:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 316
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Костов кастри Народен съюз

Премиерът Иван Костов скастри инициаторите от Народен съюз, които предложиха промяна в конституцията - президентът да се избира не пряко от народа, а от парламента.

Автор е шефът на премиерския кабинет Николай Вълчев, член на ръководството на Демократическата партия. Зам.-шефът на НС Александър Джеров оповести идеята, а министърът Александър Праматарски, който е и лидер на ДП, я одобри. Анастасия Мозер предложи да се свика ВНС.

"Това не е наш дебат. Това бяха неизвестни идеи за СДС. Така не се прави между коалиционни партньори", скара се Костов. Той научил за проекта от медиите.

В СДС не били мислили по въпроса, те имали планове да променят други текстове от основния закон, обсъждани вече в коалицията. Премиерът обяви проекта "Вълчев" за абсолютно неизвестно негово "упражнение", ала така и не отговори подкрепя ли идеята президентът да се избира от НС.

Днес той ще се види с Мозер и Праматарски заради идеите им. Синият пленум препоръча на депутатите си вчера активно да участват в приемането на допълненията към закона за досиетата - след изрично искане на вносителите. Костов отказа да коментира отварянето на всички досиета. Той не носел отговорност за закона, а само го бил прочел. Съветникът му Иво Цанев пък не бил споделил с него опасенията си, че някои текстове застрашавали националната сигурност.



КОМЕНТАР

В несправедливо време живеем. Един-единствен човек в тая държава се труди като роб на цял народ, а съветниците и коалиционните му партньори не го бръснат за слива даже. Пореден пример: докато Костов се бъхта да ни вкара в Евросъюза, зад гърба му разни ближни (уж) раждат антипрезидентски и прочие идейки.

Тъй излиза, че Костов е чист като сълза, а всички лоши работи ги вършат я подчинените, я сателитите му.

Ех, Командире, олабил си юздите на властта, оставил си четата да си развява байрака. Утре и в креслото ти могат да седнат, без да разбереш.
946
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД