:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 296
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Глобите стават по-големи, забраняват огледалните стъкла

Защитните колани в колите задължителни за всички пътници

Под запрещение поставят рекламите край пътя, които намаляват видимостта
Предпазните колани в леките автомобили стават задължителни за всеки пътник, независимо къде е седнал. Това предвиждат поправки в Закона за движение по пътищата, които влизат тия дни за 1-о четене в пленарна зала на парламента.

Докато промените се гледаха в икономическата комисия, избухна скандал между депутати и вносители заради намерението да се отнемат сините буркани на парламентарните коли. Тогава се наложиха народните представители, но те гласуваха, без да обърнат внимание на останалите текстове.

Според член 135 на сегашния закон пътниците в леки автомобили са длъжни да използват обезопасителни колани, предназначени само за предните места. Сега това уточнение се премахва и коланите стават задължителни за всички начело с водача. За липсата им вече ще се глобява не с 20 лева, както беше досега, а с 50 лева, предвиждат поправките. Същата глоба отнасят и онези, които карат мотор без каска. Колани не са задължени да слагат само бременните, униформените, докато са на служба, и хората с физически увреждания.

Монтирането на стъкла по колите с под 75% видимост също ще бъде забранено. Под запрещение се поставят вече и стъклата с огледален ефект. Забранява се още и слагането на реклами и агитационни материали покрай път, ако заслепяват или намаляват по друг начин видимостта. Лепенето им по стълбовете и съоръженията, на които се крепят светофари или друга сигнализация, също няма да бъде разрешено. Повечето глоби и наказания в закона се увеличават.
1106
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД