:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 266
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
24% от населението е имало нужда от социално подпомагане през 1999 г.

Домове за душевно болни намесени в далавера с цигари

Муравей Радев и Пламен Минев провели акцията със стока за $ 3 млн.
Конфискувани на митниците цигари са разпращани по домове за душевно болни под формата на хуманитарна помощ. Част от папиросите обаче не са стигали до домовете, а са изземвани и отклонявани в друга посока. Акцията е организирана с разрешението на финансовия министър Муравей Радев по молба на шефа на Главно управление "Митници" Пламен Минев. Това обяви вчера Емилия Масларова от БСП по време на парламентарния контрол.

Според нея по този ред са отклонени конфискувани цигари на стойност $ 3 млн. "Те са били предназначени за заведения, в които живеят около 200 души. Това означава, че на всеки от тях като хуманитарна помощ са се падали по 22 кутии цигари на ден", пресметна Масларова. Тя предаде на премиера Иван Костов папка с документи, разписани от министър Радев в средата и края на 1998 г. Премиерът се ангажира да направи проверка.

"Вие ми зададохте друг въпрос за парламентарния контрол, а сега ми давате конкретни сведения, не мога да ги коментирам", обясни г-н Костов и се изказа само по писмено зададения въпрос за това как правителството се грижи за хората в затруднено положение у нас. 2 млн. души или около 24% от населението е било обхванато в програми за социално подпомагане през миналата година, обясни премиерът. Енергийна помощ за изминалия отоплителен сезон са ползвали около 540 000 човека. През 1998 г. са изплатени и социални помощи на 289 228 майки с деца или бременни жени.
393
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД