:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 262
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Интервю

В медиите се сблъскват много интереси

Гилдията трябва да реши дали да има нов закон, или да се правят още промени в сегашния, твърди председателят на парламентарната комисия по гражданско общество и медии Иво Атанасов
Снимка: Велислав Николов
Иво Атанасов
Иво Атанасов е роден на 16 февруари 1953 в Кюстендил. Става депутат в 36-ото НС и оттогава досега е избиран за народен представител пет последователни пъти. Образованието му е икономическо, но е работил като журналист. Женен. Председател е на комисията по гражданско общество и медии.

- Г-н Атанасов, защо и вашето мнозинство - като предишните управляващи - започна да прави поредица от промени в медийния закон?

- Нещата не са същите като при всички досегашни мнозинства, включително и нашето от 1995 г. Разликата е, че досегашните мнозинства са приемали нов закон, преименували са регулаторния орган, сменяли са управителните тела на БНТ и БНР и генералните директори. Смятали са, че като си осигурят нужната доза медиен комфорт, ще бъдат преизбрани. Това е една илюзия, на която са се поддали всички досегашни управляващи, и нито веднъж медийният уют не е помогнал на някого да си повтори мандата. Аз затова настоях още преди изборите БСП да излезе с ангажимент, че няма да повтаря тази недобра практика.

Но в закона се наложиха поправки. Тези, които са свързани с евроинтеграцията, никой не коментира и оспорва. Спорът възникна относно поправката, която изважда от жребия тримата членове на СЕМ, които влязоха при ротацията преди две години.

- Защото изглежда, че това е промяна с чисто политически мотив.

- Изобщо не е с политически мотив. Мотивът е чисто технически, защото никое мнозинство досега не е оставило формулата на ротацията да работи.

- Законът беше приет през 2001 г., направи се една ротация през 2003 г. и преди втората (която мина в понеделник - б. а.) правилата се промениха.

- А защо се наложи? Защото ако пак участват всички в жребия, е твърде възможно жребият да извади тримата или двама или един от тези, които са влезли само преди 2 години.

- Но нали това е смисълът на ротацията?

- Проблемът е, че техният мандат ще бъде 2 години, а други могат да не бъдат улучени от жребия никога и да изкарат 2 мандата по 6 години. Досегашната схема създава нестабилност в органа, непрозрачност, зависимост от тези, които в момента са на власт. Принципът на съчетаването на ротацията и на мандата от 6 години цели независимостта на органа. И така отсега нататък всеки ще може да изкарва пълен мандат, като ще има такова разместване, че тези, които управляват в бъдеще, няма да могат да налагат волята си. Ако разбира се, някое ново мнозинство не реши да промени отново правилата.

- За каква зависимост говорите? Стефан Димитров е единственият в президентската квота от първия състав. Това с кого го обвързва?

- Да, но има ли отделният член на СЕМ право на 6-годишен мандат? Как иначе то ще се реализира? След втората ротация. Хазартът прави органа нестабилен. При третата ротация няма да има нужда от жребий, защото те ще са изкарали пълен 6-годишен мандат. След това всеки ще може да изкара докрай мандата си.

- Защо не обяснихте намеренията си, а ги прокарахте на тъмно? Дори в СЕМ не знаеха за готвените промени. И текстът за рекламата в началото на филмите мина без никакво обсъждане.

- Това е въпрос на комуникация. Членовете на СЕМ по принцип присъстват на всички заседания, но не всички идват. Те дори не ходят на всички заседания на СЕМ.

- Остава впечатление, че се обслужват конкретни политически или корпоративни интереси.

- Не се е родил още този, който може да упрекне Иво Атанасов в служба на нечии интереси. Напротив, аз съм имал проблеми и вътре в партията тъкмо защото съм отстоявал това, което смятам за принципно. Такова нещо за мен не може да се твърди, а след като аз съм председател на комисията, струва ми се, че не може да се твърди и за тези поправки. За нас наистина беше много по-лесно да променим закона.

- Има ли наистина проект на БСП, каквито слухове се носят?

- Не е вярно, нямаме закон. Досега все политиците искаха нов закон, а медиите се дърпаха и протестираха. Сега политиците не искат нов закон, но част от гилдията иска. Защото така се получава?

- Явно пазарът има нужда от адекватна регулация. Вземете за пример предстоящата цифровизация - сегашният закон въобще не я предвижда. Защо не засегнахте този въпрос вместо това кога ще се въртят рекламните клипове?

- Да, има нужда от промени. Но моят принцип е първо да се проведат широки дискусии дали е нужен изцяло нов закон, или е достатъчно да се ремонтира сегашният, но разбира се, по-основно, не само с дребни поправки. Ако медийната общност се обедини около позицията, че трябва изцяло нов закон, ние естествено ще се съобразим. Но ако не се стигне до консенсус, ще поемем отговорността да ремонтираме закона.

- Сега имате предложение от Асоциацията на българските радио- и тв оператори (АБРО), свързано с предстоящото лицензиране. Не е ли твърде силен натискът на този бизнес спрямо вас, депутатите? Ще се съобразите ли с тези искания?

- Има спорни моменти в това предложение. От една страна, трябва да се насърчават местните оператори, иначе България ще се окаже терен на няколко големи радиовериги. От друга страна, тези, които досега са работили, макар и без да са минали през конкурси, трябва да продължат да работят, защото са инвестирали, имат своя публика и позиции на пазар. Трябва да се измисли някакво предварително предимство, за да не се мине към поголовна смяна на собствеността. Този, който е работил, трябва да има някакви гаранции, че ще може да инвестира и занапред. Но от друга страна, има правни принципи и не може всички, излъчвали досега, да бъдат узаконени без конкурс. Вторият проблем е, че от АБРО искат анализ на медийния пазар и според него да се определя броят на новите лицензи по региони. Например в един район може да има 10 свободни честоти, но пазарът може да издържа само 3 оператора. Но може ли административно да се предрешава колко радиа и телевизии могат да работят? Трябва ли да се връщаме към старата практика?

Проблемите наистина са много, но тъй като лицензирането тръгва от 1 януари, очевидно ще се наложи една поправка, свързана с него. Дано някой не каже след това: започнаха лицензирането и пак променят закона, за да угодят на някого?

- Смятате ли, че СЕМ работи адекватно на нуждите на пазара?

- Аз виждам един нисък рейтинг на СЕМ сред обществото и сред медийната общност. Не че рейтингът на парламента е голям, но авторитетът на СЕМ е толкова нисък, че се стига дори дотам журналисти като Кирил Вълчев и Георги Коритаров да настояват да се премахне. Но ако ги няма, кой ще избира генералните директори на БНТ и БНР? Народното събрание. Аз ви уверявам, че ако политиците, които и да са те, имат властта пряко да влияят върху властовия състав на медиите, те ще се изкушат от възможността да налагат волята си. Това няма ли да върне мобифонното право?

- Нали не отричате, че и сега има такива опити?

- Опитите са едно, друго е да стане практика. В момента няма политически натиск върху медиите. Може би има икономически, но това ще кажат собствениците на частни медии. Но да се върне предишната практика... Хачо Бояджиев например смята, че предишният вариант с Комитета за телевизия и радио е бил най-добър, но на мен не ми се вижда демократично. И парламентът излиза скъпо на данъкоплатеца, но по-добре ли е да имаме Народно събрание, в което депутатите идват 3 пъти годишно да си купят банани и нови книги и да гласуват законите на кило, или да има някаква издръжка този парламент, вероятно висока, но все пак да има гаранции, че онзи начин на управление няма да се повтори. Така е и със СЕМ. Струва около 1,2 млн. лв. годишно на данъкоплатеца, но в края на краищата връзва ръцете на политиците.

- Защо нямаше нито една номинация за нов член от парламентарната квота и удължихте срока до 19 декември?

- Това е другият малък парадокс. Когато никой не питаше гражданското общество, беше пълно с предложения от творчески съюзи и граждански организации за членове на СЕМ. Сега, когато даже отложихме срока и имахме желание да чуем максимално много предложения, няма интерес.

- Какви хора трябва да влязат в СЕМ?

- Има две тенденции. Едната е, че трябва да е по възможност по-млад човек, за да може да внесе нещо ново в регулацията. Другата идея е да бъде име, което с авторитета си малко да стабилизира поувяхналия рейтинг на СЕМ и да бъде професионално подготвен.

- Защо тогава отменихте изискването членовете на СЕМ да имат 5-годишен стаж в медия?

- Това е плюс, защото ако търсим млад човек, едва ли може да има такъв стаж. Нашето изменение е взето едно към едно от проектозакона на Българската медийна коалиция.

- Вие приемате ли идеята от този законопроект да се насочват държавни субсидии към проекти на частните медии?

- Това е голям сблъсък на интереси. Частните медии са в правото си да искат лоялна конкуренция и никой да не получава допълнителни предимства. Но и БНТ и БНР сигурно са прави, като искат да излъчват реклама и в праймтайма. Затова трябва да се вземе решение, което да създаде най-малко напрежение. Медиите са заредени с конфликти и в тях се сблъскват много интереси. Затова ние няма да налагаме волята си като политици, а ще търсим максимална степен на съгласие между всички.

- Ще започне ли в крайна сметка събирането на таксите за радио и телевизия?

- Не знам дали това правителство ще намери политическа воля да обложи гражданите с тази такса. Тя е едва 1,50 лв., но тъй като общата данъчна тежест вече е голяма, може да се окаже капката, която да прелее чашата. Проблем е и как точно ще се събират парите. Но и на Запад има проблеми със събирането на такси, въобще проблемите в този сектор са много. Аз нямам представа какво трябва да се направи, когато след някоя друга година телевизия започнем да приемаме по телефоните си... Има много сериозни проблеми, които не са политически мотивирани.

- Но спорът за новините на турски е политически въпрос.

- Моята позиция през годините по този въпрос винаги е била последователна. И ще я защитя само с едно изречение - при Тодор Живков имаше телевизионни и радиопрограми на турски, имаше и вестници и списания на турски. Може ли при едно общество, което се смята за по-демократично от предишното, правата на етническите общности да са по-малки?
18
2275
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
18
 Видими 
03 Декември 2005 01:53
/:/ "... Иво Атанасов: при Тодор Живков имаше телевизионни и радиопрограми на турски, имаше и вестници и списания на турски. Може ли при едно общество, което се смята за по-демократично от предишното, правата на етническите ..."
.......................
ТЪЙ, де!
А после на същия този Т. Живков му се наложи да прави т.нар. "Възродителен процес" и т.нар. "Големи екскурзии" , нали?! Може би, точно поради това, че имаше предавания по БТ и БР тогава САМО на турски език, освен на официалния в България език?!? А, освен това, по времето на Т. Живков НЯМАШЕ противоконституционна етно-релииозна/мюсюлманска/ партия ДПС, участваща в управлението на тогавашната НАРОДНА Република България !!!
А и какво му е "ПО-ДЕМОКРАТИЧНОТО" на това, че в демократичната, уж, България НЕ на всички, а САМО на ЕДНА етническа група български граждани/тези от турски етнос/ е дадена ПРИВИЛЕГИЯТА да има предавания на "майчин език" по държавната БНТ ?!? Нима това НЕ е /НЕ/демократична ДИСКРИМИНАЦИЯ на останалите етноси в, уж, демократичната Република България?!

А и какво направиха Иво Атанасов и защитаваният от него СЕМ по въпроса за НЕрегламентираните и НЕзаконните излъчвания и обхвати на ТВ и Радио от Република Турция на българска територия- например, от личен опит знам, че южно от Созопол радиостанции от Република Турция фактически заглушават много от българските ?!
Язък, че Иво Атанасов иначе ми е симпатичен!
03 Декември 2005 02:44
Пара разбира се че има интереси в медиите ! Само дето медиите не са научени още как да работят със хората ! Проблема е важен не за мене а за тях самите !

на ден днешен е починал Елин Пелин - и никой дума не казва ! Но аз ще кажа та ако ще да ме спрат завинаги !

ПП- Не забравям камбаните на АЛЕА (П.ПЕТРОВ)


ЗАНЕМЕЛИТЕ КАМБАНИНа другия ден беше Успение Богородично, храмовият празник на Жрелинския манастир, прочут по чудотворната икона на светата майка и по трите сладкогласни
камбани, чийто ек благославяше цялата плодородна котловина, над която манастирът господствуваше с бялата си ограда горе в планината.
По стар обичай тия камбани се биеха само наУспение и на Великден и първият удар се даваше от ръката на самия игумен. Тогава техният меден ек се разнасяше от камбанарията звучен, сладък и тържествен, сякаш слизаше от небето, разстилаше се на широки вълни, падаше над селата, подемаше душите към бога и обръщаше очите към неговите селения - небесата.
И богомолците от деветте села на широката котловина и от по-далеко прииждаха да се черкуват в стария манастир, да се покланят на чудотворната икона, да поднесат дар и да искат изцеление на душата и на тялото си.
Старият игумен отец Йоаким погледна слънцето, което беше вече паднало зад големия манастирски орех, видя, че сянката на дългия чардак е покрила половина черквичката, и плаха тревога сви душата му. Наближава вечерня, трябва да удари камбаните.
Готов ли е?
Той погледна ръцете си да види чисти ли са, погледна изметения двор и хората, които на купчини стоеха пред камбанарията и гледаха нагоре. После се качи, мина по широкия и дълъг чардак на зданието, дето бяха килиите на калугерите, слезе пак с бързи крачки по високите дъсчени стъпала и се изгуби някъде из двора. От два деня тоя добър старец не си епочивал. Той искаше да бъде готов за тържествения празник. Всичко да бъде чисто, изправно. Да свети. Ще дойдат всякакви хора, и прости, и знатни. И владиката може да дойде. Всяка паяжинка в черквицата беше изметена, всяко кътче - прегледано. Каменните плочи бяха измити, лъснати. Особено се радваше игуменът на златния ореол, с който един богат човек от далечно място дойде и украси главата на чудотворната света майка. Той постави и скъпа лилава копринена завеска на иконостаса пред нея.
Много пъти отец Йоаким идва пред иконата, поправя гънките на тая завеса и се радва на тоя ореол от чисто злато.
Всичко бе готово. Наближаваше тържественият час. Братята бяха вече по килиите си и се приготовляваха за вечернята.
Но игуменът искаше още веднаж да провери. Може би е забравил нещо. И той отново влезе в черквичката. Малка, ниска стара черквица, градена кой знае в кои години, запомнила старите царе, преживяла робството и благословила новото царство. Вътре вече бе влязъл вечерният мрак и се молеше пред запалените кандилца, чиито малки пламъчета се губеха пред благите усмивки на светиите. Те бяха умилително тържествени пред деня на големия празник.
Дядо игумен спря учудено на прага, защото видя пред светата икона тъмния силует на жена с дете в ръка. Старецът се ядоса. - На днешната вечерня не се влизаше в черква, преди да ударят тържествено камбаните. Така беше обичаят.
Той пристъпи тихо към влязлата и я изгледа. Тя беше дрипава, мръсна, забрадена с нечиста кърпа, така че само очите й се показваха. Тя бе стъпила на плочите с боси, изцапани крака, които бяха отпечатали стъпките си по пода, и това ядоса повече чистия старец. Жената не го усети. Тя се молеше високо, с плач, и поднасяше пред стъпите на светата майка своето болно дете, бледо, извехнало, като ланско цвете. То бе склопило очичките си, дишаше тежко и болезнено стенеше.
- Запази ми го и го спаси, майко Богородичке, едничко ми е - шепнеше жената и се навеждаше ниско, като дърво под силата на вятъра. Сълзите й капеха по студените плочи, както капеше восъкът от горящите свещи.
Жената извади от пазухата на ризата си малка игличка със синьо топченце на края и я забоде на новото копринено перде.
- Приеми това от мене, света майко. Нямам нищо друго!
- Защо си влязла тук? - каза сърдито старецът. - Камбаните още не са били. Не знаеш ли обичая?
- Не знам, отче - каза объркано жената.
- Излез сега. После, после ела!
Жената покорно се обърна, стисна детенцето в прегръдките и тръгна. Отец Йоаким я проследи с поглед. И когато тя мина през светлината на вратата, още един път забеляза колко е дрипава и нечиста.
Игуменът видя, че по плочата, на която стоеше жената, бяха останали кални петна. Той видя върху завесата простата игличка със синята топчица накрая. Тая топчица личеше като дървеница върху хубавата завеска и я грозеше. Отец Йоаким я извади и я захвърли в ъгъла. След това се прекръсти пред иконата, оправи хубаво завеската и излезе.
Без тая случка всичко друго беше в ред. Но неговото добро сърце забрави това, като видя, че дворът бе изпълнен с богомолци, които държеха свещи и чакаха да ударят камбаните, за да влязат в черквата. Братята също бяха готови. Те бяха слезли долу и разговаряха с народа за предстоящия празник.
Събралите се стъписаха, като видяха игумена. Мъжете се поклониха, а жените се наредиха, за да му целуват ръка. Празничното дойде. Душата на стареца омекна и той гласно благослови всички.
Слънцето падаше към ниското и слаб ветрец слизаше от балкана, пътьом клатеше леко листата на ореха и отиваше долу в котловината даа поиграе с реката.
Старецът си уми ръцете на чешмата. Млад прислужник му подаде пешкир, та се избърса, след това се прекръсти и се покачи на камбанарията. Братята застанаха пред черковната врата, а народът се натрупа зад тях със смирено ожидание. Всички очи се устремиха към върха на камбанарията, дето игуменът се изправи да изпълни свещения обичай.
Той се прекръсти и дръпна въжето, което люлееше отведнаж трите езика на камбаните. И плеснаха силно тия три железни езика по медните уста на тежките камбани. Веднаж, дваж, триж.
Но камбаните мълчеха и не издаваха никакъв звук. Тия бронзови майки, обременени от звукове, бяха занемяли.
Страшно беше да се гледа как железните тежки езици бият по чистия метал, а той стои безгласен. . . Имаше нещо мъчително в тая работа. Трите камбани се люлееха и се напъваха ужасени, като глухонеми, които искаха да обадят за някой страшен пожар и не можеха.
Старецът задърпа с всички сили въжето, като се навеждаше и изправяше. Ала камбаните упорито мълчеха.
Ужас обзе монаха. Дъхът му се спря и притъмня пред очите му. Той изпусна въжето и се строполи на дъсчения малък под пред камбаните.
Хората, изумени, стоеха на двора, кръстеха се и никой не смееше да продума. Вцепениха се душите. Братята се качиха на камбанарията да свестяват стареца. Те го свалиха долу. Той се крепеше на ръцете им, бледен като мъртвец, съкрушен, наказан от това велико чудо, и едвам произнасяше:
- Поличба божия! Молете се, братя християни, голям грях е сторено.
Въведоха го в черквата. А след него нахлу народът. И всички паднаха на колене, кръстеха се и шепнеха молитви. Жените плачеха с глас. Децата изплашени пищяха.
Отец Йоаким падна на колене пред чудотворната икона, смазан, изумен и отчаян. Той удари челото си остудените плочи и дълго остана така. Старото му лице се измокри от сълзи.
Той съзнаваше, че е станало нещо страшно, че бог е разгневен, че голям грях тежи и обременява земята. И не знаеше какво е това, и не можеше да намери думи за молитвата си.
И безпомощен, той вдигна очи към светата майка, чийто образ, обкован в злато, кротко гледаше между двете лилави крилца на копринената завеса.
Игуменът стана, закръсти се, поправи с несъзнателно движение завеската и замаян, защуря поглед по иконите, по троновете , по пода. В ъгъла под иконостаса той видя синята главичка на иглата, която бе захвърлил, наведе се, взе я като сънен и я забоде на завесата.
И отведнаж навън екна славословещият бога ек на камбаните, разнесе се тържествено и нахлу живо в черквата.
Богомолците бързо излязоха навън, излязоха всички на двора, и братята, и игуменът, и паднаха с поклон на земята, поразени от новото чудо, което видяха.
На камбанарията нямаше никой, а тежките камбани се люлееха силно, свободно, леко и биеха самички.

Редактирано от - nesnaecht на 03/12/2005 г/ 02:47:27

03 Декември 2005 05:39
Пара пак за тебе и АТАКА ! Не ви разбирам и сигурно няма да мога !“Аризона Рипъблик”: Българи са замесени в имотна измама в САЩ

3 декември 2005 | 04:43
Агенция "Фокус"Финикс. Американската полиция арестува петима души за организирането на имотна измама за повече от 250 хиляди долара. Властите във Финикс съобщиха, че групата се е опитала да представи писмо, написано на български език, като завещание на мъж, който е починал през месец юли и който не е имал наследници в САЩ, пише вестник Аризона Рипъблик. Измамниците са щели да успеят, ако не беше човек, който защитавал интересите на роднини на починалия в България. Полицията е арестувала 48-годишния Андриян Андреев на 48 години, Анн Андреев (52 г.), Румен Кочанков (49 г.), Атанас Илков (18 г.) и Даниел Лейн (53 г.). Освен това властите разследват Кочанков за трафик на хора. Предполага се, че той е участвал в мрежа за трафик на нелегални имигранти от Източна Европа в САЩ през Мексико.
Групата се е опитала да продаде къщата на 64-годишния Любен Гаджанов, който е починал от естествена смърт, но българските роднини на покойния разкриха навреме измамата, пише изданието
.
03 Декември 2005 06:18
Симпатяга е верно Иво Атанасов, Параграфе, ама си е гад и той. След 5 мандата в ТОЯ ПАРЛАМЕНТ съм сигурен, че и ти ще се превърнеш в гад, ако и да си много точен сега...
А тебе като те срещнем, Незнайко, винаги имам асосиацията за лютак петле "джинка", скачащо настървено сред кокошките...
03 Декември 2005 09:22
Тъй де, "медиите трябва да се научат да работят със хора". В момента работят с магарета, чалга звезди, политици и друга флора и фауна.
03 Декември 2005 12:13
- Не се е родил още този, който може да упрекне Иво Атанасов в служба на нечии интереси.

Добре бе! Това в някой филм с каубойци ли го чу?
03 Декември 2005 13:46
интересно обаче защо независимо от "сблъскването на интереси" всички "медии" са копие една на друга - пълни с простотии, неграмотност и порнографски реклами?
03 Декември 2005 18:59
".....при Тодор Живков имаше телевизионни и радиопрограми на турски...." В "Демократична" Франция обаче няма в нито една национална телевизияп или радио "програми на чужди езици" !!!!
Даже на Баски, или окситански език има САМО В някои от новинарските емисии в ЛОКАЛНИ КАБЕЛАРКИ И РАДИОТА С МИНИ-ОБХВАТ!!!


03 Декември 2005 19:07
демократична Франция наскоро горя, въпреки, че не е балканска.
В медиите се сблъскват много Простотии и недоразумения, ...
03 Декември 2005 19:09
Симо казва----
всички "медии" са копие една на друга - пълни с простотии, неграмотност и порнографски реклами?

Ами след като "суперинтелигентните ни сънародници и ---избиратели на парламентарни зеленчуци си мъльчат--- нормално е!!!! Иначе, нашите сънародници-цигани го казват "Докато бебето си мъльчи, майка му не му дава да яде!!!"
А-а щях да забравя --- в "демократична" Франция даже из телевизиите им има по-малко "малцинствени по произход" журналисти и водещи!!!! Да не говорим за реалностите в "междуетническите взаимоотношения" Още по-малко пък за "политически зеленчуци" като в Родината ни!!!!!

03 Декември 2005 19:12
Не! В медиите ни се сблъскват САМО продажни ---- или безмозъчни тикви с БОЛНИ АМБИЦИИ И ---предателска безотговорност!!! Справка - циганската мъдрост за бебето и що не му дават да яде!!!!!

03 Декември 2005 19:53
САЩ и Великобритания са протестирали пред Либия, защото заглушава два международни телекомуникационни спътника
http://WWW.ACTUALNO.COM-03.12.2005
Британски и американски дипломати са протестирали пред либийското правителство, тъй като Либия незаконно заглушила сигналите на два международни телекомуникационни спътника, съобщи вестник Гардиън.

Десетки радио и телевизионни станции, приемани във Великобритания и Европа не могли в резултат на това да излъчват програмите си.

Прекъснати били и американски дипломатически, военни и на ФБР връзки, осъществявани чрез спътниците.

Заглушени били също така сигналите на радиостанция, излъчваща предавания за човешките права и свободата на словото в Либия.
03 Декември 2005 22:28
хехе - на риторичен въпрос - два риторични отговора.
майка му стара циганска ...
04 Декември 2005 02:23
Уотъргей
04 Декември 2005 08:08
"председателят на парламентарната комисия по гражданско общество и медии" Иво Атанасов......
И такава комисия ли има?
Бюрокрацията и политиците тотално контролират "свободните медии"!
Българските медии са една продажна и платена банда от комунистически пропагандатори и промивачи на мозъци!
Държавните медии да се закрият!Лъжите и пропагандата им тровят и корумпират българският дух!
До кога българският народ ще търпи тези подли комунисти от десетилетия да се гаврят с народа?


04 Декември 2005 11:50
В медиите се сблъскват много медийни тикви, огледален образ на политическите такива.

_______________________
Могат да ме заставят да правя нещо единствено тези, които се подчиняват на по-висш закон в сравнение с мен
Торо
04 Декември 2005 12:56
Тоя Атанасов, освен че е комунист, но е и дръвен шоп. Това вече е диагноза. Да ме прощават другите дръвени сувенири и най вече Седефчов, ма тая шопизация примесена с комунизъм е на път да ликвидира БГто.
04 Декември 2005 22:44
ТЕМАТА: "В медиите се сблъскват много интереси "
/едно от/ ПОТВЪРЖДЕНИЯТА:
.........................................
| СВЯТ | АМЕРИКА

Програмата за платените публикации в иракската преса може да бъде закрита


4 декември 2005 | 22:41
Агенция "Фокус"

Вашингтон. Джордж Буш е обезпокоен от съобщенията, че Пентагонът публикува поръчкови материали в иракските средства за масова информация и Белият дом не изключва тази програма да бъде закрита, съобщи днес съветникът на американския президент по въпросите на националната сигурност Стивън Хадли, цитиран от РИА Новости.
Съветникът е коментирал съобщенията на американски медии, че министерство на отбраната на САЩ тайно публикува платени пропагандни материали в иракските вестници, пояснява агенцията.

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД