:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 299
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Семеен бюджет

В новогодишната нощ на купон

Кувертите вървят между 45 лв. и 200 лв. Някои предложения вече са на изчерпване
Снимка: Николай Дойчинов
Новогодишната нощ е време за бляскаво тържество. Ако Бъдни вечер и Коледа са предимно семейни празници, които събират родата край домашната трапеза, то раздялата със старата и посрещането на новата година се празнува с приятели шумно и безразсъдно.

Столичните заведения вече са готови с офертите си. Лошата новина е, че в ресторантите с по-малко места кувертите се изчерпаха в момента, когато бяха пуснати.

Ако държите на блясък, лукс, голи гърбове, фракове и папийонки, изборът ви не е особено голям.



Златна Нова година предлага хотел "Хилтън"



Първото предложение на най-новия софийски хотел се нарича

"Блясък и Злато". Офертата е за бална зала "Мусала", а кувертът струва 199 лв.

Златото е намерило кулинарно приложение в различни части на света, обясниха организаторите на тържеството. През Средновековието печеният дивеч е бил поднасян в златна обвивка. Дори днес изисканите френски шоколадови бонбони (palets d'or) се украсяват с малко златно листенце.

Новогодишният пакет "Блясък и Злато" включва бляскаво посрещане с аперитив, две различни галаменюта - българско и интернационално, консумация на неограничено количество вино, бира, ракия и безалкохолни напитки.

Втората оферта на "Хилтън" е за ресторант Seasons. Кувертът струва 175 лв. Онези, които изберат този вариант, ще имат възможността да опитат изящните блюда от тихоокеанския бюфет. Това предложение на "Хилтън София" включва посрещане с шампанско, разнообразие от предястия, супи, основни ястия и десерти с американски, австралийски и азиатски привкус, неограничено количество вино, бира, ракия и безалкохолни.

Третият вариант на празненство в "Хилтън" е настаняване в Artists Bar. Тук срещу 50 лв. човек може да пие едно питие и да се весели цяла нощ. Гостите на Artists Bar ще могат да танцуват през цялата нощ. От 20.30 до 23.30 ще се забавляват с най-добрите хитове за 2001 на DJ Марти. От 23.30 до 01.30 с уникална енергия ще зарежда група "Латино Партизани". Нощният снакс-бюфет започва в 2 ч. и е безплатен за всички гости на хотела.

Весел детски купон е организиран за децата под 10 г. Цената за тях е 39 лв.

За онези, които искат да си починат след бурната нощ, се предлага специална цена за нощувка в двойна стая - 150 лв. В цената са включени два куверта за Новогодишния брънч (Brunch - съчетание от Breakfast - закуска, и Lunch - обяд) на 1 януари 2002 г.

Единичната цена на куверт за Новогодишния Brunch е 39 лв.



В "Радисън-САС" атракцията е "Акага"



В хотела на пл. "Народно събрание" са привлекли една от доказано добрите групи "Акага". За настаняване в двойна стая и новогодишна вечеря цената е 245 лв. Срещу тази сума гостите ще бъдат настанени в двойна стая, ще получат питие и хапки за добре дошли. Новогодишната вечеря включва 7 блюда. За доброто настроение освен музикантите от група "Акага" ще се грижи групата на Петър Панов. Празнуващите ще могат да се насладят на майсторството на професионални латино танцьори. В полунощ всеки гост ще получи чаша шампанско, която ще може да си вземе като спомен от тази нощ. Организаторите са се погрижили гостите им да не останат гладни, изтощени от танците, и ще им предложат нощна закуска. На 1 януари е предвиден брънч. Само тържеството без нощувката е 180 лв.

Менюто, което е изобретил главният готвач на "Радисън САС", бивш готвач на датската кралица, е умопомрачително. Започва се със салата асорти. Продължението е рибно филе, сервирано с рохки яйца от пъдпъдък, черен хайвер, картофки и сос Beurre Blanc. Следва предястие от пастет от гъши дроб с нар и чипс от круши. Основното ястие е месо от сърна с картофи "Дукеса" и черешов сос. Следястието е плато от разнообразни френски сирена, сервирани с орехи в порто. Десертът е новогодишна "Изненада". За дояждане се предлагат петифури с чай или кафе. След полунощ се поднася лека закуска - наденички, филе и сирена. Предвижда се аперитив, вино и шампанско, както и безалкохолни напитки.



"Бъдете в Шера-Тон с нощта"



е офертата на столичния "Шератон София Хотел Балкан" за неповторима нощ със страхотна музика на живо, подправена с неустоими интернационални специалитети. Организаторите обещават бюфет и купон до зори в ресторант "Балкан" и бар "Капитал". Цената на това удоволствие е левовата равностойност на $ 79.

Мотото на тържеството в балните зали е "Във вихъра на Шера-танца". Тук забавляващите се ще могат да избират между две групи, два дансинга и два галабюфета. Цената за този празник е 109 долара. Ако пък се заявят места за осем души, се прави отстъпка от 10%.

Ресторант "Преслав" предлага 8 приказни блюда и музика на живо срещу $ 119. Всички гости на хотела ще получат половин бутилка вино, коктейл за добре дошли, диджей парти в коктейл-бар "Рандеву". В 1,30 ч. е предвидена среднощна закуска.



"Кемпински-Зографски" залага на добра кухня



Купонът в бившия Японски, бившия "Интерконтинентал", бившия "Витоша" и настоящ хотел "Кемпински-Зографски" стартира в 19 ч. Един от акцентите на изисканата новогодишна нощ безспорно са кулинарните върхове на главния готвач. Менюто започва с предястие от пушени океански риби със сос от сметана с хайвер, гарнирани със зелени салати асорти. Предястието продължава с филе от дива патица, сервирано със спаначени равиоли и босилек, миди "Сен Жак" върху рататул и сос "Молинари" и ананасов сорбет. Основното ястие е от пилешки гърди с броколи, сотирани картофи и сос от гъби манатарки. За дояждане се предлагат сиренета и грозде с орехов хляб. Екзотичният завършек на менюто е десертът, който представлява круша, полята с шоколад и със сметанов сладолед. Допълнение е кафе или чай с петифура. И разбира се, чаша шампанско в полунощ. Цената на куверта е 99 лв.

За доброто настроение на гостите е сътворена богата програма с участието на Диана Дафова, Виктория Димитрова, Юлия Христова и Гуна Иванова. Предвиден е модерен балет и латинотанци. Хотелът предлага и специална цена за нощувка в новогодишната нощ от 135 лв., която включва и брънч на 1 януари.



"Л'Инконтро" - истинският италиански вкус



Кувертът за най-типичния италиански ресторант в София струва само 85 лв. Всеки гост ще получи 100 мл ракия, 1/2 литър вино и шампанско за 12-ия час. Ордьовърът е по типична италианска рецепта. Основното ястие е традиционната пуйка. Десертът е изумителното тирамису. Освен това са предвидени ядки и плодове.



Хотел "Амбасадор" - отбрано за избрани



Цената е само 79 лв. Затова пък може да се разчита на професионална организация и изискан уют. Главният готвач е предвидил салата "Свежест" за старт. Следват отбрани сиренета в бутер. Основното ястие е свинско филе с гъши дроб и зелен пипер, бейби картофки, грах с бекон, броколи. Включени са плодове асорти. Десертът е специална новогодишна торта, последвана от ядки асорти. В куверта има и включени питки асорти, минерална вода, безалкохолни, 375 мл бяло и червено вино, 50 мл ракия или водка.

От хотела предлагат новогодишна вечеря с нощувка срещу 125 лв. Ако бъдат настанени в хотела за 2 нощувки, гостите ще платят за спане, закуски и новогодишна вечеря 150 лв.



Хотел "Даунтаун" - за любителите на лова и френския вкус



Главният готвач на новооткрития в центъра на София хотел "Даунтаун" е подготвил два типа меню за своите гости в новогодишната нощ. Ловджийското меню включва салата асорти от свежи зеленчуци, печени пиперки и биволско сирене. Предястията са от пушена пъстърва, приготвена по традиционна балканска рецепта и пресни печурки на плоча, пълнени с бекон и рокфор. Основното ястие е сърна по странджански със сос от горски гъби и картофено пюре. Следястието е прошуто мелоне. Десертът е сладкиш с кестени и горски плодове. Предлагат се още сирена асорти, ядки, хляб асорти.

За посетителите с по-европейски вкус се препоръчва френското меню. То стартира с френска салата със синьо сирене, пресни гъби и сос от горчица. Предястието е скариди с авокадо, сьомга "Бретон". Основното ястие е пуйка с роле от кестени. За следястие се предлагат сирена асорти. Десертът е френска нуга и парфе със сос от манго. За следястие са предвидени плодове асорти и ядки.

В куверта са включени маркова ракия, чаша шампанско и две безалкохолни. Цената е 130 лв.



Любителите на по-буйния купон



ще предпочетат да посрещнат Нова година в някой от многобройните столични клубове.

В "Дали" вечеря на маса струва 90 лв. За онези, които искат по-евтино преживяване, е предвиден куверт от 60 лв. и място на бара. Срещу това са гарантирани 100 мл ракия, 2 безалкохолни, шампанско и вино. Менюто включва овчарска салата, предястие от колбаси, пилешко филе, шпиковано свинско, плодове и орехов пай. 80 лв. е кувертът за вечеря на маса в ресторант "Сол и пипер" (в "Шератон"). Мястото на бар струва 55 лв. Включени са 100 мл уиски или ракия,

3 безалкохолни, вино, шампанско, кафе, ядки, салата, пълнени гъби, свинско печено, колбаси, сирена микс и баклава.

Разнообразни са предложенията на един от най-новите клубове "Мястото". Цената от 99 лв. включва салата "Тhe place", студено и топло предястие, пълнени филета, пилешка пържола със сос, гарнитура, следястие, грозде, торта, плодове, ядки, шампанско и аперитив. Срещу куверт от 59 лв. се получава място на бар, салата, студено предястие, основно ястие, десерт и плодове. 99 лв. е и кувертът за "Дъблин", който също е под покрива на "Мястото". Включени са салата, студено предястие, "Портфейла на биг бос", рибно следястие, десерт, аперитив и безалкохолно. И тук кувертът за място на бара е

59 лв.

Цената за новогодишна вечеря "При кмета" е 65 лв., ако се предпочита маса, и 20 лв., ако останете на бара. В "Библиотеката" куверт от 50 лв. предвижда овчарска салата, пилешко филе, пържола, уиски, безалкохолно и вино. Срещу 40 лв. се получава същото, но без предястие.

Ако сред цялото това предлагане не сте открили "своя" празник, имате още шансове. Но нямате много време!
 
Хотел "Шератон" залага на традиционната елха във фоайето.
5864
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД