:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 95
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Окупирана е медийната централа на палестинците в Ерусалим

Предстои нова израелско-арабска война?

Египет обмисля да прати войски в Синай по искане на Арафат
Заплахата от нова израелско-арабска война нараства и доказателство за това е, че египетският кабинет обмисля изпращането на 3-тата си армия на Синайския полуостров, ако Израел навлезе в палестинските автономни територии, твърди британският в."Сънди таймс". През последните дни Кайро бил подложен на силен натиск от страна на палестинците за помощ. Разполагането на египетски войски на Синай вече се обсъжда и израелците трябва да спрат атаките си срещу палестинската власт и лидера й Ясер Арафат, заяви висш представител на египетските сили за сигурност.

Съгласно споразумението от 1979 г. Израел изтегли частите си от Синай, който той завладя по време на 6-дневната война през 1967 г. Според същото споразумение Египет не трябва да разполага многочислени войски на полуострова.

Палестински източници информираха, че миналия месец Арафат е напомнил на египетския президент Хосни Мубарак, че като член на Арабската лига, Египет има задължението да предостави военна помощ на всеки друг "събрат", попаднал под вражеска атака. Палестинската власт е член на Арабската лига. Арафат е пресирал Мубарак да спазва това задължение. Източници от израелските сили за сигурност заявиха, че възможната намеса на Египет вече влиза във военните планове на Израел. Всяко ново присъствие на египетски части на Синай ще значи скъсване на мирното споразумение, подчертаха от израелската армия. Израелското военно разузнаване предупредило преди дни правителството на Шарон, че е възможен военен конфликт не само с Египет, а с всички съседни арабски държави, ако напрежението между израелци и палестинци се изостри. Израел следял зорко за иракски войски на границата с Йордания.

Междувременно израелски войници поеха вчера контрол върху палестинска телекомуникационна сграда в квартала Абу Дис в Източен Ерусалим, съобщи израелското радио. Разпръсната бе и палестинска демонстрация край централата на ООП в Източен Ерусалим, окупирана от израелците след атентата.

Предупреждение

Израел е молил Ясер Арафат да арестува палестинците, планирали атентата на терориста-самоубиец в Ерусалим два дни преди кървавата експлозия, убила 16 души, пише в. "Телеграф" вчера. Абдулах Баргути, активист на "Хамас" и главен организатор на атентата, бил в списъка, предоставен на Арафат от израелските сили за сигурност. Той бил човека, изпратил терориста-камикадзе в Ерусалим, след като му предоставил експлозиви и план за действие.

Арафат отказал да прави арести по израелския списък с обяснението, че Израел първо трябвало да залови еврейски екстремисти, казал израелският външен министър Шимон Перес, цитиран от "Телеграф".
 
Маскирани палестински момчета развяват знамена на екстремистката организация "Хамас" при погребението на двама палестинци, убити от израелски войници в ивицата Газа в събота.
25
715
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
25
 Видими 
13 Август 2001 03:37
Израел трябва да се изтегли не от "автономните" палестински територии, а от всички територии, които е окупирал воден от престъпната си, расистка национална идеология. Това означава да се изтегли, при това окончателно, от Западния Бряг и Газа. Там ще има Палестинска държава.
А това, което в този вестник наричате, вероятно на шега, "автономни територии" са три островчета сред заетата (окупирана) от Израел палестинска земя. Те дори нямат връзка помежду си. Тях, видите ли, Израел обещал да не окупира повече. Сега обаче намери претекст и ще окупира и тях. Израел е държава-престъпник, начело на която стои масов убиец.
13 Август 2001 08:05
Kolko israelci trjabva oshte da ubie Arafat za da sprete naj-posle da plachete za arabi.
V BG haber njamate kakvo stava v Israel - ima li voobshte Bulgaria vinshnata politika?
Hiljadi bulgari rabotjat v uj "rasistkija" Israel, no njana bulgari v "brastskta " Palestuna.
Bulgari ! Ne vi li stiga voina v Makedonija i Jugoslavija da prozreete naj-posle kolko e opasen musulmanskija terrorizm. Vijte kakvo stava v Chechnja, Kosovo, Makedonija i Israel !
13 Август 2001 09:08
Браво, Ирина! Свалям ти шапка. Радвам се, че още има хора като теб, с непромити от ционистката пропаганда мозъци.За съжаление ционистите са в доминираща позиция в целия свят, особено в САЩ, където владеят общественото мнение. Т.нар. палестински тероризъм е справедлив отговор на държавния тероризъм на Израел.
Радвам се, че Египет ще въведе войски в Синай.Защото Египет е най-силната държава в Близкия Изток и Израел ще си помисли добре дали да продължава да се ебава с международното право.Бог да закриля египтяните в тяхната свещена мисия!
13 Август 2001 10:37
arabite pak si igraqt s ogunq, no i tozi put shte budat pregazeni daje za po-malko ot 6 dni. Izrael ne mi e lubimata durjava nito puk obi4am evreite, no puk arabite sa oshte po-gadni kopeleta.
13 Август 2001 11:03
nai mnogo Egipet pak da go izduha ako se zamesi vuv voina!!
ne za 6,a za 3 dni!!
13 Август 2001 12:34
С голямо съжаление чета и статията, и форума.
И за разлика от ано3, много се ядосвам, че все още има хора с промити мозъци от комунизма, когато ционистите бяха пръв враг на България, по неизвестна за мен причина. А ако Египет заедно с другите ненормални арабски държави се намесят и стане голяма война, тогава накъде ще тръгне конфликта не е ясно. Изключително жалко е, че в 21 век сме свидетели на такова нещо.
13 Август 2001 13:05
LAIO, Египет ви разказа играта през 1973 и пак ще го направи, ако трябва! Не се мислете за непобедими, защото не сте. Видяхме, че героите на палестинската съпротива са в сътояние да ударят Израел в сърцето при последните себеотрицателни акции в Ерусалим и Хайфа и това ще продължи, докато не признаете законните права на палестинския народ. А, че ционизмът е висша форма на расизъм го знаят всички.
13 Август 2001 13:15
Подчинявайте се на закона и правото, диваци! Не разтягайте локуми коя нация каква била- палестинците, арабите, българите и прочие, вместо да застанете пред огледалото и да видите себе си. Спазвайте закона! Уважавайте го! Вашата държава е извършила едно престъпно деяние, и вместо да занимавате света с отвлечени разсъждения, мислейки че така можете да избудалкате някого, направете едно-единствено нещо, за да докажете, че имате право да живеете в цивилизиван свят - ИЗТЕГЛЕТЕ СЕ ОТ ВСИЧКИ ОКУПИРАНИ ТЕРИТОРИИ, от 1948 г. досега.
ООН раздели Палестина на две заради вас - да ви даде държава, да не скитате, да не бъдете повече преследвани и гонени, т.е. да имате родина. Националната държава е единственият механизъм измислен досега от човека, който съхранява един народ и му дава възможност да се развива. Друг механизъм няма, макар че пак вие днес разтягате несусвестни глупости - от лакомия да вземете земята на още и още народи. С това се отблагодарихте на света, че ООН взе от други, за да даде на вас. С един и същ акт са легитимирани и двете държави - и израелската, и палестинската. Какво направихте вие с доброто, което светът показа към вас?!
И още нещо.
Престанете да се перчите, че САЩ превърнаха вашата държава Израел и приятелска вам Турция в два бункера, с които държат на мушка цяла Европа и целия Близък Изток. Законът на силата е закон на джунглата. С това печелите всичко друго, но не и уважение.
И хайде престанете да разказвате смешки в стил "колко сме добре в Израел"! Цял свят знае, а и американците непрекъснато го повтарят, че САЩ плащат по US$400 на глава от населението на Израел ежегодно.
Така всеки на ваше място ще може да отчита "просперитет", включително и палестинците.
Махнете се от окупираните земи! Престанете да убивате невъоръжени хора и да рушите къщите им. Хиляди невъоръжени хора избихте. Гоните ги с хеликоптери, като диви животни и ги разстрелвате от въздуха - на собствената им земя. Преди две седмици убихте с ракети две деца пред една сграда и съобщихте, че "the strike was right - the kids were in the wrong place". Давате ли си сметка колко милиона по земята се отвратиха от вас само заради това единствено изречение, да не говорим за всичко останало?
Хиляди многодетни семейства сте оставили на улицата. Тези деца, които стоят край булдозерите вече една година и гледат бруталната картина, как рушите домовете им, които после с целите си семейства се крият от вашите куршуми в палатки (!), и там, в тези палаткови лагери израстват, тези деца утре са готови камикадзе!
Израел е действителният източник на палестинския фанатизъм. Вие го генерирате, подхранвате, насърчавате, защото той ви служи за оправдание - всеки самоубийствен акт ви служи за претекст да окупирате нови и нови земи. За какво му беше на вашия Шарон да отнеме дори Ориент Хаус от палестинците? Какво спечели с това Израел? Какво спечели КАУЗАТА на Израел, ако може да ми обясните? Та това е само една къща. За палестинците обаче тя значи много. Тя е единственото, което им е останало от вас, за да запазят самоуважението си като народ. Една стопроцентова, ненужна, нагла и долна еврейска провокация!
Взехте им я, за да ги накарате да гледат как сваляте знамето им, за да забучите отгоре еврейското знаме. За да ги влудите, и да последват нови и нови самоубийци-атентатори, защото знаете, че това е единственият начин, колкото и ужасяващо брутален да е, по който те могат да се борят срещу вас. С всеки такъв акт настъпвате в техни територии, с всеки такъв акт стотици нови и нови палестинци са изтикани, изтласкани, избити, изобщо -етнически прочистени. Четири милиона досега! И това ако не е геноцид!
13 Август 2001 14:51
Атентатът в ерусалимската пицерия беше заснет с камери и се предаваше на живо от начало докрай по СNN, което учуди много хора и им припомни атентатите на Изетбегович на сараевския пазар Маркале и на опашката за хляб, при които той изби към 80 души свои мюсюлмани, за да осуети преговорите за мир. Те бяха след един ден. И тогава камерите на CNN бяха наобиколили площада, заедно с няколко линейки, 15 минути преди мината да избухне.
Вярно, изтината излезе наяве, разбра се, че Изетбегович е заложил мините, но чак след една година, а междувременно преговорите бяха прекратени и започна изпълнението на другия сценарии- НАТОвска бомбардировка на сръбските позиции.

Видях целия атентат в пицерията от начало докрай, защото случайно бях в CNN и се загледах като обявиха "Breaking news!" Кога успяха тези телевизионни репортери да се разположат на четирите ъгъла, в места, откъдето най-добре се вижда кръстовището на двете улици и самата пицерия, че и да снимат, при положение, че и двете улици бяха задръстени с хора, линейки, полицейски коли, хора от секретните служби, riot police, струпани тълпи минувачи?
13 Август 2001 15:00
И двете враждуващи страни са еднакво виновни.
До Ирина и другите арабски фенове. Защо не идеш да живееш в Палестина Ирина? Що не си вземеш някой мъж от Хизбула? Какъв весел и щастлив живот ще те очаква само! Арабите в огромното си мнозинство имат ужасяващи за всеки нормален съвременен човек /европеец/ нрави. Без петрола щяха да са на нивото на племенета от Дивата Амазонка. Че и по-зле. Арабите са мръсен народ и 90 % от тях живеят в мизерия - както и им харесва. Те нямат нищо общо с високата култура на народите по техните земи отпреди 1 000 години. Фанатиците дето се взривяват и избиват десетки хора са типичен пример за малоумен арабин. Дано не се сбъскаме с подобни явления - албанците като нищо ще тръгнат по светлия път на Хизбула.
Евреите всички ги знаем колко подъл и гаден народ са. Пък и управляват света чрез САЩ. Съгласен съм с казаното от Ирина за тях.
Така че да се избиват. Щом искат да се избият всички там. Светът само ще спечели от това.

13 Август 2001 15:37
ирино, явно с много араби си се шибала та така здраво си прегърнала палестинската кауза.
13 Август 2001 15:48
Ано 11, знам, че нямаш аргументи. Какво друго да кажете, завалиите, освен да ръсите мръсотии? Щеше да е чудо, ако някой от вас успее да изтъкне поне един легитимен, смислен довод в полза на окупацията на чужда територия и етническото прочистване на нейното население.
13 Август 2001 15:51
анонимен № 3 теб няма да те шибам щото си дърт и осран комунист.
13 Август 2001 15:58
Irena
ot napisanoto lichi che niamash poniatie za obstanovkata v tozi raion.
Veroiatno arabski patriot uspeshno raboti varhu teb.

Jalko che arabite i tehnite podrajnitzi imat tolkova kasa pamet i periodichno triabva da im se napomnia che Israel NE MOJE da izgubi voina
13 Август 2001 15:59
въпрос:кой ще спечели ако има нова израелско-арабска война?
отговор:И-З-Р-А-Е-Л!!!
13 Август 2001 16:05
i can't wait to see a new israeli-arab war. it's gona be great fun, like shooting in a target range, or going safari hunting.
13 Август 2001 16:10
Irena eto ti smisleni dovodi!

Zashto ne se zastapish za okupiranite ot CCCP Kurilski ostrovi, ili za okupiranata ot Gartzia Belomorska Trakia i nasilstveno pokrasteno ili prokudeno tam BULGARSKO NASELENIE?

Kade e tvoiata grajdanska pozitzia i budna Bulgarska suvest ili tvoeto vnimanie moje da bade privlecheno edinstveno ot drogirani psychopati samovzriviavashti se po restorantite i kafenetata???
13 Август 2001 16:11
Всички гадни чифути и ционистки проститутки, ебете се в гъза! Египет е най-силната държава в района и ще смаже като гниди гадните евреи.Ерусалим ще бъде освободен от израелско господство.
13 Август 2001 17:21
Ано 7,
Май много вестници си чел от 1973 година. Само, че те са били български и руски. Ще можеш ли да кажеш какво точно се е случило тогава във военно отношение? Не, че искам да взема категорична страна, ама Израел е по напред във военна организация и техника.
Не знам как ти е хрумнало това за победоносния Египет през 1973 година?
13 Август 2001 18:05
Lele hora, ne znam kakvo da kaja! Tolkova li ste zle? Ta Israel e predniat post na tsivilizatsiata! Ako arabite tam slecheliat jalna ni maika posle! Vijte bratiata im kakvo praviat v Makedonia. Chestno kazano mnogo bih izkal da vidia Sharon prmier u nas, ama uvi.
Kolkoto do propagandata: da ste zabeliazali sluchaino, che po CNN kazvat "edin palestinets beshe "KILLED"" i "dvama izraelski voinitsi "DIED"" Da, umreli sa si momchetata.
Poriazali sa se po vreme na brusnene....
Stiga, molia Vi se.
13 Август 2001 18:09
До Анонимните 14, 17, 19 и всички, които от нямане какво друго да кажат, та се репчат с въоръжението на Израел.
Тук не става дума дали Израел може или не може да спечели война, и ако спечели, то колко хора ще избие. Това вече светът го знае.
Става дума дали Израел може, или както досега - НЕ МОЖЕ да съблюдава правото и законността, т.е. дали изобщо може в бъдеще да стане една цивилизована страна с цивилизован народ, или пак ще трябва да бъде обуздаван. Пак ли светът трябва да ви напомня със специални резолюции, че националната ви доктрина си е чист расизъм, долнопробен и примитивен, което участващите тук евреи днес доказаха за n-ти път с постингите си по адрес на арабите?.
13 Август 2001 18:26
Между другото комунизмът и социализмът като теория и практика са си стопроцентово дело на еврейската икономическа и политическа мисъл - от Маркс, та до Троцки, Свердлов и прочие. Няма смисъл да изреждаме имена или да си говорим какво представляват кибуците. Тези от вас, които обвиняват в комунизъм защитниците на палестинците, са направо за окайване.
Досега човечеството още не е видял например евреин-монархист, защото монархията е най-националната форма на държавност, а думите "национална държава" карат потомците на Авраам да скачат като опарени. Те смятат, че само те имат право на такъв рзкош, защото сключили договор със своя господ на оня връх, че те ще управляват света и никой друг народ няма да има право и възможност да се самоуправлява.
Гледах наскоро един от новите еврейски заселници в Палестина да плещи тези глупости пред камерите. Подразбра се, че всички не-евреи , т.е. gentilles, ще бъдем заставени със сила да им служим, тоест да служим на Единния Бог, който според въпросния заселник бил "the Unity of All Being" Срамота. В 21 век живеем вече.
13 Август 2001 19:25
Kibutzite sa podobia na parvite hristianski obshtestva. V tiah horata jiveat prosperirashto i shtastlivo bez da se trevojat dali niakoi gi smiatat za komunisti!
13 Август 2001 20:16
I ednite i drugite sa teroristi , no dano niama pak voina , che mnogo stanaha voennite ognishta naposledak . Da vaztarjestvuva razuma !!!!!
13 Август 2001 20:19
ANo 19 # 7 smiata che i prez 1982 palestintzite pobediha v Livan kato se kachiha na korabite i pozorno otpluvaha za Libia , kadeto godini se "boreha" s patnicheskite samoleti a sega i nashte meditzi
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД