:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 266
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Над 50% от българите нямало да гласуват

По наши данни по-малко от 50% от избирателите ще гласуват, обяви програмният директор на Дарик радио Владимир Танев. Това ще е най-слабата избирателна активност от 12 г. насам, прогнозира той.

Около 57% от българите ще гласуват на президентските избори, прогнозира на свой ред Севдалина Войнова от българското бюро на Националния демократически институт за международни отношения в САЩ. Тези данни обаче били от 10 големи града в страната. Американският институт дарил 52 000 долара за кампания под наслов "Ти избираш". Целта й била да обучи избирателите и да ги стимулира да отидат до изборните урни.

Инициатори на кампанията са 10 неправителствени организации и 2 национални медии - Дарик радио и bTV. 69% от младите, анкетирани по телефона, са заявили, че ще гласуват. Над 80% от ромите и 70% от турците също са изразили готовност да отидат до изборните урни, сочат данните от кампанията. От началото на октомври 250 доброволци обикаляли от врата на врата пасивни групи като младите хора, жените, избирателите от етническите малцинства. По телефона, по пощата и чрез брошури активистите на кампанията разяснявали как хората могат да гласуват, ако не живеят на постоянния си адрес.
664
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД