:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,979,275
Активни 340
Страници 16,284
За един ден 1,302,066
УСЕЩАНЕ ЗА БОНД

"Шивачът от Панама" - скроен по мярка на Пиърс Броснън

Носителят на "Оскар" Джефри Ръш всъщност е доносникът-терзия
снимка: александра филмс
"Шивачът от Панама" всъщност вече сте го гледали. Само че тогава се казваше "Аферата Томас Краун" и на Пиърс Броснън, актуален Джеймс Бонд, партнираше червенокосата, дългокрака и леко застаряла Рене Русо. Тук му партнира ниският, талантлив и леко застарял Джерфи Ръш (носител на "Оскар" за "Блясък" и номиниран за "Маркиз дьо Сад").

"Аферата..." беше римейк на стар филм, "Шивачът от Панама" си е директно като старите филми, понеже го е режисирал Джон Бурман ("Екскалибур") е правил много такива.

"Шивачът от Панама" всъщност е Ръш. Той неохотно влиза в ролята на шпионин, за която го вербува британският дипломат Броснън. Доскоро терзията е бил измамник на дребно, подправил само собственото си CV, но сега му се налага да съчинява опашати доноси за международното положение около Панамския канал. За щастие режисьорът е британец и американско-политическият момент е слабо застъпен.

"Шивачът от Панама" е филм, скроен от мярката на Броснън - елегантен, безсмислен, нехайно аристократичен, остроумно-циничен и с неясен край. Джефри Ръш обаче е този, който изнася на плещите си основните актьорски задачи. Присъствието на Джейми Лий Къртис като бонд-гърл (т. е. Броснън-гърл) на филма е леко недомислено. Въобще звездата от "Риба, наречена Уанда" и "Истински лъжи" напоследък не случва на роли (виж по-долу и другата актуална премиера "Вирус").

"Аферата Томас Краун" и "Шивачът от Панама" са поредното потвърждение на факта, че от всеки сценарий в Холивуд правят по две продукции. Всъщност нито един от двата не е точно висша мода, нито пък проста конфекция. И двата са просто добре направено готово облекло. Безспорно някои ще намерят разлики в полза на първия, но тук няма да ги оборваме с аргументи "за" втория. И двамата са удоволствие за окото, което ще бъде забравено безапелационно веднага след финалните надписи.
4997
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД