:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 340
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Етем даде 10 дни за черните списъци за наводненията

Черните списъци с некоректни фирми, участвали в ликвидиране на щетите от наводненията, трябва да са готови до края на март. Това написа в писмо до областните управители министърът на бедствията Емел Етем.

Тя настоява до 10 дни да й се представи цялостен доклад за щетите и за изпълнението на указанията й във връзка с пролетното снеготопене. Етем е поискала списък с всички фирми, участвали във възстановителните дейности през 2005 г. В писмото тя настоява областните управители да извършат съвместни проверки с местните комисии за бедствия и аварии на всички обекти, финансирани от постоянната комисия към МС. Губернаторите трябва да докладват за свършеното и за похарчените пари. Сигналите за нередности ще се пращат лично до Етем.

Притисната от депутатите, миналата седмица министърката обясни, че единствените сигнали за злоупотреби са тези за Велинград и Белово. Тогава тя обеща да няма партиен чадър за фирмите, включително и свързаните с ДПС. Преди ден кметът на Аврен призна, че 40% от парите за пороите отивали у посредници. От министерството обясниха, че едва като получат черните списъци, ще обмислят мерки.

Наводненията бяха тема и на политическия съвет на тройната коалиция. Според шефа на левите депутати Михаил Миков все още текат проверки, поръчани от финансовото министерство. Съветът е решил да се създаде междуведомствена работна група, която да анализира промените в хидрологията на България и произтичащите от това мерки.

Проверка на "Сега" показа, че писмото на Етем вчера не е стигнало до всички областни управи. "В Хасково нямаме данни за фирмите, които са участвали във възстановяването, но до 10 дни можем да поискаме информация и да направим проверките", обясни зам.-областният Велин Балкански.

Половината речни русла са с намалена проводимост пък показва проверка по заповед на екоминистъра Джевдет Чакъров. Затлачването на коритата се дължи на изхвърлянето на строителни и битови отпадъци, дървета и незаконен добив на материали. Затова министърът ще иска по-солени глоби за нарушителите в новия закон за водите, които сега са от 1000 до 15 000 лв.
19
1438
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
19
 Видими 
21 Март 2006 22:59
Щом самата Етем не ги знае досега, за чий *** е министерка?
22 Март 2006 00:24
А, те сигурнo повече наблягат на секса...
22 Март 2006 01:51
Е.ем Е.ем да си ходи. Няма работа турски гражданин в българско министерство......
22 Март 2006 02:57
Ако могат всичките да поемат към Анадола, в едно с циганите - най-добре. Защо? Ами, защото ще можем да се концентрираме върху лилаво-жълтите седерасти и други бандюги, без разни драскачи да търсят някакъв радикален национализъм, расизъм и подобни глупости. Аре, пътувайте, защото земята на Левски и Ботев не е ваша!
22 Март 2006 03:34
А как е по Белия Свят?!?
ЕТО как:
Лъжа свали външния министър на Швеция
В. "СТАНДАРТ"-22.03.2006
Стокхолм. Министърът на външните работи на Швеция г-жа Лайла Фрейвалдс подаде оставка, след като бе замесена в шумен скандал около крайно десен сайт, възнамеряващ да публикува карикатурите на пророка Мохамед, предаде АП. Оставката дойде, след като стана ясно, че макар и да отричаше, тя е наредила сайтът да бъде затворен. Фрейвалдс бе и остро критикувана и за действията си по време на цунамито в Югоизточна Азия през 2004 г., отнело живота на 500 шведски граждани. Постът й временно ще бъде поет от вицепремиера Босе Рингхолм.
22 Март 2006 04:17
Параграфе
Не обиждай шведката.
...да я сравняваш с тази Етем.....дето се държи като квартална флйорца. ...все невинна, все квичи за още власт и пари.
22 Март 2006 04:38
От министерството обясниха, че едва като получат черните списъци, ще обмислят мерки.
----------------------------------------- --------------------------
Или казано в прав текст - да видят чии са фирмите,
та да знаят с какъв аршин да мерят.
22 Март 2006 04:46
Етем, време е да те измЕтем
22 Март 2006 04:53
мън мън мън
ай де бе
губерите сами че си проверяват фалшивите фирми
и че чека некой да си признаат колко са им пуснале
стига бре
абе ного са секретни тиа губернии етемката нищо не знае кво става там докога тъй де
22 Март 2006 05:29
Емел Етем, Емел Етем,
на теб едно ти се полага:
задружно да те нае..ем -
да ти държи навеки влага.
22 Март 2006 06:09
Ауторката на романа за трите живота най-верно е изразила чувствата на форумните мизерници:"Аре, пътувайте, защото земята на Левски и Ботев не е ваша."
Ако, че дедите на таквиз кат тех пръста си не мръднаха, га същите тез Левски и Ботев се нуждаеха от подкрепа.
Защо ли глупостта оди по тез капути, а не по дръветата, Боже мили?
22 Март 2006 06:48
Емел Етем, Емел Етем ...
22 Март 2006 07:24
Крадецът вика дръжте ми ....онаа работа, даже за кумува срама не вика дръжте крадеца. До такава наглост са стигнали ДПСарите и техните еничари!
Толерантний народе, кой те в таз робска люлка люлее...
22 Март 2006 08:50
Десет дена трябват, за да се види, кои фирми ще се откупят да не попаднат в списъка и да съчинят нещо, за да замажат очите на хората На всички ни писна от нагли лъжи, време е да си ходите
22 Март 2006 08:51
Охо! Сигналите , лично до Етем! Да познаем от първи път, кой ще бъдат наказани!
22 Март 2006 10:50
ДПС - противоконституционна, етническа и антибългарка партия! какво още трябва за да се унищожи? Може би гражданска война?
22 Март 2006 11:21
Светло, тя е български гражданин. В много държави, където едно малцинство е минало определен процент от населението (като Канада, Македония, и донякъде Австралия) то има определена квота на представителство в местната и централна администрация. В България това се е случило отдавна, без да има закон и затова понякога пропорционалността се нарушава.
22 Март 2006 14:19
Черните списъци на фирмите белите пари са в областните координатори на ДПС
22 Март 2006 20:11
Емел Етем, Емел Етем ...

Шефът на правителствената пресслужба Таня Генева се опита да омаловажи информацията, че вицепремиерът и министър по бедствията и авариите Емел Етем се оплакала от БНТ пред Съвета на коалицията.
*
Генева бе включена по телефона в сутрешния блок на БНТ в сряда по повод публикацията във в. “Труд”, според която по време на заседанието на съвета в понеделник вечерта Етем казала: “Имаме ли държавна телевизия? И защо даваме 60 млн. лева бюджет за БНТ, след като не отразява съвестно какви усилия полага кабинетът за овладяване на кризата от наводнения?”
*
Шефът на Правителствената информационна служба отказа да коментира тази информация, защото не била подписана. Таня Генева каза още, че е присъствала на Съвета на коалицията и допълни, че лидерите и ръководствата на трите партии са говорили основно за справянето с последствията от наводненията, а не с “медийни претенции” на министри. Тя не отрече категорично Етем да е правила тази забележка по адрес на БНТ.
*
По повод цитираните във вестника думи на вицепремиера, че БНТ неглижира посещенията на премиера Сергей Станишев в чужбина, а в същото време следва навсякъде по петите кмета на София Бойко Борисов, Таня Генева каза, че с добавката “Борисов” информацията ставала още по-пиперлива и тя не искала да влиза в тоя “трап” да я коментира, още повече, че не разбирала какво я питат.
*
По повод изявленията на Емел Етем, водещият на предаването “Денят започва” по БНТ Асен Григоров обърна внимание, че вицепремиерът привижда обществената телевизия като държавна, като в същото време парите за бедствия и аварии, които са държавни, се харчат като частни.
*
Точно в пиковите моменти на последните наводнения Емел Етем е била канена два пъти да участва на живо във вечерните новини на БНТ, но тя е отказала. В същото време, напомни Асен Григоров, БНТ е излъчвала репортажи от всички кризисни райони и е информирала пълноценно за посещенията на министри и действията на правителството.
*
По повод статута на БНТ и начина, по който я възприема вицепремиерът, Асен Григоров напомни, че Емел Етем е била четири години заместник-председател на медийната комисия в миналия парламент и също носи отговорност за това, че не е създаден общественият фонд за финансиране на БНТ, поради което тя продължава да получава средства от бюджета.
*
Източници от управляващото мнозинство потвърдиха в сряда пред Mediapool, че Емел Етем наистина е изразила недоволство от БНТ по време на Съвета на коалицията, но това не се е превърнало в основна тема на обсъжданията.
*
Покрай последните наводнения министър Етем е във фокуса на медиите заради несправянето си с кризата, както и заради изтеклата информация за фирми на ДПС, които са получили поръчки за възстановяване на щетите от миналогодишните бедствия, но не са си свършили работата. Особено активни в критиките към ДПС и Емел Етем са представителите на дясната опозиция. Не е изключено гневът на Етем да е предизвикан от техните медийни изяви и фактът, че БНТ предоставя възможност и на опозицията да изразява своето мнение.
*
ДПС и по-специално Емел Етем имат катастрофален опит в медийното кадруване, след като назначеният от тях бивш директор на БТА Стоян Чешмеджиев бе принуден да се оттегли след безпрецедентна стачка на служителите от агенцията. Мотивите на ДПС да сложат свой човек на поста беше, че БТА си позволява да цитира отрицателни мнения за работата на тогавашното правителство на НДСВ и ДПС.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД