:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 248
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Правозащитници не изключват бизнесинтереси в "Захарна фабрика"

Правозащитници не изключват бизнесинтереси в конфликта в столичния кв. "Захарна фабрика", където българи настояват за изселването на роми. Там, където обитаваните от ромите земи са удобни за строежи на бензиностанции или хипермаркети, подобен мотив не може да се изключи, заявиха от Проект "Права на човека". Вчера кметът на община "Илинден" Георги Савов не бе открит за коментар на тази версия. На протеста в събота той обяви, че сам не може да изсели ромите, проблемът трябвало да се реши от правителството. И понеже случаят бил криминален - да се засили полицейското присъствие.

От СДВР съобщиха, че днес ще обявят какви допълнителни мерки за сигурност ще предприемат. Вчера цял ден от ръководството на Трето РПУ са имали срещи - с кмета, с инициативния комитет, който иска изселването на ромите, и с представители на самите тях.

По повод твърденията, че в гетото на един адрес са били регистрирани над 100 души, от полицията заявиха, че това е стара практика. Рекордът в ромските квартали в София бил 220 души на един адрес.

"Безкрайно напрежение ескалира от нищо и никакъв конфликт", смята Даниела Михайлова от фондация "Романи бахт". Такива има всеки ден, но този се раздухва заради предизборната ситуация, смята тя. В случая войната пламна от факта, че няма надежда за оцеляването на ранения 50-годишен професор по история Станимир Калоянов.

Фактът, че на протеста в събота, в защита на българите от квартала, се явиха само представители на националнистически партии - БНС и ВМРО, дава основание на Михайлова да подозира опит за разпалване на междуетнически нагласи и извличане на дивиденти. Сблъсъкът провокира и идея за разпръскването им по квартали така, че да не живеят в общност. Според лидера на "Гергьовден" Любен Дилов-син, последният проблем в София не е толкова сериозен, а се изострил чак след боя преди седмица.
47
1159
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
47
 Видими 
31 Май 2005 00:49
"Правозащитничката" Михайлова нарича убийството на професор от СУ и пребиването на десетки българи "нищо и никакъв конфликт" !?!!! Циганските золуми се подстрекават и дирижират от т.н. "Правозащитни организации", които при това добре си пълнят гушите. Всички те, както и всички антибългарски партии трябва да бъдат забранени, или да изградим мощна организация за защита правата на българите!
31 Май 2005 01:28
Бахти наглеците.
Бе тия съвсем се изпозабравиха бе.
31 Май 2005 02:20
Все пак, да НЕ се забравя, че Собственикът на "Отворено Общество" и на още куп подобни НПО е унгарският ЦИГАНИН/ром, де/ Джодж Сорос!!!
31 Май 2005 08:08
"Даниела Михайлова от фондация "Романи бахт". Такива има всеки ден, но този се раздухва заради предизборната ситуация, смята тя." Kрай на цитата.
Значи даже т.нар. цигански "правозащитнички" признаха какво правят всеки ден циганите в България. Но не са виновни циганите. Виновни сме ние, че избираме и търпим такава "власт". От трето РПУ знаели че циганите се били регистрирали на един адрес и че имало цигани без лични карти, но не знаели, че това е нарушение на законите на Република България и че е тяхно задължение да се справят с нарушителите. Да си върнат заплатите тогава. И къде е ген. Борисов да каже какво ще направи с полицаи, които открито се доказва, че не си вършат работата? Независимо дали е бъде или няма да бъде избран от фенките си.
31 Май 2005 08:45
Ами то е ясно какво ще стане - разни псевдоправозащитни организации ще омаловажават случая - ето, вкарват несъществуващи бизнес интереси, изпадането в кома на човек било дребен инцидент и всякакви гадни, долни лъжи. МВР ще се скатават, общинарите ще се скатават, цялата държава абдикира от задълженията си подобно на циганите.
И тогава след като законът не помага на хората, хората стават закона - не искам да я мисля тая циганска махала какво я чака, но трябва да се даде един урок и на циганите и на така наречената власт. Трябва да им покажем, че така не може и не трябва, да се изгори онова гето, а циганите да вървят където щат - и без това са чергари по душа.
31 Май 2005 09:15
Тази парцалеса Михаилова , трябва да бъде заставена да се пресели да живее в Захарна фабрика и да си смени името , а на фондация ......мангасарски интереси и капризи , ще им кажа да го.........
31 Май 2005 09:20
А на този нюнюрко кмета , ще кажа:Господин мухлйо, бъди мъж и не дърдори врели некипели , а вземи крът и мерки , не трябва полицеиско присъствие а наказание на виновните , за какво са те избрали хората бе мижетурко ?! За , кои взимаш тази заплата?
31 Май 2005 09:25
Ако бяха убили циганин , когато краде щеше да е голям проблем , нали госпожа Михайлова.
Убийството на български професор по история от ЦИГАНИ е нищо и никакъв конфликт , нали госпожа Михаилова.
Как спиш госпожа Михаилова ?
31 Май 2005 09:32
Джордж Сорос (Дьорд Шорош) е унгарски евреин, а не циганин.
Правозащитните организации в България са получили за годините на прехода близо половин милиард евро за решаване на проблеми на циганите (ромите).
Важно е на първо време законът да бъде прилаган справедливо и сурово. Дори ако се налага да се строят нови затвори(места за лишаване от свобода).
31 Май 2005 09:46
Циганите са скитнически чергарски племена, живеещи хиляди години по различен от организираните и цивилизовани хора начин.
Тяхното еволюционно превръщане в хора подобни на нас е невъзможно да стане по време на прокламираната декада, нито може да стане с пари. Това е процес, който би продължил още хиляди години и в никой случай не е по силите на една България! Давайки пари на цигани с намерението да ги социализираш е все едно да излееш кофа вода в пясъка на Сахара с цел да превърнеш пясъка в плодородна почва!
Да се поучим от САЩ, как са решили въпроса с подобни останали живи недоразвити обществено племена! Резерват е изхода! Да се съгласува с ЕС, да се иска помощ и най-добре заедно с румънците съвместно да отделим територия за Ромски(цигански) резерват, където да живеят при походяш режим!
31 Май 2005 09:54
Когато 50-60 човека от един етнос използват някакъв мотив за да бият и даже да убиват хора от друг етнос и викат за смърт на хората от другия етнос - това не е криминална случка. Това е расова дискриминация, расизъм!
"един етнос " и "друг етнос " може да бъдат бели, негри, немци, евреи, цигани, българи , турци, албанци, сърби....
Станалото на "Захарна фабрика" е расова дискриминация - расизъм от страна на ромското население спрямо българското!


31 Май 2005 09:54
"Безкрайно напрежение ескалира от нищо и никакъв конфликт", смята Даниела Михайлова от фондация "Романи бахт". Такива има всеки ден, но този се раздухва заради предизборната ситуация, смята тя.

Значи и тя признава, че такива неща стават всеки ден. Същото го казват и българите. Няма разминаване. Има затваряне на очите. Има омаловажаване на нещата. Властите не желаят да се ангажират. И конфликта изобщо не е "нищо и никакъв" ами е мното сериозен. И е системен.
Има системен тормоз от срана на ромското население спрямо българското. Надявам се българските и чуждите политици най-после да признаят открито проблема и да се заемат с решаването му.
31 Май 2005 10:00
"Безкрайно напрежение ескалира от нищо и никакъв конфликт" ааааааа
как смърттта , па била и тя "само" мозъчна ще е "нищо и никакъв конфликт". Ах как ми се иска да ти се случи друг един "нищо и никакъв конфликт" на теб.. ама не, нали съм културен, научен съм такива неща да не пожелавам на ближния. Макар че като те гледам май си по ближна на мургавелите.
31 Май 2005 10:10
АЗ СЪМ ЗА ЕВРОПЕЙСКО РЕШЕНИЕ! Наскоро заради дъмпингови цени на обувките заради китайците се събраха 100 испански предприемача с факли, коли, булдозери и брадви и изгориха и опожариха индустриалната зона на китайците. Това са към 100 малки цехчета и складове от кадето китайците бълват обувки. И нито полиция нито пожарна пуснаха до селището. Само телевизиите. Беше зрелищно. Сринаха и изгориха всичко.
Защо в БГ вместо да дават за Сашка Васева че пее за БСП не дават как ЕВРОПЕЙСКИ се дава справедливост.
И това зарад 2 пъти по ниска цена на обувките. Ми че сметайте ако некви негри пребият професор по история.....
Кога най сетне ще почнат хората по Европейски да решават нещата
31 Май 2005 10:24
Хора , изпишете в google. com На кирилица романи бах и ще Ви се уплаши окото. Сайта действа стресиращо!

31 Май 2005 10:25
"нищо и никакъв комфликт"??? е как да не и скъсаш врата на тая!!!
е такива като нея трябва първо да разчистим...направо в кацата с катрана
31 Май 2005 10:27
Госпожа Даниела михайлова трябва да е доста забогатяла от ръководната си длъжност в Романи бах.

31 Май 2005 10:28
Незнайно защо вестниците и останалите средства за масова информация, вкл. в-к СЕГА, наричат циганозащитните организации, правозащитни!? Това са си две съвсем различни неща. Тази разлика между смисъла и названието се появи още с ДПС, една чисто турска партия в България, заблуждаващо наричаща себе си Движение за права и свободи. Сега се пръкнаха и цигански такива, а названието им е също така заблуждаващо, може би за да цицат пари от разни световни организации.
31 Май 2005 10:31
в днешния /монитор/има много добра статия!!!
31 Май 2005 10:32
Нямаше достатъчно гласност за протеста. Нека БНС и ВМРО да организират широко огласен протест в центъра на София да видим какво ще стане!
При масовата неграмотност на циганите , кой им организира делата пред съда във Страсбург, БХК, портестите в БГ, а недрага ми г-жо Михайлова!


31 Май 2005 10:39
Ежедневните конфликти, за които сама признавате г-жо Михайлова, малък проблем ли са!

31 Май 2005 10:54
pipe7,
Наистина потресаващ сайт. Призовавам всички да го посетят за да разберат за какви огромни пари става дума, които гушкат адвокатите. Ако с тези пари се построят цигански резервати и се плащат заплати на пазачите, всички проблеми ще се решат за половин година.
31 Май 2005 11:15
Прочетох 2-те статии във в-к Монитор от днешна дата. Специално обърнах внимание на тази в дясно за Търновския университет и продажниците ректор Харалампиев и декана Лепкоступ/този циганин ли е или щоли?/
Как би могло да се предизвика разследване на противобългарската дейност на "Отворено общество"?

31 Май 2005 11:57
Трябват ни адвокати-патриоти. Но дали има такова животно?
31 Май 2005 11:57
аз обикновено пускам по някоя дума в защита на мургавите братя, но днес ще си мълча, защото става дума не за ромите, а за техните правозащитници, които е видно, не само от описаните им по-горе гнусни инсинуации, че са пълни боклуци и паразити.
31 Май 2005 12:48
здрасти Павлик!днес ще минем без спор с теб!
31 Май 2005 12:55
Хората са го написали (ако има кой да чете):
План за действие за подобряване положението на ромите и синтите в страните-участнички в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) :

[1] Чл. I, параграф 4 гласи: “Специалните мерки, предвидени с единствената цел да се осигури адекватно подпомагане на определени расови или етнически групи или индивиди, за които се изисква такава защита като необходимост за осигуряването на такива групи или индивиди на равноправно ползване или упражняване на човешките им права и основни свободи, не следва да се смятат за расова дискриминация, при условие обаче, че подобни мерки не водят като резултат до поддържане на различни права за различни расови групи, и при условие, че бъдат преустановени след постигане на целите, за които са били предприети.


Това последното трябва да го знаят много добре полицаите. За да не се излагат всеки път когато циганите нагло ги бият и им късат пагоните. Вместо да се крият- да извадят специалните средства (палки и белезници) и да ги употребят, както им е вменил Закона.
31 Май 2005 13:00
Заглавието на едната статия В "Монитор" е:
Дискриминация на българите вместо интеграция на циганите

Другата е:
Великотърновският университет е център за създаване на циганска народност

Вчера доста се порових в интернет и установих, че циганите навсякъде в Европа създават едни и същи проблеми. И че никъде не се интегрират. Просто отказват, въпреки усилията на европейците. Проблема при нас е, че са много. И тенденцията е да станат мнозинство - до 20-30 години. Понеже не може да се изтрепят или изселят - проблема е трудно решим. Даже български учени предричат, че страната ще се циганизира като манталитет (процес вече започнал).
И още нещо пише: че българите и други източноевропейски народи винаги са били много толерантни към чужденците.
Това го пиша, защото не искам циганите да се представят като "жертви" на нещо си. Самият факт, че има толкова много ромски организации говори много. Например, че държавата не дискриминира ромите, но и че ромските организации не си вършат работата, въпреки че са финансово осигурени .
Та проблема трябва да се решава, не да се прикрива. И да се решава от политиците и властимащите, а не от ромски правозащитници.

31 Май 2005 13:49
Даниела Михайлова - служебен телефон 9204272,
31 Май 2005 13:54
"Безкрайно напрежение ескалира от нищо и никакъв конфликт", смята Даниела Михайлова от фондация "Романи бахт". - да убиеш български професор и да пребиеш дестина души сие нищо работа за мангалки като тебе, но за българите е голяма защото НИЕ НЕ СМЕ ЖИВОТНИ КАТО ВАС ...
31 Май 2005 14:12
при отсъствието на държавност и липсата на политическа воля мангалите да бъдат поставени на полагащото им се място, в наличието на бизнесинтереси спрямо това място има нещо позитивно - собствениците ще намерят начин да разкарат циганската паплач оттам
31 Май 2005 14:45
Ако си празнуваш балът на детето и ти нахълта прост циганин, който си мисли че най -важното нещо на света е самият той, то изводът е че са засегнати нечии бизнес интереси.Защо тези правозащитни организации не вземат да защитят правата на българите, които не могат да живеят спокойно в собствената си държава.
31 Май 2005 15:48
Про4етете много истини в тази статия:
http://www.zone168.com/article?sid=&aid=4 1697&eid=371
31 Май 2005 15:52
100-220 души на един адрес! И това го допускат съответните органи на властта! Нямам предвид само МВР, но и ХЕИ, Министерство на здравеопазването, социалните служби, Организацията за закрила на детето, Електроразпределение, Софийска вода и пр.
А иначе - с години не можеш да получиш разрешение за ползване, респ. акт 16, когато си построил нов обект, поради проблеми, създавани от посочените по-горе органи и организации....
31 Май 2005 16:16
Хер Хауптман,
Теренът с ъгъл булевардите "К. Величков" и "Ал. Стамболийски" е къде къде по-апетитен, но не само нищо не се получава съобразно вашата прогноза, а точно обратното. Никнат като гъби нови къщи на по два етажа, с пвц дограма на братята дисриминирани цигани.
Дори преди промените комунягите не решиха проблема и си построиха двореца районен комитет точно отсреща и оставиха копторита за приятна гледка на пъвия секретар.
31 Май 2005 17:41
*****


Мнението е редактирано поради
- нечитаемост
Натиснете тук

Редактирано от - bot на 31/5/2005 г/ 17:52:51

31 Май 2005 17:43
АТАКА-А-А-А-А
31 Май 2005 17:43
*****


Мнението е редактирано поради
- flood
Натиснете тук

Редактирано от - bot на 31/5/2005 г/ 17:53:28

31 Май 2005 19:07
Наистина статията в Монитор за ЦИГАНИТЕ е много добра. Крайно време е нещата да се назоват с истинските им имена. Натиснете тук
31 Май 2005 19:13
След приемането ни в НАТО и предстоящо членство в ЕС ЦИГАНИТЕ стават най–голямата опасност за България, за държавността, за социалната система /пенсионно и здравно осигуряване/. БСП(бкп) оглавяваща до сега листата на опасностите за България отстъпи на второ место и остана след ЦИГАНИТЕ. Разликата между двете – БСП(бкп) и ЦИГАНИТЕ– е, че на БСП и намаляват бройките, а на ЦИГАНИТЕ растат в геометрична прогресия. А като цяло, в абсолютни единици, изродите бързо се увеличават.
31 Май 2005 19:15
Няма кауза на тази земя, която да оправдае смъртта дори и на един човек. Колко още ви трябват?

Това са твои думи от 01.1.2004 г г-н или г-жо Mr.Teatime!
31 Май 2005 19:18
Ще си позволя да сложа един цитат от гореспомената статия във в.Монитор, който смятам, че казва всичко:
....главната причина за отхвърлянето на циганите не се крие нито в цвета на кожата и очите им, нито в недоброжелателността на държавнообразуващите нации към тях. Тя е в масовия отказ сред тях срещу гражданските права, които им се предоставят, да приемат задълженията, които се възлагат на всички други граждани. В принципното им нежелание да спазват присъщите на големите религии морални принципи като не кради, не лъжи, бъди благодарен за полученото добро. В нежеланието им да бъдат пълноценни граждани или поне да се стремят към това състояние, без което в този век никое общество няма да ги търпи. Колкото и да натискат от Вашингтон.


Препоръчвам на многобройните циганскозащитни организации да го прочетат внимателно, ама много внимателно.

31 Май 2005 23:48
Въпросните цигани от кв.Захарна фабрика са се самонастанили в общежитие за настаняване на сираци. Когато сираците навършат 18 години и напуснат заведенията в които живеят са обречени да останат на улицата, а за тях са положени грижи от обществото и държавата е определила да имат и след това временни жилища, но циганите са ги завзели и няма ЗАКОН с който да бъдат изхвърлени. Така ли е господин КМЕТЕ?????
Гледах телевизия БТВ единия мангал според мен е подстрекател, изпратил е пияния за още бира, знаейки, че собственика ще го изгони и е събрал тълпата, ей тъй от злоба, да развали празника на хората.
31 Май 2005 23:58
DOCTORA,
/:/ "...Джордж Сорос (Дьорд Шорош) е унгарски евреин, а не циганин."
......................................... ......................................... ........................
ПРАВ СИ, май?!
Ама като върши "цигански работи", как да НЕ го нарече човек "циганин" ?!
01 Юни 2005 00:09
Ако трябва да си представиш Антихриста, виж му мазната мутра.
01 Юни 2005 02:19
Замеряха с яйца Джордж Сорос
Грузински националисти са замеряли с яйца американския милиардер Джордж Сорос, когато той излизал от хотел в столицата Тбилиси, съобщи Асошиейтед прес. Участниците в протеста в неделя през нощта са носили плакати с надписи "Не на "соросизацията" на Грузия" и "Сорос, иди си вкъщи". "Неговата цел е да се заеме с грузинската икономика, за да изкарва мръсни пари", каза един от демонстрантите. Сорос бе на посещение в Грузия по повод 10-ата годишнина от откриването на местния клон на института Отворено общество
01 Юни 2005 08:56
Сорос дава пари на ромски бизнесмени
Фондът за икономическо развитие "Сорос" създава бизнес инкубатор за подпомагане на фирми, собственост на роми. Приоритет ще имат дружествата, които докажат връзка с етническа група, заяви Николай Сиджимов, изпълнителен директор на регионалния център за икономическо развитие в Сливен, който осъществява проекта. До момента са отпуснати 45 кредита на жители на ромския квартал "Надежда". Заемите са до 2000 лв., а годишната лихва е между 12 и 14%. Лихварите в квартал "Надежда" отпускат заеми със 100% лихва, обясни Сиджимов. $223 000 вече са инвестирани в създаването на бизнес инкубатора, който се помещава в някогашния сливенски затвор. На площ от 1, 5 дка ще се разположат 20 фирми, които ще плащат по 1 евро наем за квадратен метър.
Георги Мангинов
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД