:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 182
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Иде силен сезон на Народния театър

архив
Деян Донков и Теодора Иванова в атрактивния "Дон Жуан" на Александър Морфов.
Провокативни спектакли по текстове на Молиер, Ибсен, Казанцев, Боб Фос и Константин Илиев ще са акцентите в новия сезон на Народния театър.

С поредния ефектен авторски спектакъл на Сашо Морфов - "Дон Жуан" по Молиер стартира сезонът на 29 септември. "Дон Жуан" вече гастролира с успех в Албания, преди да има своята премиера у нас. Ще го видят още гостите на Аполония и на традиционния фест "Сцена на кръстопът" в Пловдив. В постановката участват най-ярките артисти на националния ни театър, като Деян Донков (в централната роля), Захари Бахаров, Валентин Ганев, Жорета Николова, Руси Чанев, Рени Врангова, Ани Пападопулу, Валери Йорданов и др.

Както и миналия сезон, когато Народният избра да постави нови, модерни акценти върху класиката (Шекспир, Чехов, Лорка, Молиер), заглавията в новия му афиш затвърждават тази посока. С интерес, но и със смесени чувства се очаква мюзикълът "Ах, този джаз" по филмовия сценарий на Артър и Боб Фос, режисьор Борис Панкин - съвместна продукция с балет "Арабеск". Имайки предвид слабата традиция да се поставят мюзикъли у нас, едва ли точно това заглавие в афиша на НТ ще стане емблема на новия му сезон.

Свежа продукция се очаква на камерна сцена, особено Ибсеновата пиеса "Джон Габриел Боркман" (в главната роля Валентин Ганев), постановка на талантливата Елена Панайотова. Достатъчно е да се види разпределението на останалите актьори, за да се усети, че представлението ще е не само провокативно, но и стилно. Участват още Жорета Николова, Мария Каварджикова, Мария Сапунджиева, Радена Вълканова, Валери Йорданов, Красимир Доков. Премиерата е на 8 декември. Преди това ще видим новия спектакъл на Николай Лабрев, "Бягащи странници" от Алексей Казанцев, чиято премиера е на 27 октомври, когато ще се развихрят Параскева Джукелова, Йосиф Шамли, Емануела Шкодрева и Катерина Стоянова.

Най-важната премиера за Народния през пролетта безусловно е новата пиеса на Константин Илиев, "Бетовен 21" - постановка на Младен Киселов. Ще участват популярни актьори от ядрото на трупата, а премиерата е на 17 март.
10045
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД