:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 289
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Жотев се захваща с приватизацията на "Софарма"

Вицепремиерът пита парламента трябва ли да внесе в АП сделката за "Златни"
"Софарма" трябва да влезе в списъка за целева приватизация, заяви вчера вицепремиерът Петър Жотев при парламентарния контрол. Той ще поиска Министерството на икономиката да извърши продажбата, ако АП не му сътрудничи. Доказателство за разминаването между ведомствата е публикуваната вчера в Държавен вестник обява за откриване на нова процедура за продажбата на фармацевтичния завод. Жотев се разпоредил да не се пуска съобщение.

Миналата година АП избра за купувач на 67% от "Софарма" ирландската "Нова технолъджи". Компанията обаче не успя да плати дълго време и агенцията едностранно прекрати договора.

"Проведох среща с "Нова технолъджи", те са готови да платят цялата договорена цена", обясни в парламента г-н Жотев. Разговорите с чуждия инвеститор ще продължат другата седмица. "Аз ще подкрепя "Нова технолъджи" само ако тя плати цялата цена за "Софарма" в брой, наведнъж и в разумен срок", каза Жотев.

Според Жорж Ганчев "Нова технолъджи" била готова да плати в брой и за Варненската корабостроителница.



ПИТАНЕ

"Запитал съм в писмо парламента дали трябва да внеса за одобрение в надзорния съвет на АП сделката за "Златни пясъци", заяви пред "Сега" вицепремиерът Жотев.

Казусът възникна от факта, че сделката бе за над 15 млн. лв., а по Закона за приватизация всички такива сделки се одобряват от надзора на АП. От друга страна АП упълномощи министерството на Жотев да сключи сделката.

Александър Божков нямаше практика да праща сделки за одобрение от АП за разлика от Евгений Бакърджиев, който получи благословията на надзора за продажбите на циментовите заводи.

"От внасянето в надзора сделката няма да стане по- прозрачна. Държавата си е гарантирала интереса до такава степен, че при най-малко неизпълнение на договора има право да го разтрогне като задържи платената част от цената", обясни Едит Гетова, която водеше преговорите по сделката.
782
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД