:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 551
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Мугабе вечеря с призрака на политически съперник

Шамани се мъчат да помогнат на президента на Зимбабве
Президентът на Зимбабве Робърт Мугабе е убеден, че е преследван от духа на бивш политически съперник, който го обвинява, че води страната към разруха. Това съобщиха помощници на президента, цитирани от британския "Сънди таймс".

През последните шест месеца Мугабе твърди, че "вижда" Джошия Тонгогара, бивш лидер на съпротивата и кандидат за президент през 1980 г., загинал непосредствено преди изборите в автомобилна катастрофа. Мугабе казва, че е измъчван от обвиненията на духа на Тонгогара, че революцията, за която са се борили, е завършила трагично за страната.

От обслужващият персонал в президентския дворец споделили, че Мугабе наредил да се постави допълнителен куверт за вечеря до неговия и настоявал да се сервира храна за госта от отвъдното. Мугабе търсил помощ от шамани, от кралица на дъждовете и от оракъл. Д-р Влад Ранкович, правителственият психиятър, предписал лекарства срещу депресия, които да помогнат на 77-годишния президент да предолее безпокойството си. Съпругата на президента Грейс споделила, че психическите му отклонения се проявили след като миналата година на парламентраните избори подрръжниците на Мугабе прибягнаха до насилие, за да осигурят трудна победа срещу Движението за демократична промяна.

През последните дни в страната се засилиха нападенията срещу белите фермери от страна на проправителствени банди. Съветниците на Мугабе го насърчават да обяви военно положение, да вкара в затвора политическите си съперници и да отложи президентските избори, които трябва да се проведат през април следващата година. Неотдавна държавният секретар на САЩ Колин Пауъл призова Мугабе, който управлява бившата Родезия от 20 години, да се оттегли и да осигури условия за демократични избори.
2
564
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
13 Август 2001 03:57
Zashto nokoi ne govori za choveshki prava, ne rpashta voiski i ne se oplakva v Strasburg??? Interesno, izglejda prava imat samo maimunite...

13 Август 2001 16:18
това черно говедо наистина съсипа хубавата страна родезия. животното си беше марксист от самото начало, но запада лицемерно му помогна да се възкачи на власт. добре, че е започнал да психясва.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД