:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 268
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Скрити камери на велосипеди снимат банкомати

Скрити камери, монтирани на велосипеди, са последният механизъм за заснемане на ПИН-кодове при теглене на суми от банкомати. Това обяви вчера от СДВР.

"Не трябва да се теглят пари от банкомат, до който има оставено колело, защото там може да има монтирана камера", предупреди началникът на Икономическа полиция към СДВР Мариян Билалов.

От началото на годината са задържани двама души, замесени в източване на кредитни карти, които са били част от организирана група. В този случай, по друга схема, били ощетени чужди граждани, които не са идвали в България.

Последният задържан през февруари имал у себе си 6 от т.нар. бели пластики, които са копия на кредитната или дебитна карта на жертвата, а в дома му са намерени още 80.

Той не е бил криминално проявен и е признал, че за работата си получава 80 лева, независимо колко пари е изтеглил. Сумите, които се теглят по този начин, са различни. Заловеният извършител в момента на залавянето е теглел 700 лева, но е имало случаи и на теглене на хиляди евро.

"Измамените са клиенти на различни банки, които имат представителства у нас. Пострадалите са от различни европейски страни - Франция, Холандия, Германия", допълни Билалов. В последните дни агенциите съобщават и за доста американци, чиито карти са източени от банкомати в България.



----КОНТРОЛ

Нараства броят на училищата, около които се продават наркотици, обявиха от СДВР. От началото на годината е работено по 96 сигнала. В 15 случая са задържани разпространители около училищата.
8
6041
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
21 Март 2006 22:55
Българина винаги е бил брилянтен що се отнася до далавери Ще им светне на европейците като гръм от ясно небе като плъзнем из европата
22 Март 2006 01:32
Те тия, дето требе, вече са плъзнали...
22 Март 2006 01:58
Следващия път очаквайте скрита камера в на баба ми фърчилото...
22 Март 2006 12:26
Тука далаверата е друга. При теглене от български банкомат с международна дебитна карта тип Visa Electron или Cirrus Maestro, kakто и с кредитни карти няма ограничения в дневния лимит, стига картодържателя да има пари по сметката на дебитната карта, или да е в рамките на кредита на кредитната карта.
22 Март 2006 15:06
От писаното преди време и от това сега излиза, че само в България стават такива работи."Българските специалисти" ли са товкова добри или скапаните банкомати са толкова лоши?Инциаторите за разплащането по тази система бившия син финансов министър Муравьов Радев и най-вече реализиралия системата при жълтото управление фин.министър забъркаха тази каша.Не стига, че заплатите са мизерни, а винаги си под прицела на бандитите независимо къде са ти парите, в банкомата или в джоба ти.Проблемът е на гражданите, т.е. на давещите се.Мамка им и държавници!
22 Март 2006 15:41
"Не трябва да се теглят пари от банкомат, до който има оставено колело, защото там може да има монтирана камера", предупреди началникът на Икономическа полиция към СДВР Мариян Билалов."
Това е доста смешно. Камерите се монтират за секунди направо на банкомата, може да се подмени и клавиатурата.
Изобщо престъплението е значително по-интелигентно, отколкото се представя. Вместо от "селянина с колелото" трябва да се пазим от "юпи-то с лаптопа", намиращо се в близост до банкомата.
Да не забравяме и старата, но изпитана "ливанска примка" и бележки от рода на "Ако картата ви бъде задържана от банкомата обадете се на тел: 0896566174 Сигурността ви е Гарантирана!!!! Борика" (преписал съм го, спазвайки пунктуацията на автора).
Никой при никакви обстоятелства не бива да казва ПИН-кода си на никого, иначе рискува да остане без парички по сметката.
И тогава му остава само да
22 Март 2006 16:18
Въпреки всичко според мен най-ефективен си остава метода с тъмната уличка и страшните реплики
22 Март 2006 18:18
Не мисля, че това го има самчо у нас, но тук е придобило повече гласност, в по - развитите държави се фалшифицират лични карти, сменя се самоличност, установява се банкова сметка с очакване на голяма транзакция, тегли се кеш от човек дал 50 евро за козметика и готово, това го пише по вестниците не е нужно от СДВР да ни изкарват майстори, въпреки че има и такива, просто у нас сигурността на информацията и на личните данни е на такова високо ниво, че плачем за кражби, дори и на банкови сметки

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД