:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 296
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Биотероризмът взема на прицел предимно медийни среди

Пет нови случая на антракс в САЩ

Бацилите идват в писма по пощата във вид на бял прах
Пет нови случая на заразяване с антракс бяха регистрирани завчера във Флорида, съобщиха световните агенции. Резултатите от тестовете за откриване на бактерията на антракс, извършени на петима служители от издателската компания "Американ медия", са дали положителни резултати. Петимата са колеги на мъжа, който почина на 5 септември от антракс, както и на други двама служители, които са били заразени, но не са развили болестта.

Въпреки че кръвните тестове на петимата са били положителни, те не проявявали симптоми на заразяване.

Кметът на Ню Йорк Рудолф Джулиани обяви на пресконференция вчера, че в едно от двете подозрителни писма, изпратени на водещия вечерните новини на телекомпания Ен Би Си Том Брокау, били открити бацили на антракс. Писмата били изпратени на 18 и 20 септември от Трентън, щата Ню Джърси, но били отворени не от Брокау, а от помощничката му Ерин О'Конър, която открила в тях прахообразно вещество. В петък 38-годишната О'Конър дала положителен резултат на теста за кожен антракс и веднага била подложена на лечение. Бацили на антракс били открити само в едно от писмата, но Националният център за контрол и профилактика на заболяванията ще извърши повторни тестове и на другото писмо.

Следи от антракс били открити вчера и в писмо, изпратено от Малайзия до служител от компанията "Майкрософт" в Рино, щата Невада. Писмото се сторило подозрително на служителя и той го предал на полицията. На пресконференция по-късно губернаторът на Невада съобщи, че слаби следи от бактерията на антракс били открити едва след третия тест на съдържащата се в плика порнографска картичка.

Американски пътнически самолет, летящ от Северна Каролина до Денвър, прекъсна полета и кацна в Индианаполис от съображения за сигурност, след като на борда му беше открито неизвестно прахообразно вещество, съобщи Ройтерс. Веществото било подложено на изследване, но резултатите все още не са известни.
 
Специалисти с противогази и защитни облекла проверяват подозрителна кутия на международното летище в Сидни, Австралия, след като получили сигнали, че вътре има бял прах, какъвто неизвестни лица изпращат в писма, за да сеят зараза с антракс в САЩ. Кутията, оставена край едно от гишетата за чекиране, се оказала безопасна.
3
766
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
15 Октомври 2001 07:48
Abe SEGA, kvi sa tia
гишетата за чекиране ?
Tam chekii li se praviat, sto li ?
15 Октомври 2001 16:42
pri 17-ta proba se ustanovilo, che tova e kartichkata v/u kojato e onaniral ObL na 11.09.01, gledajki CCN.

ЗКПЧ-др.Радул
15 Октомври 2001 18:55
Kato ti ceta posting-ite Radule moga samo da razbera , cec si TUPO PARCE
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД