:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 347
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Индианец с вкус към коката стана президент на Боливия

ЕВО МОРАЛЕС
Социалистът от индиански произход Ево Моралес спечели президентските избори в Боливия още на първи тур, предаде Би Би Си. Моралес получи над 51% от гласувалите, с които надви съперника си - либерала Хорхе Кирога.

46-годишният Ево Моралес заяви вчера, че започва нова история за Боливия. Неговата победа ще внесе големи промени в политическата обстановка на страната, коментира АФП.

Моралес се обявява за засилване на държавния контрол върху чуждестранните компании, които разработват газовите находища в Боливия - вторите по големина в Южна Америка след Венецуела.

Избирането му за президент е посрещнато с недоволство от САЩ, тъй като той е лидер на движението за свободно отглеждане на кока и е близък приятел с венецуелския президент Уго Чавес и лидера на Куба Фидел Кастро.
22
1603
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
22
 Видими 
20 Декември 2005 00:45
Следователно да очакваме в скоро време разкрития за разработваните ОМП от боливийците...
20 Декември 2005 00:53
/:/ "...Избирането му за президент е посрещнато с недоволство от САЩ, тъй като той е лидер на движението за свободно отглеждане на кока и е близък приятел с венецуелския президент Уго Чавес и лидера на Куба Фидел Кастро.
......................................... ......................................... .....................................
Тоя да не би да е и приятел на Евг. Дайнов- по наркотична линия САМО, де?!?
Впрочем, дъвченето на листа от кока в Боливия е като люпенето на семки от слънчоглед или тиква в България- традиционно и НЕзабранено!!! На пазарите в Боливия листата от кока се продават СВОБОДНО !
Ерго, новият боливийски президент може и наистина да е "лидер на движението за свободно отглеждане на кока", но НЕ и на КОКАИН, може би !Да се пише, след като се провери! АМАН ОТ МАНИПУЛАЦИИ!
КАЗАХ!
20 Декември 2005 00:53
Беден - Социалист - Индианец - Производител на кока(Наркотрафикант) - Без средно образование (пропуснато в статията, но също важен елемент). Да не повярваш че такова чудо съществува в природата. Е те тоя ако не го н.ч.к. четвъртит още утре на американците, няма кой друг да го направи.

PS. Кастро и Чавес направо да викат 9 млн слепи и да почват от утре. А може и да са го имали в предвид с 6-те милиона вчера, кой знае.
PS2. Като казах Кастро, се сетих за вчерашната му тънка подигравка с невиждащите латиноамериканци, а и с друг вид слепци, от други континенти. Другари: ако Кастро разполага с 200 екипа опериращи въпросното заболяване (явен абсурд), и ако всеки екип прави по 6 операции на ден ( вие си помислете има ли такива доктори), са нужни 5, 000 дни = около 13.7 години за да се достигне заветтната бройка - не вярвам Кастро да доживее да види радостта на милионите спасени. Ако всеки проглежащ се нуждае само от 3 дни грижи да се адаптира то трябват също и 4800 екипа от грижещи се да работят по въпроса през цялото това време.
20 Декември 2005 02:09
Не така за боливийското тато, вижда ми се разбран човек.
20 Декември 2005 02:21
STA,
Забравил си /нищо, на всеки се случва!/ или НЕ знаеш, че: още по времето на СССР, един руски доктор/май Фьодоров се казваше, ама може и да бъркам- и аз съм човек, де!/ беше измислил и внедрил нещо като ПОТОЧНА ЛИНИЯ /в кръг/ за операции на очите! Можеше да оперира десетки пациенти на ден! После разкри и филиали в СССР и в Чужбина! После отиде да прави операции и на Запад/ и стана милионер! Може би и в Куба да има офтамолози-"фьодоровци", бе?!
20 Декември 2005 02:29
Прорблема не е в тъпата кока а в ГАЗТА

Афганистанските демократични вождове произвеждат наркотици в промишленни количества и това не им пречи да са приятели със САЩ.

Боливия до сега беше пръв приятел и сателит на САЩ - почти 200 години.
Виждаме на какво дереже е страната .

Може пък сега да живне малко, като поне част от доходите от ГАЗта остават в страната.

Виж руснаците като спряха да дават нефт и газ на разни братя и приятели се пооправиха.

Кофтито за братята боливийци е, че им липсват няколко хиляди термоядрени ракети , да защитят газовите си находища.
20 Декември 2005 02:50
Душка , пропусна да кажеш, че не е толкова студено, колкото в необятния и неразрушим саветски саюз, защото термоядрени ракети могат да се закупят, ама сибирска зима...
20 Декември 2005 03:14
Ми така е, пичове. Като не се сетихте да си изберете Васил Илиев за президент на републиката, сега ще дишате прахта на боливийците. Бе тоя филм го даваха навремето в Колумлия, ама Пабло Ескобар го беше докарал само до депутат. Е, и некоронован цар също... Как свърши мувито, въобще не помня...

Но помня, че големи майтапи ни чакат.
20 Декември 2005 03:27
*****

Натиснете тук, за да разберете как да кирилизирате мнението си

Редактирано от - bot на 20/12/2005 г/ 10:30:50

20 Декември 2005 05:53
Топло време, газ-бол, сичко без пари. А СЕГА и кока на корем - Боливия ще да е земния рай. Ще стегам куфарите.
20 Декември 2005 06:17
Наистина съм забравил, Параграфе. Подсети ме че имаше нещо подобно. Но цифрата все пак е шокиращо невъзможна, освен ако.... Оплаках се на един приятел-доктор че май виждам по 1-2 нули в повече като чета. Той ме посъветва да се взра в банковия си репорт, а не в Кастровите прогнози и проекти и обеща незабавно да почна да виждам по една нула по-малко. Работи.
20 Декември 2005 09:09
*****

Натиснете тук, за да разберете как да кирилизирате мнението си

Редактирано от - bot на 20/12/2005 г/ 11:26:47

20 Декември 2005 12:38
20 Декември 2005 12:42
Sta, Куба е сред първите места по качествено, бързо и добре oсигурено мед. обслужване в света, колкото и невероятно да звучи. Лекарите са добре обучени. На тeма "лекар на глава от населението" Куба задминава много от страните от ЕС, а САЩ са много назад.
Колкото до "конвеера" - незнах за такава процедура.
A дали Кастро ще доивее, има един виц:
Подаряват на Кастро галапагоска костенурка и той:
-Колко години ще живее?
-Тези костенурки живеят около 200 години, а тази е на 3.
-Ех, винаги е така с домашните любимци - тамън се привържеш към тях и те умират.
(навято от 9 умрели президента на САЩ, откакто Кастро е на власт)

Редактирано от - Локи на 20/12/2005 г/ 13:01:33

20 Декември 2005 13:53
тоя е идеален - янките могат да го гонят и за коката и като комуниз-национализатор, и като тероризин-колаборационист, и като представител на низша раса. едно пиленце ми каза че пат робъртсън пишел нова теле-проповед, в която ще прикани за кръстоносен поход срещу латино американските езичници и сатанисти. цела боливийска бонанза за десняшко-фундаменталисткия реднек

20 Декември 2005 15:31
Локи,
Верно звучи невероятно за качеството и всичко останало което казваш. Но аз нищо лошо не съм казал нито за качеството нито за количестрвото на кубинското здравеопазване. Думата беше за качеството на Кастро да се изцепва без да мисли. Цифрата която се споменава означава: един опериран на всеки 1.9 кубинци. Едва ли са в състояние и по един ден престой в болница да им осигурят само. Що се отнася до живота на Кастро, явно съм сбъркал дозата щом се схваща като нетактично пожелание. Дано 100 год да се радва на деца и внуци, а кубинците да просперират по желания от тях начин.
20 Декември 2005 15:46
Sta, зависи какви операции ще провеждат - някои стават сравнително бързо.
Те да докарат и 20% от исканата бройка пак ще е добре.
А колкото до продължителността на живота на Кастро - ами живее си, въпреки всичко (а "всичкото" не е малко)
20 Декември 2005 16:10
забравете го кастро. дядката в момента е само фасадата на военен режим, който зад гърба му управлява куба както е била управлявана и в колониални времена. всичките добри намерения на кастро бяха подкопани от нежеланието му да даде дупе на големите. американците го умориха от ембарга, а руснаците го обремениха с политическата си agenda и по време на войната с афганистан го скараха с лагера на сравнително независимите, чийто лидер той се стремеше да бъде. един от бляскавите политици на 20-и век (макар и не без своите големи грешки, човешки слабости и непростими престъпления) е отдавна на доизживяване и няма контрол над куба.


Редактирано от - Pavlik Morozov на 20/12/2005 г/ 16:11:25

20 Декември 2005 21:05
Важното е да го духа "великата ДЕМОкрация"...
А някой ще се запита ли защо Боливия е най-бедната латиноамериканска страна?
Такава беше и Венецуела в началото на 70-те, въпреки че тогава беше най-големият износител на петрол.
Винаги са имали американски гъзоблизци за политици ДОСЕГА...
20 Декември 2005 23:47
Павлик, в Куба управлява братът на Кастро. Много кораво куче. И не е дрът. Скоро няма да има хамерикански задници по кубинските плажове... ех, ако имаше ПЕТРОЛ в Куба, отдаааавна да сме избравиле и Кастро и компания...
20 Декември 2005 23:51
Абе какво става - Щатите с триста зора криво ляво сложиха ръка на иракския петрол и хоп - загубиха контрол върху втори производител в Южна Америка... там някой спечели без един изстрел... майсторска игра!
24 Декември 2005 14:32
ЕС ще отпусне на Боливия 420 хил. евро за изследвания за употребата на растението кока 24 декември 2005 |
Агенция "Фокус"
Ла Пас. Европейския съюз ще отпусне на Боливия 420 000 евро за провеждането на изследвания, целящи да определят крайния обем от легални продукти, които могат да се произвеждат от растението кока, предаде АП, като цитира представителя на мисията на ЕС в Боливия Анхел Гутирес.
По-рано новоизбраният президент на Боливия Ево Моралес очерта някои от основните проекти на бъдещото си управление, между които включва и референдум, чрез който ще поиска мнение от населението по въпроса за контрола на насажденията от кока в страната. В Боливия това растение е широко употребявано за лечебни цели, но то е използвано и за незаконно производство на кокаин. Моралес обяви, че ще предприеме засилени мерки за борба с наркотрафика и корупцията в Боливия, посочва агенцията, но същевременно по време на кампанията си обяви, че ще разреши отглеждането на растението.
......................................... ......................................... .....................................
Абе, много БЪРЗИ тези европейци, нещо?!
Чакаха толкоз години за президент на една от най-бедните страни в Света-Боливия, да бъде избран КАСТРОвист- и веднага отвориха кесията?!? А толкоз години преди това пълен ПАС?!
Хич НЕ е за вярване, че е от любов към КАСТРОвистите, май?! Дали пък НЕ подготвят "БЯЛА Революция" /бял прах!/ в Боливия?!



Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД