:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 311
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Литекс" в Тетевен до реванша

Ловчанлии правят 2 контроли до втория мач с "Копер"
СНИМКА: НИКОЛАЙ ДОНЧЕВ
Ветеранът Росен Кирилов (33 г.) вкара с глава единствения гол за "Литекс" в Словения, който се оказа достатъчен за победата над "Копер".
"Литекс" продължава лятната си подготовка, въпреки че вече изигра първия си официален мач за сезона и го спечели - 1:0 при гостуването на "Копер" в I предварителен кръг от турнира на УЕФА. Попадението бе на Росен Кирилов в 18-ата мин. след центриране от корнер на капитана Небойша Йеленкович. Реваншът в Ловеч е след 2 седмици, като идната "Литекс" ще запълни с лагер в Тетевен. Отборът заминава за там още тази вечер и ще остане до петък, когато резервите и юношите ще играят контрола. Ден след това титулярите ще имат спаринг в Ловеч. Съперниците и за двата мача още не са потвърдени.

След победата в Словения футболистите бяха пуснати в ден почивка. Това не важеше само за босненеца Владан Груич, който е изостанал в подготовката заради операция и вчера наваксваше с индивидуална тренировка. Ивелин Попов (херния) пък се възстановява бързо и може да е готов още за реванша с "Копер".

"Играхме толкова, колкото да победим. Като качество можеше и по-добре. Макар да нямаше свежест в доста от играчите, мисля че победата ни е заслужена. Словенците не ни изненадаха с нищо - играха така, както очаквах", коментира треньорът на "Литекс" Любо Петрович. Той разкри, че се е ядосвал през целия мач на неточните пасове на своите, като ги отдаде на липса на концентрация и футболни знания. Петрович добави, че ще е спокоен едва след първото полувреме на реванша.

Наставникът на "Копер" Борут Ярц пък каза: "Гостите не ни превъзхождаха кой знае с какво. Първият половин час реши мача. След това срещата премина равностойно, но съперникът е по-опитен, овладя средата на терена".

Президентът на ловешкия клуб Ангел Бончев пък демонстрира самочувствие. "Напрежението и сковаността на нашите футболисти им попречиха да постигнат по-убедителна победа. Отборът на "Копер" има някаква стойност, но не е от нивото на "Литекс". Очаквам да спечелим и реванша. Съперникът има само двама сериозни футболисти в средата на терена", анализира Бончев. Според него до няколко дни може да се очакват трансфери в "Литекс", но още няма нищо сигурно.

Най-спряган за напускане е Миливое Новакович, който е цел N1 на изпадналия във II германска бундеслига "Кьолн". "Няма ново развитие по въпроса. Бях в Кьолн, договорих личните си условия и минах медицинските прегледи. На този етап обаче няма комуникация между двата клуба. Благодарен съм на "Литекс", който ми даде шанс да пробия на голямата сцена и да заиграя в националния отбор", каза словенският нападател.
735
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД