:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 426
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Накратко

Европарламентът прие доклад за разширяването

на ЕС, съобщи БТА. Документът бе изготвен от германския депутат Елмар Брок. Комисарят по разширяването Оли Рен заяви, че Комисията в Брюксел консолидирала програмата с акцент върху разширяването на югоизток: България, Румъния, Турция, Хърватия и другите страни от Западните Балкани. Евродепутатите за първи път поискаха и точно дефиниране на границите на ЕС. Същевременно според доклада на Брок Страсбург одобрява препоръката на Еврокомисията да се предостави на Македония статут на страна-кандидатка. Близо 70 на сто от французите по принцип одобряват приемането на България и Румъния, сочи проучване на Евробарометър. Те обаче предпочитат това да стане след време, а не 2007 г.



Либия и Франция подписаха споразумение



за сътрудничество в използването на ядрената енергия в земеделието и здравеопазването, предаде АП. Документът бе парафиран след пристигането в Триполи на делегация на Френската комисия за атомна енергия. Засега обаче не са разпространени подробности по споразумението. "Франция има опит в тази сфера и е страна, която има тежест и не се поддава на външен натиск", каза либийският министър на обучението, подготовката на кадри и труда Мохамед Маатук.



Българин призова Великобритания



да не набира войници под 18-годишна възраст, пише в. "Дейли телеграф". Това се съдържа в проектодоклад на Съвета на Европа, подготвен от нашия депутат Александър Арабаджиев. Лондон е призован и да се справи с тормоза над новобранци във въоръжените сили. Докладът е посветен на спазването на човешките права в европейските армии.



"Амнести" пак ни набеди в оръжеен износ



в доклад, става ясно от съобщение в интернет-страницата на организацията. В него се казва, че забраните на ООН за износ на оръжие за държави, срещу които е наложено ембарго, системно били нарушавани през последните десет години. България била сред производителките на оръжие и боеприпаси, иззети от персонала в ембаргови държави.
2
1435
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
17 Март 2006 08:37
През 1 век първият император на Рим Октавиан Август завещал на наследниците си да не разширяват повече империята, а да я развиват вътрешно. Още 3-4 века продължили завоевателните войни...
17 Март 2006 15:07
Започва новото обединение с Турската империя и Анадола!
Очакват се контрамиграциионни процеси!
Турският език да се приеме като Официален, а българския като Вторичен!
Да живее EU !
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД