:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 331
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Болницата за раковоболни в Пловдив пред фалит

Висшият медицински институт в Пловдив и университетската болница "Св. Георги", в която се лекуват основно раковоболни и пациенти, приети по спешност, са пред фалит. Това стана ясно на среща на представители на университета, просветното и здравното министерство и КНСБ.

9 млн. лева задължения е натрупал институтът, съобщи зам. здравният министър Стойчо Кацаров. Не са преведени и договорените средства за болница "Св. Георги", която се отдели юридически от университета на 1 септември. 3,256 млн. лева трябва да преведе ВМИ на болницата от субсидията си и 285 хил. лв. от приходите. Досега лечебното заведение е получило едва 1,042 млн. лв.

"Положението е повече от драматично, пациентите са принудени да плащат всичко - от чаршафа, на който лежат, през банките с разтвор до иглата и конеца, а специалистите получават от 6 месеца заплатите си наполовина", заяви и лидерът на КНСБ Желязко Христов. Той се зарече на ВМИ да не бъде отпусната нито стотинка субсидия, докато не стане ясно защо болницата е оставена без средства и на какво се дължи огромният дълг, натрупан от института.

Проблемът не е в това, че институтът краде от болницата, а там, че тя на практика изпълнява свръхфункции, защото Пловдив си няма "Пирогов", заявиха представители на болницата. Те поискаха ВМИ да получи статут на спешен институт.
473
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД