:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 327
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ТЕНИС

Малеева отнесе Аранча Санчес

Световната N1 Хингис е следваща съперничка на Маги във Филдерщадт
Снимка: Архив "Сега"
Топтенисистката ни Магдалена Малеева срази със 7:5, 7:5 Аранча Санчес-Викарио (Исп) в I кръг на "Порше Гран При" ($ 565 000) във Филдерщадт (Гер). Това бе 4-а победа на Маги над бившата N1 в света. В момента българката (N16) е 2 места пред 3-кратната шампионка на "Ролан Гарос" в ранглистата.

В следващия кръг обаче Малеева я чака още по-сериозна съперничка - настоящата N1 Мартина Хингис. Срещу окупиралата върха от 3 години швейцарка Маги няма нито един успех в четирите им двубоя. За последно двете се срещнаха през февруари в Токио, където завършиха 6:3, 1:6, 6:0 за Хингис. Двете имаха словесна престрелка през юли 1997 г. в Станфорд, когато нашата се изказа, че "не е нормално да бъдеш номер 1 в света едва на 16 години" и че "това може да доведе до усложнения за индивида в бъдеще". След това изявление швейцарката сгази Маги с 6:1, 6:2 и по време на мача отделяше повече внимание да гледа срещата на съседния корт между Кутцър (ЮАР) и Тю (САЩ), където по нейни думи "ставали по-интересни неща".

До този момент Малеева си е осигурила във Филдерщадт 7300 долара и 72 точки за ранглистата на WTA. Хингис почиваше в I кръг като поставена под N1 в схемата. Тя участва и на двойки с партньорка Анна Курникова (Рус) и в I кръг те излизат срещу Аранча Санчес и Мартина Навратилова (САЩ).

Ветеранките и Навратилова (44 г.) и Санчес (31) ще играят благотворителен двубой в "Роял Албърт Хол" в Лондон през декември, приходите от който са за организация за опазване на живата природа. Ще участват още Джон Макенроу и Борис Бекер.
1050
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД