:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 363
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Германия ще въвежда тест за гражданство

Изпитът да включва сто въпроса по език, история, култура и политика
СНИМКА: РОЙТЕРС
Скоро кандидатите за гражданство в Германия може би ще се заклеват пред конституцията на ФРГ, каквато е процедурата в САЩ.
Германия може да въведе в близко време тест за чужденците, които искат да получат гражданство, съобщи "Дойче веле". Това предвижда проект на вътрешния министър на провинция Хесен Фолкер Буфиер. Предложението за новите мерки вече е внесено в горната камара на парламента - Бундесрата.

Според него кандидат-имигрантите ще трябва да отговорят на 100 въпроса, които според редица политици приличат повече на играта "Стани богат". Въпросникът засяга теми от областта на историята, политиката и културата на Германия. Кандидатите ще трябва покажат знания за нацисткото минало на страната и датата на обединението на двете Германии, да могат да опишат сюжетите на картините на немския романтик Каспар-Давид Фридрих, както и да назоват името на учения, който е открил вируса на холерата. Те трябва да отговорят правилно поне на половината въпроси. Досега, за да вземе немско гражданство, кандидатът трябва да е живял осем години в страната и да има минимални познания по немски език.

Германското правителство ще организира курсове за подготовка. Предлага се също така, когато получат немски паспорт, имигрантите да се закълнат пред конституцията на ФРГ, както това се прави в САЩ, уточни "Дойче веле".

Така Германия може да стане третата страна в Европа след Холандия и Великобритания, която ще въведе подобна мярка за получаване на гражданство.

От сряда подобни мерки влязоха в сила в Холандия. Кандидатите ще трябва да минават подобен тест в родните си страни. Той представлява платен изпит по холандски език и култура. Желаещите да получат гражданство или постоянно жителство ще трябва да плащат такса от 350 евро в холандските посолства или консулства в страните си по местожителство. При неуспех ще могат да държат теста неограничен брой пъти, като всеки път плащат същата такса. Холандските власти изчисляват, че на изпит ще минат годишно около 14 000 души, предимно от Турция, Мароко и Суринам. На кандидатите също така ще бъде показван филм, на който двама мъже се целуват в парк, жена на плажа без горнище на бански и други епизоди от филми. Реакцията им, включително на мюсюлманите, ще бъде внимателно проследявана, за да се установи дали те са способни да приемат либералните принципи на Холандия.

ТЕНДЕНЦИЯ

Българите са една от най-големите нелегални имигрантски групи в Австрия, където проблемът с трафика на хора е особено наболял, се казва в доклад, представен от министъра на вътрешните работи г-жа Лизе Прокоп, предаде ДПА. През 2005 г. са били арестувани общо 39 500 незаконно пребиваващи. Повечето нелегални имигранти в Австрия са румънци (12 357 души), след тях по численост са сърбите, руснаците (3807) и българите (1984 души). Много от незаконно пребиваващите са румънски и български работници, наети без австрийски документи.
20
2669
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
20
 Видими 
16 Март 2006 22:59
Брей, а колко милиона турци знаят немски в Германия?
17 Март 2006 00:39
"" ... На кандидатите също така ще бъде показван филм, на който двама мъже се целуват в парк, жена на плажа без горнище на бански и други епизоди от филми. Реакцията им, включително на мюсюлманите, ще бъде внимателно проследявана, за да се установи дали те са способни да приемат либералните принципи на Холандия. ... "

Теста ще завърши с приятелски целувки и ласки между членовете на журито и турските кандидат - холандци .
Завършека включва целувки , събличане от кръста надолу и оценка на качествата на Кандидат - Холандеца


Има огромен наплив за тестващи от страна на тузесмното хлдандско население.


***
Малка спрравка относно нелегалните граждани в Австрия.

"" ... През 2005 г. са били арестувани общо 39 500 незаконно пребиваващи. Повечето нелегални имигранти в Австрия са румънци (12 357 души), след тях по численост са сърбите, руснаците (3807) и българите (1984 души). ""

От 3807 - те руски граждани пребиваващи незаконно в Австрия около 3806 са Чеченци и други Кавказци.


Това , че идват незаконно НЕ е проблем за ческнците, понеже те получават почти автоматично АЗИЛ.
Австрия и Европа въведолха това (за чеченците) за да направят мръсно на Русия, сега съжаляват , ама е късно.
17 Март 2006 00:50
А дано да го направят по немски педантичен този тест. Разбира се че който иска да живее в Германия трябва да знае добре език, да се приспособи към тяхния начин на живот ( ако ли и не на всички да им се хареса)
За сведение - тука в Канада изпит за шофьорска книжка може да се полага и на китайски, и на руски и прочие. А на изпита ми за гражданство имаше въпрос : Кой е нациомалиниа химн на Канада A) Oh Canada, Old MacDonalds C) Marry Christnas. Това сериозно, не се бъзикам...
17 Март 2006 00:57
И за българските ГРАЖДАНИ трябва да се проведе "ПРЕрегистрация"- с ИЗПИТ по български /устен и писмен/, както и с изпит по българска история, култура и политика! Който НЕ издържи изпита, да НЯМА право да гласува на местни и парламентарни избори и да няма право да излиза в чужбина като "българин", а само като "кандидат за българско ГРАЖДАНСТВО"- за по-голяма яснота в ЗАДграничните криминални Сводки !!! КАЗАХ!
17 Март 2006 06:41
Братя Стругацки, леко неподготвен. Всичките родени в Германия турци, които са поне 2 млн. знаят немски без акцент. Едва ли обаче знаят така добре турски. Останалите, от по-староот поколение гастарбайтъри знаят достатъчно добре за да се явят на този тест. А в САЩ пък и преводач им осигуряват на тъпите мексиканци и други, които не са имали желание да научат езика на страната за която кандидатстват да живеят, а тестът се състои от десет елементарни въпроса.
17 Март 2006 07:24
Параграфе, още който не плща данъци, такси, ток и вода, не е ходил на училище, и пр. да няма право да развива стоп.дейност, да кара кола, да има сметка в банка и т. н.
17 Март 2006 09:25
*****

Натиснете тук, за да разберете как да кирилизирате мнението си

Редактирано от - bot на 17/3/2006 г/ 10:37:03

17 Март 2006 10:16
Chicho Dr, кой ти дава такава информация? Няма такова нещо, болшинството от турците които са родени и израснали тук, в Германия, си говорят турски перфектно и само по-учените от тях владеят немски без акцент и без грешки. Те си имат т.нар. паралелни общества, където могат да се оправят без да знаят и грам немски: турска сателитна телевизия, турски магазини, турски банки, турски квартали и т.н. И мексиканците в USA пак са ОК, защoто не са като турците, които забулват момичетата от 12-13 години нагоре със забрадки, забраняват им да участват в часа по физическо възпитание, учат ги че Германия е покварена и неверническа държава, и само строят нови и нови джамии
17 Март 2006 10:31
Много мюсюлмани се загнездиха в Европа, и как ще се чистим от тях?
17 Март 2006 10:33
Ами тогава, какво търсят в Европа?
17 Март 2006 10:37
Верно ти казва чиляка по отгоре.тези с добрия немски са малцинство.Да не говорим и че повечето от тях не могат да изкласят и средното училище.Въобще пренасят си азиатските порядки и нрави 1:1.Трябва да си глух за да не различиш турчин от немец.
17 Март 2006 10:44
WHATS UP,
Mоже ли да те обезспокоя по мейла с личен въпрос?
Въпрос, свързан с реклама в Германия(виждам, че пишеш оттам).
Благодаря!
17 Март 2006 10:52
Германия ще въвежда тестис за гражданство
17 Март 2006 11:05
Еврейска, еврейска политика е пълненето на Европа с Мюсюлмани!
17 Март 2006 12:30
Параграфе, какви ги приказваш? Става въпрос за натурализация, а не за гражданство по рождение. Никъде в света няма такава ПРЕрегистрация на гражданите. Ей, това от "Атака" съвсем сте изперкали!
17 Март 2006 13:39
Дъжд от грешни данни!
Коя е тая държава от т.нар. "западни" дето ще допуска на територията си граждани на други държави, "оторизирайки" ги да получат гражданство, като минават тестове в чужбина или както е казано на територията на собствените си държави! Смях в Залата!
Така се получават Само "Имиграционни Визи", като по време на интервюто в консулските отдели трябва must да присъства лицето което ви кани - работодател, бизнес-персона или много близък родственик по възходяща или низходяща линия!
Това е така наречената "Зелена Светлина" за работа в държавата, където сте поканен и "Постоянно Жителство" - което съвсем не е гражданство - и отстои от "Натурализация" (гражданство), на разстояние подобно разликата между полковник и генерал!
17 Март 2006 13:57
Обръщение към Всички във Форума: *****
Ако Вие се чувствате малко Християни, или ако сте поне малко вярващи в Христа и държите на тази религия - повече отколкото на "Онази" - Ви моля да подкрепите Свещената Библия с Вашето Слово, след като се запознаете със следното:
"Ако някой легне с мъж, като с жена и двамата са извършили гнусотия
Непременно да се умъртвят; кръвта им да бъде върху тях".
Левит 20; 13 Библията
"If a man lies with a man as one lies with a woman,
both of them have done what is detestable.
They Must be put to death; their blood
will be on their own heads."
NIV Version Yhe Holy Bible
Холандци = Пълни Кретени = Двама мъже, които се целуват! Да дойде Аллах да си прибере версиите!

Редактирано от - bot на 17/3/2006 г/ 14:04:14

17 Март 2006 14:06
Либералните принципи на Холандия (а и не само Там) са Сатанински принципи създадени от педофили, изхвърлени от сбъркани еякулации (семеизпразвания) на кретени във вагината (свинктера) на мъжките проститутки пълнещи Европа и САЩ и размножавайки се благодарение на тези Новоизвратени Европейско-Американо-Еврейски Либерални Принципи!
Pardon my rough language
17 Март 2006 15:25
Новини:
След провеждането на теста за гражданство в Германия, много от германците, загубиха гражданството си...
(някои от тях, бяха парламентаристи, дори, но си останаха такива, въпреки незнанията си, просто защото вече са Станали Богати, но по (по-) друг начин...)
17 Март 2006 20:29
Chicho Dr., добре казано за немските турци - наистина, мнозина са напълно натурализирани - второ, трето и дори четвърто полколение и дори Берлин е най-големият турски град извън Турция. Виж, с това за мексиканците, обаче, силно ме заинтригува. Да не търся статистики, но не са ли испаноезичните поне 50-60 милиона в Щатите. Нали точно поради това Клинтън направи испанския официален език и особено на юг той трябва да е бастанте буено популар. Холивуд щото непрекъснато ни убеждава, че полиция, администрация, героите (не само контрабандистите) си го имат испанския муй абитуал. Да не са я чеченци, я кюрди, я роми, маскирани като мексиканци.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД