:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 322
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Костадинова подкрепена за БОК от 31 спортни легенди

Световната рекордьорка е официалният кандидат на федерацията по лека атлетика
Стефка Костадинова е вторият официален претендент за председател на БОК. Решение за издигането на кандидатурата й взе УС на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) вчера, а в следващите дни с него ще бъде запознато бюрото на БОК и комисията по избора. Общото събрание на олимпийския комитет е на 11 ноември.

"За нас е много важно, че това решение се подкрепя както от цялата атлетическа общност, така и от много от най-големите имена на българския спорт. Това ни дава вяра, че именно Стефка ще бъде обединителната фигура в БОК - нещо толкова необходимо в сегашната сложна ситуация", заяви президентът на БФЛА Добромир Карамаринов, който окончателно се отказва от идеята също да се включи в надпреварата.

Костадинова получи вчера подкрепата на 31 легенди на българския спорт в нарочна петиция. Сред тях са Веселин Топалов, Любо Ганев, Николай Бухалов, Таню Киряков, Йорданка Донкова и др. Едва петима от тях обаче имат право на глас в общото събрание - Здравка Йоркадова, Йорданка Благоева, Янко Русев и Христо Марков са индивидуални членове, а Андон Николов е шеф на федерацията по щанги.

"Ако Лучано има и грам достойнство, не трябва изобщо да се кандидатира. Същото се отнася и за космонавта Александър Александров. Той е много уважавана личност, но БОК трябва да се управлява от спортисти с управленски опит. Александров може да е заемал постове в областта на космонавтиката, а Лучано - в сладкарския бизнес", заяви Благоева.

Днес в 14 ч. олимпийските федерации имат среща в ДАМС за унифициране на кандидатурите си. Засега като най-сериозни се възприемат тези на Костадинова, Светла Оцетова и на бившия спортен министър Лучано.
665
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД