:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 338
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

За кожата на една държава

Емил Спахийски
Стоя си на опашката пред КАТ, за да прехвърлям кола. До мен - познат. Не сме се виждали от години, но пък той идваше от нотариус Георги Златев. Оня, същия, главния герой на едно от най-добрите разследвания на Васко Иванов от Нова телевизия, който прехвърли, без много да мисли, служебните коли на президента Георги Първанов и бившия главен прокурор Никола Филчев на подставено лице. Абсолютно незаконно. Отишъл моят познат при него, защото един от собствениците не можел да дойде, за да прехвърлят колата, а искал по-бързо да получи нотариален акт. Получил го. Каза: "Пред него, пич, е като пред пункт за помощи на Червения кръст в Сомалия - опашка до безкрай. Всеки иска да прескочи закона по някакъв начин, а рекламата по Нова за неговата работа беше желязна."

По-интересното беше, че в КАТ нещо се усетиха - няма как: липсва подписът на единия от собствениците. След няколко телефона автомобилът все пак получи нов собственик. Изводът? Този нотариус е част от една гигантска система на корупция. Не случайно след анонса за скандала с беемвето на Филчев в Нова телевизия се изсипали двама прокурори, които искали да спрат репортажа. Със сигурност не са го направили в интерес на справедливостта, а да защитят пострадалия ближен. И може би е време да научим техните имена. Прокурори, нотариуси, полицаи... За какво говорим изобщо? Ако на някой човек му се случи нещо лошо, той по-скоро би се обърнал към Рачков и Зуека от "Господари на ефира", но не и към прокуратурата. Само че шоубизнесът и журналистиката могат да бъдат корективи! Държавата - не! Тя има други функции. Които не само не изпълнява, но и



открито дава признаци на капитулация



Защото е очевадно, че престъпниците не се страхуват от съдебната система. Те знаят, че с нея можеш да се пазариш. Ако не вярвате, вижте десетките бандити с висящи дела, които се разхождат по улиците. Може да те хванат с наркотици, с тротил, с кървав нож, но е въпрос на търпение и пари да си свободен. С времето и пачките те се превръщат в достойни бизнесмени с приятели навред. Както казваше адвокатът на Доктора (покойния, не този от здравната реформа), "него постоянно го търсеха политици, знаете защо".

Престъпниците не се страхуват от МВР. Въпрос на връзки и контакти. Ако не вярвате, вижте десетките показни убийства и по-малки зулуми по улици и квартали. Бандитите не се страхуват, че общественото мнение ще притисне ръководството на МВР да си свърши работа, защото



всяко чудо е за три дни и един "Респект"



Те се страхуват от друго. Страхуват се да бъдат извадени от тъмното и да светнат прожекторите срещу тях. С останалото могат да се справят.

В деня на атентата срещу колегата депутатите съзряха саботаж срещу еврочленството. Тези хора не са в ред. Това не е саботаж, а подигравка с импотентността на властта или в още по-лошия случай - доказателство за съучастничество. Прочистването става отвътре навън. Обществото първо иска да види дела срещу полицаи (висши), срещу прокурори (висши), срещу някой съдия и някой адвокат. Ако тази система се прочисти, боже, как ще треперят политиците, боже. И тогава милиони микроби ще умрат.

Но има и още нещо. Макар журналистиката да остава последната преграда пред капитулацията на обществото и държавата, взети заедно, то взривът ни показва, че май още не сме толкова задружни. Декларациите трудно могат да стреснат някого.



"Не сме уплашени" не плаши никого



Много често ние стоим разделени и бездейни пред такива случки просто защото сме заслепени от конкуренцията (това е много български синдром). Редовно замълчаваме за битките на колегите, цитирайки в собствените си медии "един столичен вестник", "в едно предаване"... Бандитчетата и политиците се страхуват от светлината, а разединението е тях съюзник. В такива моменти ние трябва да пускаме светлината и да ги гоним до дупка. Мислите ли, че ако всички вестници и телевизии се втурнат да доразвият разследванията на колегите си, някой ще оцелее? Пред нотариуса няма да има опашки, корумпираните лекари ще отидат на село, прокурорите ще си седнат на задника, МВР ще заработи, а в бъдеще никой няма да мисли дори за атентат, когато се е омазал до ушите. Просто защото няма да му стиска да излезе на светлина.
снимка: НТВ
Васил Иванов и скандалният нотариус Георги Златев.
77
3865
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
77
 Видими 
08 Април 2006 00:39
Финалът ти, Спахийски, е като рефрена "ако до всяко добро същество, застане поне още едно...дано, дано, дано". Пожелателно, поетично, мечтателно!
08 Април 2006 00:45
"Единственото, от което се нуждае Злото, за да победи, е ДОБРИТЕ ХОРА ДА НЕ ПРАВЯТ НИЩО!"...
08 Април 2006 01:16
08 Април 2006 02:31
Ам4е то вашто сиган много умно, бря:
"22-годишният циганин Никола Юруков, който стреля по тримата ученици в столичния квартал ...Юруков беше задържан 15 часа след като откри огън със самоделния си пистолет"
Направил си сам пистолет, и то действащ, и то много добре. Да се даде за пример на другите сиган.
08 Април 2006 03:02
Ако Спахийски искаше да бъде солидарен с пострадалия журналист, то той щеше да говори с конкретни имена, а не с общи призиви. Поне имената на двамата прокурори, ходатайствали за нотариуса, да беше споменал...
От такива призиви файда няма. Солидарността на журналистическото братство може да се изрази по един, единствен начин- всеки да извади на показ конкретни имена, фирми, държавни служители, прокурори, съдии. Всеки има някаква информация, която на практика е общоизвестна, но непубликувана. Нека я публикуват!
08 Април 2006 03:45
Г-н Спахийски,
май не си уцелил пулса на времето, хората не желаят такова управление, а това означава ни повече ни по-малко оставки на министри и осъдителни присъди за корумпирани политици.
08 Април 2006 04:55
Е да де ама само си дъвчем. Седим зад компютърчето, щракаме по клавшите сърдим се и чакаме някой да ни свърши работата. Ми чакайте.........
08 Април 2006 05:03
ЗуЮ, не критикувай 4овека. Той не иска да прави сериозна журналистика, а е на принципа да си прибере пари4ките за една статия "Дайте да дадем".
08 Април 2006 06:00
прав е човеко
точно е питал
и е намекнал кво требе
ма дъл мое да стане
никой не знае
оти секи требе да си седне на .ъзо
08 Април 2006 06:38
Никак не ми се иска, но все повече си мисля, че тая работа няма да се порави без кръв, язък за невинните...
Толкова сме гангренясали, че само ампутация може да ни оправи.
08 Април 2006 06:53
Има го и този момент , да не се правим на много големи моралисти , защото в България най смешната тема е темата за морала.
Липса на точност и достатъчна почтеност , в репортажите на В.Иванов.Наличие на преднамереност и журналистическо бие на барабана , при това за несъществени неща.
Момента е емоционален.Когато има емоции истина няма.А точно на това трябва да се научим-да си управляваме емоциите.
Трябва да се научим да виждаме фактите , и тези които ни изнасят и тези които не ни изнасят.
Репортажите та В.Иванов не са чиста ручейна вода.Те са много проблематични и като репортажи.
Синята лампа на Стойчков?Това добре.
А бяха ли публикувани всички които имат сини лампи-особено т.н. бизнесмени.Не.Има ли потърсена отговорност.Не.Стойчков ли е виновен или е виновен този който я е дал.Виновен е този който я е дал.А той беше ли казан и нарочен.Не.Но тогава всичко това е манипулация.
А този с нотариуса е отчайващо провокативен и шантажиращ.Този репортаж не може да се направи без престъпен инструментариум.Аз дори нямам представа , как съдът ще го осъди по тези репортажи , без да осъди В.Иванов.Това е просто невъзможно.

Да , поставен е взрив.Да това е атентат.Но този атентат е всичко друго , но не и атентат срещу свободното слово.Това не е свободно слово.Това е ангажирано слово.Преднамерено слово.Манипулиращо слово.
Истината е много горчива.Истината не е боза с която да си ядем кифличките.
08 Април 2006 08:42
чудесна статия. Да видим дали ще има реакции на институциите. А хунвейбина , че е затънал до ушите в кал - кофти проблем, но по-скоро негов личен.
08 Април 2006 08:57
Gudjonsen
За да кажеш ка съм затънал до ушите в кал , трябва или да ме познаваш или да обориш фактите, които посочвам.нито едното , нито другото е по силите ти .

-----------
Ако съпоставим два репортажа-на разследваща журналистика-тези на ББС за Иван Славков и този на В.Иванов за нотариуса.те са несъпоставими , защото репортажите на В.Иванов са дребни , маловажни , не съществени , внушават тезата за лошия народ , една изпортена постановка , за масовата корупция.

Тези от ББС показват как нещата са станали.При този от нотариуса такова нещо няма.Поднасят се емоции , подбрани боричания , силова журналистика.

Ако съпоставим отношението.На И.Славков беше дадена възможност да се защити, публично и чак в олимпийският комитет.На нотариуса , такава беше отнета.
При репортажа за Славков фактите са тези който показват стила на журналиста.При репортажа за нотариуса има силов , безапелационен, с нищо и никакви факти не потвърден случай.
Или някой има желание да каже къде ги е видял тези факти???
Кой е продавача и купувача.Какви номера на рама , двигател и регистрации са посочени.

Какво свидетелство за регистрацията и декларация по чл.264 ал2от ДоПК и декларация по чл.25 , ал7 от ЗННД са попълнени.
Каква гражданска отговорност и квитанция за платен данък са приложени
Без тези неща , дори и в нарушение на процедурата по продажбата , дори и при това поведение на нотариуса , няма реален обект , нищо не може да се направи.
Може да стане , дори и при нарушенията които прави нотариуса , при две положения.
Някой тези документи за колите на прокурора и президента ги е дал.
Някой е фабрикувал документи с не вярно и фалшиво съдържание. продажба.
Провокация ли е ?Шантаж ли е?Така както е показано по телевизионният репортаж , ли е станала цялата работа.Това са все абсурди.
Една обаче не абсурд.Без престъпно поведение и престъпен инструментариум от страна на журналиста , това няма начин да стане.Няма начин.

Да покажат как доказаха ? Това е задължително , това е въпрос на морал , това е отричане на шантажа и провокацията.
08 Април 2006 10:15
DARIL,
тъкмо смятах да напиша същото и видях, че си ме изпреварил.
08 Април 2006 10:23
хунвейбин, такава ни е държавата (законите) , Такива са ни проблемите - дребни, както казваш! Вярно-дребни , но много! Толкова много, че се чудиш тези, които са писали законите къде (в кой свят) живеят! Чудиш се такива като теб, хунвейбин, нормални ли са или не, защото "дребните" проблеми са проблемите на обществото, а не примерно дали ще влезем в ЕС. Този проблем за обществото е дребен; може да е голям за теб и за още няколко негодници, които чакат да лапат, но за страната като цяло е дребен. Голям проблем за България е ненаказаната престъпност и беззаконието на управляващите и техните началници и лакеи! А другото е думи, думи....
08 Април 2006 11:27
Pakaz63,
Ето пак типичен пример на остро противоречие.От ЕС не искат дребни проблеми , искат големи.Не искат дребни риби искат големи риби.Всичко това го преобръщаш в някакво говорене , обществено отговорно , мен ме правиш на ненормален , за да си ти какъв?
А ненормални ли са тогава и тези от ЕС?Или и те са ненормални, но ти пак си нормален.
Голям блъф е номера със нотариуса.Продажба няма , дори и заради факта , че след нотариуса следват КАТ и Общината.
Хубаво сложно е ?А защо е разобличен нотариуса , а авто мафията дето му дърпа конците потъна в анонимностИ това ле е сложно?
А това?

, , Не случайно след анонса за скандала с беемвето на Филчев в Нова телевизия се изсипали двама прокурори, които искали да спрат репортажа.”

Има две възможности.Или днес се лъже със стара дата.Или героичната Нова телевизия лъже и не показва фактите.

Ако вземем репортажа на Нова и писаното днес , аз мисля , че и двете страни лъжат , много лъжат.

Няма начин да е вярна тази комбинация така както се представя , освен един друг начин , изключващ здравият разум-този -отгоре до долу да е конструкция , преднамерена конструкция.
Когато се показва колко лош е българският народ , до такива глупости се достига.

И до такива е манипулации.
Вчера се видя отговорът.На митингаграждани против мафията.И кой го организираха , и как беше насочен в политическа посока , и колко народа им се хвана на въдицата.
08 Април 2006 11:44
И ти лъжеш постоянно ама то е защото не знаеш истината.
08 Април 2006 13:14
Това май е първата вест за нотариуса след злополучното прехвърляне?
И тая вест си е НОВИНА по Бареков.
Едно е да пишат по вестниците само отложено ли е делото, явил ли се е адвоката, друго е да се извади на светло дейността му между две дела.
Е, дейността му цъфти и процъфтява, а оня репортаж е просто безплатна реклама.
ПИТАМ - след като е хванат в служебна злоупотреба и преди да е осъден или оневинен, трябва ли да му се замрази за тоя период дейността по закон?

_____________________________________
ЩЕРЕВ: Ненормално е да се увеличават средствата за лекарства на онкоболните, защото те така и така са обречени.
08 Април 2006 15:58
Хубаво го е написал , човекът , време е да направим нещо.Е , така, не от смелост, а от чувство за самосъхранение.Иначе отиваме.И държавата отива , и обществото , и отделния човек.Повече няма накъде да отстъпваме, зад нас е нищото.

08 Април 2006 16:58
"Пред него, пич, е като пред пункт за помощи на Червения кръст в Сомалия - опашка до безкрай. Всеки иска да прескочи закона по някакъв начин, а рекламата по Нова за неговата работа беше желязна."

Ето тук е заровено кучето. Прескачането на закона се е превърнало в национален спорт. Ако може да се направи някакво изследване каква част от т. нар. обикновени хора и каква част от тези по висшите етажи нарушават закона, сигурно ще се окаже, че процентът е един и същ. И това е логично - подкупните политици, съдии, прокурори, нотариуси и т. н. не са паднали от Марс, те са част от народа.
08 Април 2006 17:06
Като гледам, всички се радвате на демокрацията в България! Не злорадствам, само констатирам! Ако - така требе! Ликуй, народе!...
08 Април 2006 17:45
Хуйвенбин, анализът, който правиш е много точен. Който иска да направи нещо, го прави, а който иска да вдигне пушилка, вдига пушилка. Много точно мислиш... но не е нужно да ограмотяваш този и онзи от форума. Оставям настрана факта, че твърде голям процент от пребиваващите тук са "контрольори" (платени съгледвачи на десарско-кагебисткия по своя генезис настоящ български истеблишмънт) на обществените нагласи. Освен всичко друго, за обективна журналистика в Бг може да се говори едва след като се оповести кои са реалните собственици на медиите у нас.
08 Април 2006 18:34
Хей Тато, Очакваме те като Наполеон на бял кон!Нъл знаеш що така(бял), за да неходи пеша!
08 Април 2006 18:55
Авторът е дулбоко НЕ Прав като казва....."Те знаят, че с нея можеш да се пазариш." НЕ ВЕРНО ТВА-КОМИСИОННИТЕ СА Т В Ъ Р Д И
08 Април 2006 19:24
Ликуваме товарищ Тодар Вивков, ликуваме...То и демокрацията ни е кат социализъмът.... савецко-криминален(а) ......... ......
08 Април 2006 19:34
Отлична статия!Но ...можем ли да се надяваме на промяна???
08 Април 2006 19:46
Получи се и решаващият proof защо от уманитаря не става и чеп за зеле. Попадна ми клипчето "Ралица духа" - 2 броя по 8 секунди. Момата го лапа всичко на всичко за 2, 9 секунди и после се възгещисва, щото останалите дигат голяма джабала. Творбата е създадена през май 2005. И 10 месеца след сие събитие Спахийски произвежда нерукотворен опус , омешвайки го с разни пандизчии, крехката му душа се бунтува срещу покварата и недоумева защо всички честни люде на са на барикадите. И сумати лелки се емват, та произвеждат къде петнаесе - шеснаесе тона покъртителни памфлети и есета за обществото, депутатите и международното положение като логическо последствие от тая breaking news.
И с такива кадри сме тръгнали да влизаме в Европа...
08 Април 2006 21:16
Този човек все едно че е преписвал мои разговори ( да не се обижда).
Винаги съм смятал, че сме по-добре от румънците щото съм бил там хиляди пъти, обаче се оказах не прав и ненужно вирещ носа си българин...
Коя е причината - при нас беше най-мръсната комунистическа пасмина - жестока, окървавена, блудна, разпасана, безотговорна, дива и неграмотна или полуграмотна....
Тази пасмина с инстинкта на високопоставен престъпник открадна милиарди защото знаеше ролята на парите в обществото което се задава. И ВЪПРЕКИ ТОВА ПЛАТИ НА ЗАПАДНИ СПЕЦИАЛИСТИ ДА Я НАУЧАТ КАКВО ДА НАПРАВИ ЗА ДА СЕ СПАСИ И ОТНОВО ДА СЕ ВЪРНЕ В ДРУГА МАСКА.
Ето това е причината - има ли социолози да направят едно сравнително изследване за престъпленията в посткомунистическите страни и да видят шампионството на България...
Давам ви следния пример - на един остров от криминални типове - ще разхвърлям два милиона (няма да им ги давам както направиха комунистите)
Ще дойда да ги видя какво правят след две години - ще бъдат останали една трета, а надзирателите на острова забогатели и доволни ( никой няма да бъде осъден за изчезналите им другари по разбираеми причини)
Същото е и в България - кървавите пари откраднати от бедстващия народ са виновни за положението в момента...
Именно те бях причината за огромната инерция която получи корупцията ..А "надзирателите" на острова са вече толкова обнаглели и свирепи, че обратното връщане на положението е почти невъзможно...И те го знаят и затова стават още по нагли...
Затворите плачат по мои сметки за около 25 30 хиляди души от най-висшите кръгове на трите власти плюс двеста триста адвокати..
Това за начало - после идва още пет пъти по толкова за останалите мишки и кокошкари..
Маменцето ви комунистическо престъпно - малко хора гледат в корена на явлението и кой го докара това.
Тук се прозяват постояно злоради гласове и жалки писъци по онова време, но ако ви бяха хванали за шията на 11 ноември 1989 сега нямаше да има нито борци, нито корупция, нито толкова отчаяна беднотия...
Не мислите ли, и не се ли стрхувате че един ден хората най-после ще стигнат до корена на феномена и ще писнете като настъпени котки...
Законно, незаконно няма значение - важното че някой ще насочи мерника към вас и изплюете парите си през места дето не се плюе..
Кво си мислите че само вие сте смели и имате възможности за еди какво си..
Помислете малко...
08 Април 2006 21:28
Липсващата държава
КОМЕНТАР НА ВОЛЕН СИДЕРОВ


Под управлението на една мафия съвсем естествено е да очакваме мафиотски действия наред. Взрив срещу журналист, убийство на възрастен българин за 70 лева от цигански изрод, стрелба на циганска банда срещу 14-15 годишни момчета-българи, изнасилена българка на 16 години от четирима турски уроди, пребит с кол активист на АТАКА от цигански лумпен в Козлодуй посред бял ден - ето равносметката само за няколко дни.
Тук трябва дебело да отбележим неадекватното държане на вътрешния министър, който вместо да обясни защо е допуснато циганин-рецидивист да стреля срещу малолетни деца, призовава цинично и лицемерно: " да не допускаме етнизиране на престъплението".
Ами то е етнизирано отдавна, бе Петков. Само закостенели номенклатурчици и продукти на престъпната политическа мафия на Андрей Луканов могат да излизат с такива призиви, след като едно дете бере душа с куршуми в тялото си.
Вместо да пази хората и да праща престъпниците в затвора, ведомството на Румен Петков под неговото мъдро ръководство мобилизира секретните служби за активни мероприятия срещу АТАКА. Подслушва и следи националисти като опасни за управлението на триадата, начело с най-отявления мафиот Ахмед Доган, лично протектиран от Румен Петков. Защото вътрешният министър има топла връзка с ДПС и яростно защитава властовите позиции на тази шайка от мафиоти, крадци и дискриминатори на българи.
Под управлението и директивите на днешните мафиоти циганинът-лумпен, пребил активист на АТАКА в Козлодуй, изобщо не е арестуван. Той е на свобода и е готов за нови вандалщини. Изнасилвачите от Минерална баня - четиримата изроди с турски имена са пуснати на свобода от служители на Румен Петков. Убийците на професор Калоянов се прикриват от служители на Румен Петков (както и на предишното ръководство на МВР) вече цяла година.
На тази липса на държавност трябва да се сложи край. И този край може да го сложи само тази част от българския народ, която днес пълни площадите на Родината, макар че продажните медии прескачат тази вълна на народен подем. Но когато взривът стигне и до медии, които си затваряха очите за дебългаризацията на страната ни, става ясно, че липсва държавност.
Затова е нашата битка - за българска държавност, за българско достойнство. Колкото повече дни и месеци търпим днешната управляващата тройна мафия, толкова по-малко държавност остава за доизграждане след това. Не забравяйте това!

08 Април 2006 22:11
Хунвейбин в повечето си постановки е прав. Този Васил Иванов въобще не прилича на честен поборник за правда и свобода. Напротив, мяза на дребен шмекер, който се наврял в голяма игра и я играе ва банк. Освен напълно недоказаната версия, че е жертва на престъпници, има поне още три-четири други. Налагането с всички медийни средства на първата версия вече е много съмнително. Героизацията на някого само въз основа на празни предположения е надуване на балон. Все някога ще се пукне. Както стана с Ана Заркова, заради която разтакаваха по следствия, арести и съдилища двама души, но вината им излезе само празносолвие на следователи, бивши подчинени на нейния осиновител Кацамунски. Обаче и досега я представят като героична жертва на организираната престъпност. В случая с В. Иванов пък цялата политическа "класа" се изцепи да поддържа версията му и лицемерно разигра вричане във вярност на идеите на демокрацията и свободните медии. Медиите пък, подтиквани от своите собственици, също ръгнаха да събират дивиденти в мъглата, да кудкудякат по телевизии и радиа, да правят някакви тъпи митинги. Жалка история! Ами ако излезе, че сам е организирал гръмването, за да се възползва максимално от всестранните симпатии и ожалване на поборника с престъпността и неправдата?
08 Април 2006 23:05
Поморийски, Хунвейбина наистина е прав в повечето си постановки, но той се опитва да говори с факти!!! А ти - Васил Иванов "не прилича на поборник за правда и свобода" и "мяза на дребен шмекер". Железни аргументи. И естествено е заложил бомбата - те са се разбрали с майка му каде да се скрие жената, да не бъде разкъсана на парчета! Ти въобще гледа ли разрушенията във входа? Това, че корумпирани и развратени политици и платени медии се опитват да изкарат дивиденти от тази варварщина какво общо има с целите на взрива? Ти да не си очаквал друго поведение от партиите?
А това за Заркова е отвратително. Тебе някога заливали ли са те с киселина? Щото мене не са. Обаче знам че е ЧУДОВИЩНО болезнено - не пожелавам на никого такава болка!
08 Април 2006 23:37
Бат' Петьо седесарят
В ъгъла
"Член срещу Надежда в новия устав на СДС".
Информация в “Монитор”

В. "МОНИТОР"-09.04.2006
Петър Стоянов уверено води СДС към все по-сигурно смаляване до пълното му изчезване.
Колкото по-дългосрочни стратегии за развитието на партията и страната чертае Петър Стоянов, толкова повече СДС в действителност заприличва на секта.
Дни преди вчерашната конференция на сините лидерът им на ляво и на дясно обясняваше какъв прекрасен план за 15 години напред ще обсъжда партията му, а всъщност това, което реално се случи беше отрязването на Надежда Михайлова и Филип Димитров от НИС. До сега те по право влизаха в ръководния орган като бивш лидер на СДС и като бивш премиер. Така Стоянов се отърва от тях и пресече възможността им за влияние върху вземането на важни политически решения. От което изобщо не следва, че оттук нататък синята партия винаги ще излиза с най-мъдрите и най-адекватните позиции. Нито пък, че е изкоренено инакомислието и ще спре различното говорене. Бат' Петьо обаче е хитър и е взел допълнителни мерки ­ ще изключват членове на СДС, които изказват несъгласие с взети решения. Сякаш синята партия прелива от членове, а напливът на нови е неудържим!
Стилът на Стоянов и тясното му обкръжение си е чист болшевизъм. Което не предвещава нищо добро за СДС, независимо от това кой колко красиви и безсмислени приказки е изприказвал. Освен това, отстраняването на конкуренцията по недемократичен или нелоялен начин съвсем не означава, че ти наистина си най-добрият. Защото няма с кого да се сравниш и състезаваш, за да го разбереш. И така в някакъв момент си ставаш самодостатъчен.
И накрая ­ една сентенция на американския писател Джон Ървинг гласи: "Никой не е толкова умен, че винаги да знае какво прави."
Не е зле Бат' Петьо да поразмисли върху нея преди да докара работата до там, че да остане единствен член на СДС и по тази причина негов несменяем председател.


09 Април 2006 00:11
Бат` Петьо седесарят
в ъгъла С ЧЛЕН срещу Надежда

09 Април 2006 00:23
Френският философ Жан Жак Русо, смята, че частната собственост е причина за неравенството и нещастията на човека. Само равенството в собствеността прави обществото хармонично и хората по-морални. „Човек се ражда свободен, а навсякаде е в окови.“ Фр. филосов е изказал тази мисъл преди около 300 години, много преди появата на Маркс и комунизма. Тази мисъл обаче се доказва НЕУМОЛИМО всеки ден и всеки час. Частната собственост и алчността за много и лесно спечелени пари ражда престъпността отчаянието, проституцията и лицемерието. Хайде Форумните Олигофрени, които живеят и дишат само от омразата си към всичко човешко и всичко българско оспорят тази филосовска максима. Простолюдие и невежество е имало винаги, сега обаче то прелива повече от всякога.

09 Април 2006 00:27
“Атака” среща Райс с митинг
В. "СТАНДАРТ"-09.04.2006
СОФИЯ. "Атака" ще посрещне държавния секретар на САЩ Кондолиза Райс с митинг на 27 април в София. Ще дам разрешение за провеждане на протеста срещу разполагането на американски бази у нас, съобщи столичният кмет Бойко Борисов пред Дарик радио. Същия ден в София започва неформалната среща на външните министри на НАТО, на която ще присъства и Кондолиза Райс. Очаква се визитата й да бъде използвана за подписване на договора между България и САЩ за US базите.
09 Април 2006 03:14
параграфе,
стига си дуднал с твоя Болен... тоя беше просто поредната стъпка към премахване у българите на всяко чувство за държавност. И сега няма кой да поведе хората към барикадите защото твоя лидер им отне и последната вяра.
Сега сме в ситуация каквато не сме били никога през историята си, думите на Волен са правилни, но ПРАЗНИ. Защо?.. Защото не направи никакъв опит да се очисти от фашистко-расисткият си имидж, а както знаем българите сме кротки и толерантни хора, и мразим насилието. Ето сега имаме нужда от някакво лице, лидер или както там си искаш го наречи, но го няма! и това което казва твоя лидер виси във въздуха въпреки че е до болка вярно.
Така че, много те моля стига, а?
09 Април 2006 04:32
Иванов, поне като преписваш се у4и! Виж какво си писал:
Френският философ Жан Жак Русо, …. Фр. филосов е изказал тази мисъл … тази филосовска максима. Простолюдие и невежество е имало винаги, сега обаче то прелива повече от всякога." Та явно първото си го копи-пейстнал, затова "философ" е написано правилно. А после идва твоят "филосов". 4е за да не остане съмнение, си го написал два пъти. А за невежеството си прав, то прелива от твоя постинг. Ама поне се нау4и да пишеш без правописни грешки.
09 Април 2006 05:24
Иванов, което казваш е вярно ... антропологически. В съвременния свят сме далеч отвъд междуличностните отношения и явленията, за които говориш са осветени, канонизирани, институциализирани и глобализирани. Правителства, партии, религии, корпорации, мафии и всякакви други "оонета по всичките земни кълбета" манипулират и използват хората едни срещу други. За своя сметка. Много готически звучи предизвикателството ти към олигофрена да оборва философия, което и единствено ме накара да ти отговоря. Иначе, в общия извод е трудно да си по-прав от това. Както се види, хората имат подобаващо чувство и за правопис, и за държавност.
09 Април 2006 06:21
Иванов, виж какво пишеш:
"Частната собственост и алчността за много и лесно спечелени пари ражда престъпността отчаянието, проституцията и лицемерието."
Това е твоята теза. За да изследваме експериментално твоята теза, трябва да наблЮдаваме общества, където няма 4астна собственост. По твоята логика там не би трябвало да има "престъпността отчаянието, проституцията и лицемерието.". Такива общества имаше - така наре4ения социалисти4ески блок (казвам "така наре4ения", понеже беше раелно комунисти4ески блок, за да не се бърка със социализма на Швеция, Германия сега и т.н.). Там нямаше 4астна собтвеност. Дали нямаше престъпност? Дали родната милиция стоше безработна? Дали нямаше лицемерие? Дали вси4ки не се подмазваха на партийните секретари? А за от4аянието да не говорим: затова толкова хора умират във водите на Атланти4еския океан, за да стигнат от Куба (без 4астна собственост) в УСА (по4ти изцяло 4астна собственост).
Иванов, верно е 4е за една порода хора преди (при комунизма) нямаше от4аяние, а сега им е много тъжно: комунисти4ески апарат4ици, лакеи на комунистите и т.н. долна измет. Та в твоята теза ти си прав, гледайки нещата от гледната то4ка на тази измет.
09 Април 2006 06:48
Границата на явлението минава през пердето , завесата , през видимата и невидимата част , през озвучената и премълчаната , през осветената и тъмната.На аванс сцената събитията са музицирани от латерната на свободата на словото , съотнесени са към някаква утопична схема или преднамерено даван пример.Зад аванс сцената , нещата са порочни , криминални , уродливи , такива каквито ги посочва Иванов.В страни със бананова конфигурация на политическата и икономическата системи , частната собственост си е типичен вампир и пие на воля от кръвта на народа.
09 Април 2006 08:31
Gasparini, това горе дето си го написал, не само трябва да се прочете от чугуноглавите! Трябва да се наизустява като химна в училище от възраст невинна....
09 Април 2006 09:05
Fanta, върнах се назад да търся постинга на Гаспарини и виж, какво намерих от Антибиотика:
- при нас беше най-мръсната комунистическа пасмина - жестока, окървавена, блудна, разпасана, безотговорна, дива и неграмотна или полуграмотна...
09 Април 2006 09:25
И защо не го харесвах Антибиотика преди, не мога да си спомня?
09 Април 2006 09:28
Иванов го оставете, атрофирал мозък. Но ми е интересно колко 4овека ще се съберете на митинга на 27 срещу базите. Ще имате ли 2-3000? Или по-малко.
И генералът ББ запо4на да го раздава много популистки. Щял да предоговаря затварянето на блоковете на АЕЦ. Те германците и французите само това 4акат, за да си изтеглят подписите под приемането ви в ЕУ. Но няма да стане, ще си затворите блоковете, 4е и цялата АЕЦ. Ина4е как ЕУ ще ви продава ток? На произволна цена. Така 4е БСП ще се пъне да обяснява на баби4ките колко им е добре със скъпия ток.
А Президентът обещава да подкрепи изграждането на много нови АЕЦ-а у нас (за Буш става дума, аз вашия президент го пиша с малка буква). .
09 Април 2006 09:32
Сега го казаха за , , мръсните комунисти”.Когато започват промените , покупателната възможност на средната пенсия , на най ограбените и пострадалите от прехода , е била 800 кг. Хляб или 300 кофички кисело мляко.Парно ток и други такива неща проблем не са били. Днес цървули не могат да си купят.
С факти трябва да се говори , защото чрез фактите и на боговете се затварят муцуните.
В предишният брой в , , Бомба с властови механизъм”
Красимир Добрев прави следната оценка .

, , И още нещо - журналистът от Нова телевизия и неговите колеги се занимават главно и упорито с малката, но повсеместна корупция, с която всеки един от нас се е сблъсквал.”
Това е от днешната публикация
, , Мислите ли, че ако всички вестници и телевизии се втурнат да доразвият разследванията на колегите си, някой ще оцелее? ”

С много сладкодумни тези ни гипсират журналистите , в рамките на координатната система , , бандити и политици”-, , народ и общество”.
Това е майсторска фалшификация , чрез свободата на словото.

Обстановката при народа и обществото стават такива , каквото е управлението , какъвто е резултата.
Постигнатите резултати и създадената обстановка са плод на двойни стратегии и видими двойствени приоритети , произтичащи от това лицемерно поведение-НА УПРАВЛЯВАЩАТА вече 16 години ОЛИГАРХИЯ.
На български език , казано с обикновени думи , тази журналистическа сладкодумна теза гласи.Големите и олигархията могат да крадат , да се държат произволно и да всяват произвол , да си присвояват цели страни и държави, да удавят хората в мизерия и болести. Това е тяхно право.Други те , обикновените хора , им объркват плановете.Крадат се помежду си , но крадат и от тези от които не може да се краде, крадат от имащите право да крадат , това е непоносимо.
Такава е отстояваната журналистическа позиция ?
09 Април 2006 10:58
Рене Ресторантски, не си прочел внимателно какво съм написал, но бързаш да гневно да се изцепиш. Не пиша КАКЪВ Е Васил Иванов, а на какво МИ МЯЗА на мен. Разликата е очевидна, ако би имал още две гънки и би нямал емоционална буря в казанчето. А за Заркова твърдя именно факти. Факт е, че по същия начин побързаха БЕЗ НИКАКВО ДОКАЗАТЕЛСТВО да я изкарат потърпевша от организираната престъпност вследствие на нейни журналистически действия. Дори получи някакъв медал за героизъм, също е факт. Факти са двете съдебни дела, преди и по време на които широко и категорично се твърдеше, че са срещу истинските извършители на престъплението, но накрая обвиняемите бяха оправдани.
По никакъв начин не умаловажам страданието на Заркова, но степента на увреждането и силата на болката не са аргументи в полза на нейния журналистически героизъм. Отвратително е да ми приписваш безчувственост към чуждото страдание само защото отказвам да вярвам напълно недоказани твърдения. Отвратително е още нещо: да манипулираш чрез емоционални внушения общественото мнение, за да прокараш като истина едно от многото възможни обяснения.
Начинът на реакцията ти издава принадлежност към нежния пол. Нищо лошо.
09 Април 2006 11:54
Хунвейбине,
не е ясно кой източник ползваш за статистиката си, но приемам, че е сериозен.Значи, 300 кофички кисело мляко по 0.25 лева/моят спомен за цената на млякото/ правят 75 лева средна пенсия/според теб, а моят спомен е, че средната беше по-ниска, защото масовата земеделска "пенсия" беше 40 кинта, ама били си произвеждали, е, добре, произвеждаха, ами тогава какви пенсионери са?/.Добре, ставаме сутрин и ни се закусва, 100 грама сирене, кофичка кисело мляко и четвърт хляб са около 60 стотинки.Това прави на месец 18 лева.Засега не смея да допусна глезотти от рода на чай, мляко, плодов сок или конфитюр, защото не зная как ще ми излязат сметките.Става обяд-пак същото.И за вечерята на твоята щастлива пенсионерска единица-пак същото.Или общо за храна и то скромна такава - 3 по 18 лева = 54 лева.Можеш за упражнение да сменяш сиренето с кашкавал или салам/но не Амбарица, моля, че беше бая скъп/.
Чудесно, ето, че се вписваме.Остава само да добавим 0.20 лева билети за градския транспорт, лекарства/ако помниш, нямаше реимбурсен списък/, дрехи, обувки, парно/прав си, не беше толкова скъпо колкото сега, беше някакви си 15 кинта на месец, нали, значи по 6 средномесечно/, телефон/или да не го слагам?/...
За книги и кино да смятаме ли, или това ще е излишен лукс?Мога да издевателствам с още въпроси, ама ми се чини, че дотук quod erat demonstrandum излезе очевидно, не ли?
Според мен това е същата легенда като "необятния съветски пазар" с конткест, че сме загубили нещо особено ценно, а всъщност единственото вярно си е, че беше необятен.
09 Април 2006 12:48
Нямало реимбурсен списък, ах, недей!
За определен тесен кръг от лекарства, да ти възстановят 2 лева от 15-те, аххх,
реимбурсия...
Замълчете, наглеци, дето сравнявате цените.
Цената на свободата е твърде скъпа, но всички пенсионери я плащат с удоволствие...
09 Април 2006 13:31
Ачо
Казаха го по Неделя 150.Явно не съм чул добре.
Като ти гледам сметките , числата се отнасят , не за средните , а за минималните пенсии.
Дори и някогашната земеделска пенсия , при онази покупателна възможност , днес е мечта за хората.
----
По интересна е Генова , с теорията и за свободата.
Практически от това по цинично твърдение няма.
Достатъчно е да посочим удвоната детска смъртност , намалялата продължителност на живото , гонеща вече 10 години , намаленият живот в България за тези години с над 1 000 000 единици , перспективата да стопят над 50 % от българите , ежегодното изчезване от картата на България на два средно големи града.
Ако този явен геноцид е свобода , то значи че има свобода да се реализира геноцид над българските граждани .
09 Април 2006 13:40
А, според един велик немски философ, "СВОБОДАТА- ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО!"... Защото, Човек в Общество НЕ е свободен- той е НЕсвободен - "окован" и "заключен" е във веригите и решетките на законовите и моралните Норми на Обществото!!!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД