екипа на ЦСКА и се надява, че отборът му ще стане шампион.
 
Аз си знам, че имам собствен стил на обличане, но по-важно е дрехите ми да са чисти и изгладени, твърди Йордан Лечков (на снимката е при откриване на ново кафе в София преди 2 години).
 
Данчо със съпругата си Светлана пред хотел "Империа" в Сливен.
 
Преди миг плешивата глава на Йордан Лечков е насочила топката към вратата на германците пред слисания поглед на фатално закъснелия да го покрие Томас Хеслер. Победният гол на българина на световното в САЩ`94 хвърли в екстаз цялата нация.
1
867
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
12 Август 2001 05:35
Savarsheno viarno. Tochna za tova US neprekasnato "plachat" za choveshkite im prava, za da gi dokarat na nashia hal i da niama koi da im se protivopostavi v namereniata im za svetovno gospodstvo.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД