:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 339
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Първанов критикува закона за евровота, но го пусна

Президентът Първанов разкритикува вчера закона за избор на евродепутати, но не му наложи вето, а подписа указа за обнародването му.

Право да гласуват ще имат само живелите поне три месеца в България или в страна от ЕС. Това условие доведе до сериозен трус в управляващата коалиция заради ограничаването на турските изселници. Но в заключителните разпоредби бяха одобрени клаузи, които смекчиха рестрикцията.

Държавният глава смята, че в приетия закон има известно отстъпление от демократичните традиции на българското изборно законодателство от последните 16 г., тъй като не осигурява в еднаква степен правото на всички българи да гласуват. "Не е редно в една демократична и правова държава да се извличат политически дивиденти за сметка на конституционно признати права", пише в мотивите на президента.

В близките дни той ще проведе консултации за състава на новата ЦИК. Изборите ще се проведат на 20 май.



Още в "България"
52
2869
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
52
 Видими 
05 Март 2007 23:21
"Не е редно в една демократична и правова държава да се извличат политически дивиденти за сметка на конституционно признати права" - ами ти Гоцер не си ли "избран" да съблюдаваш спазването на "кондтитуционно признати права"? Що го дъвчеш там?

05 Март 2007 23:42
Пак шъ съ прочуйм с Гоце отпредя.
06 Март 2007 00:14
"Отстъпление от конституционните права"...Брей, хем вълкът / хората/ сит, хем агнето от ДПС чотаво! И сега спокойно се отчита - ето, аз ги наругах. Вместо да каже - е, не може да имате двойни права. Няма как да е демократично гласуването на две места. Просто не е честно!
Страхливец излезе. Демек - голям политик!
06 Март 2007 00:35
Няма смисъл от ветото на Гоце. Заключителните разпоредби вече го сториха.
Един измислен ход на Царо да си събере малко пиклив имидж.
Шубето е голям страх...
06 Март 2007 00:37
Спокойно, всичко си е наред - турските "изселници" ще имат време да се регистрират (ако случайно още не се водят в списъка на "редовно пребиваващите", Доган ще си запази 99% от електората, Гоце е Сергей си измиха ръцете, вълкът сит, агнето цяло, а електората - знаем какво е зает да прави с едни топли предястия.
Да живей (каквото трябва)!...
06 Март 2007 00:51
олдридж еймс ряпа да яде...даже 2...ряпи...
06 Март 2007 04:12
България пак ще загуби от това!!!! Запомнете ми думата!!!!!Колкото повече неща се вършат със омраза към Турците толкова повече бедничката страна ще страда!!!! Поне да направин Конституционен закон за ОМРАЗА КЪМ ИЗСЕЛНИЦИТЕ!!!! Ще е по лесно, най малко само изселниците ще са онеправдани!!! А така всички под един знаменател!!!! Очевидно е срещу Турските Изселници нека поне го направят Апачък!!!! Кажетего ТУРСКА ОМРАЗА!!!! Зада знаят съседните страни как и те даси сменят законите срещу Българските Граждани!

hubavo momce ama turce
06 Март 2007 06:23
Aбе, гюзел момче си, ама се опитваш, като Хасан аби да се упражняваш в словоблудство и нищонеказване.Защо си мислиш, че аз мразя изселниците?На всички ни е ясно, че главната причина те да не живеят в България, е икономическа.Както и на много други българи.Аз нямам против те да гласуват.
Аз, а и не само аз, имам против начина по-който гласуват.Против това чужда държава да организира и плаща вота им.
Теб, като явно един интелигентен човек, не ти ли е обидно, баща ти, майка ти или твои близки и приятели, да ги товарят като добитък на автобуси и да ги командироват да гласуват примерно за номер юч, без да му знаят името?
Аз съм гласувал при комунизма под строй, за един кандидат само, и съм го намирал за силно накърняващо човешкото достойнство.Не виждам разлика между онова гласуване през далечната 1982, когато бях войник и гласувах по команда, и гласуването на изселниците за президент миналата година.
На това трябва да се сложи край.Българският парламент, който дълбоко не уважавам, взе едно решение, което ще лиши от глас многократно повече българи, отколкото турски изселници.
И ако изселниците отново заобиколят закона с разни там декларации организирано, това ще е доказателство за моята правота.Запомни това добре, защото ще ти го напомня след евровота.Остани си със здраве.
06 Март 2007 06:46
Първанов критикува закона за евровота, но го пусна
Мърванов гласува "за" с отвращение
06 Март 2007 07:23
Perdekiriz,
Първанов бе избран за втория си мандат при нарушаване на изискванията на Конституцията за тайно гласуване. Той бе избран, чрез опорочено гласуване в напълно прозрачни урни и отварящи се в тях бюлетини, в условия на насаждан страх и истерия.
*
Интересно, защо Първанов не видя, това, което всички видяха и заснеха ?
06 Март 2007 07:24
Първанов критику[/red]рва
06 Март 2007 07:40
Зарад бълхата изгориха юргана.
06 Март 2007 08:48
абре не ви ли омързна да разтягате тоя локум?

нещата трябва да са прости:
*живееш в България - гласуваш на всички видове избори (местни, евровота, президент...); пряко те касаят и трябва да се чуе гласа ти
*живееш в по Европата, гласуваш за евровота и за президент (щото нали той представлява България и трябва да имаш право да си избереш кой да те представлява) но не гласуваш на местни защотот така или иначе си се махнал и няма значение кой ще си изберат тези които са останали. техно си право.; не е коректно да им се бъркаш
*ако не живееш в европата или България - гласуваш само за президент.

pakturcin, бе пич, к'ви са тея изказвания тип мек терорист?
06 Март 2007 08:50
Спокойно бе! За местните избори няма да има такова правило и никой не ни пречи да се регистрираме 200-300 хиляди като жители на Кърджали... Тогава да видим кой ще иска да се наложи такова правило...
06 Март 2007 09:28
...в Мюзик айдъл падобна позиция се изразява с "поощрително НЕ"...
06 Март 2007 09:52
Интересът клати феса
06 Март 2007 10:16
прваноф стана пак президент поради липса на друг сериозен кандидат.
това са текущите реалности. ще трябва да се поизчака малко.
06 Март 2007 10:32
Гоце ага е избран с турски и цигански гласове, така че се очакваше да реагира така. Тези избори са маловажни но въпреки това пак ще има нарушения и гласувания по 2 - 3 пъти.
Единственото решение е да няма в политическото пространство етническа, антибългарска и сепаратистка партия.
Вие решавате чрез активността си по време на избори.
А тези които по най-мерзавски начин твърдят, че изселниците и турците живеещи у нас милеят за България, лъжат и демонстрират невиждана наглост.
Нима един милеещ за Родината човек ще осквернява светините, ще де обучава в секти, ще разпалва омраза м/у етноси, ще се капсулира, ще отказва да учи български език и ще се пише турчин?
По всички тези признаци, а има и още много, той е чест анадолец.
В тази изстрадала и свещенна земя няма мяста за родоотстъпници.
06 Март 2007 10:33
А бе това "критикува, но пусна закона" си е запазена марка на Гоце. Като "бързо, но не преждевременно изтегляне от Ирак".
06 Март 2007 10:43
абе тапа как мое си толко тъп. гоце стана президен със 70% това не са турци и
цигани само. твойто костуф е боклук умрело одавна. останахте ти и круела
малоумниците само тука
06 Март 2007 10:44
... то и пена вика "не ща", ама пуска ...
06 Март 2007 11:07
А как ще се определя кой е пребивавал поне 3 месеца в България, не е особено ясно, ама всички си измиха ръцете, че са направили нещо.
06 Март 2007 11:43
Ще ми се да разбера как някой ще ме провери дали съм отседнал или не.
06 Март 2007 12:18
И убави работи стават по то шерен свет, Убамата стяга ДеПеСе у най-Големата Димукрация! Да здравствует всех памаков у свете!
06 Март 2007 12:21
Преди известно време я дъвкахме тая тема цял ден, че и на другия. Всичко си беше ясно още тогава. Малко пара в свирката и това е. Единия чист, другия доволен, електоратите спокойни, само ние тука пак се раджавкахме.
А пък оня тъпанар дето се пише пактурчин, просто не му обръщайте внимание. И що ли ПАК-турчин? Очевидно е от ония дето се бяха отказали от турските си имена, макар да ореваха орталъка с претенциите си. Бас хващам, че се представя по света с българския си паспорт и то с българското си име!?
Ама тука, нали е инкогнито, може да дрънка дивотии.
06 Март 2007 15:13
Трябва да се промени закона и да има само едно гражданство !
06 Март 2007 15:21
Много противоречива запушалка си ти , ТАПА...в друга тема говориш за братство, а тука пак си на нож...не го размахвай много, може да се резнеш...па после да си барабар с резняците...
Турците в България ще имат партия, и парламентарни представители, колкото и да не ви се нрави...това ще го има...поне, дотогава, докато съществуват подобни на Атака фракции, и хора с вашето мислене не осъзнаят, че не са богоизбрани, а има и други, които имат право на претенции, стига да спазват правилата ...



Редактирано от - udi на 06/3/2007 г/ 15:25:38

06 Март 2007 15:49
Точно така Удьо, е*бах му .....
06 Март 2007 16:30
Първанов изигра правилно картите, които му се паднаха в тази ръка. Предполагам, че в плановете му рано или късно е планирана раздяла с ДПС, а сега е удобен момент за началото й...
Доган достигна апогея си и сега малко по малко ще изчезне от небосклона на политическия живот. Изолиран от всички, няма никакви шансове.
06 Март 2007 16:31
ПървановOFF-"Гоце" !!!
06 Март 2007 16:37
UDI,
/:/ "...Турците в България ще имат партия, и парламентарни представители, колкото и да не ви се нрави...това ще го има...поне, дотогава, докато съществуват подобни на Атака фракции..."
......................................... ......................................... .....................................
Ти се моли /на Аллах ли?!/ в България да НЕ се появи Партия на кюрдите, Партия на арменците, или Партия на активните педерасти, ако щеш! Тогава ще стане ЛОШО за ДПС и сие!
Апропо, Партия "Атака" НЕ е "фракция", а си е АБСОЛЮТНО законна партия в България! И се е появила 15 години СЛЕД турскоетническата противоконституционна/по действия/ партия ДПС, а НЕ 15 години преди нея!!!

Редактирано от - paragraph39 на 06/3/2007 г/ 16:37:55

06 Март 2007 16:40
Уди ,
И тук се опитваш да впрегнеш коня зад каруцата... Бива , ама бивол за курбан не бива бре , аркадаш...

06 Март 2007 16:51
Бигле, тоя кон дет го виждаш е резервата, отпред е впрегнат жребеца...
Параграфе, какво общо има ДПС или електората му с възможността , арменци, кюрди, педерасти, лезбийки да си имат партии...не разбирам връзката...имай впредвид, моля те, че моето интелектуално ниво е "резнато"...изразявай се по-народно...
06 Март 2007 17:27
Уди и Пактурчин,
Хубаво се репчите с тая турска партия дето щяла да пребъде ... Но хората за друго ви говорят.
Добре представете си че един светъл ден е дошъл раят за вашите права и свободи и целите Родопи, и цялото Лудогорие, и евентуално това, което ги дели (не знам до къде се простират мераците ви за права и свободи) се върнат в лоното на майката родина со все избиратели. Питам тогава ще ви дадат ли да регистрирате партия на турците от България и с нея да участвате на какви да е избори в Турция. Ясно ти е, че отговорът е не. Ще ви се наложи да гласувате за някоя от партиите в Турция. Чудя се защо ДПС не се регистрира и в Турция и да участва в турски избори (видно електорат си има и там) - ама май такъв сценарий няма ... Сам можеш да си продължиш с мечтите. Но да ти кажа този рай дето го блянувате ще е ад с рая дето го живеете тука. Хем от две цицки да бозаеш, хем винаги парсата у тебе, хем и другите да си затварят устите - щото иначе етническия мир ... Та като почнете да гласувате за български партии тогава можете да говорите за избор. Сега гласа ви е ясен - от люлката до гроба.
06 Март 2007 17:45
Казано е, че каквото сам си направиш - никой друг не може да ти го направи.
Трябвало било да има отделна про-турска партия.
Ами хубаво. Но, моля, не ми говори повече за равни права и т.н.
Защото ти сам се отказваш от тях.
Искаш да стоиш отделно. Не искаш да бъдеш редови гражданин.
.
Ти искаш отделна партия само за твоя род. Искаш той да стои отделно от останалото общество. И това трябвало да стане в нормалния политически процес.
Е, трябва да ти е ясно, че така не става.
Когато се работи с родове - трябва ти друга политическа система.
Родовете и племената са стар филм. Като войните с копия и лъкове.
Може да се поперчиш малко с копието, така за кодош, но после системата просто ще те отнесе.
Или се адаптираш, или изчезваш.
.
И разбери най-накрая, че ДПС е вредно за турчеещите се българи.
Държи ги в изолатор. Настоява, че те са "различни", пречи на интеграцията им.
(а, и казвам - интеграция, а не асимилация. Което прочее се прави с помаците в Родопите)
06 Март 2007 18:18
Апропо, Партия "Атака" НЕ е "фракция", а си е АБСОЛЮТНО законна партия в България! И се е появила 15 години СЛЕД турскоетническата противоконституционна/по действия/ партия ДПС, а НЕ 15 години преди нея!!!

Пара, рядко съм съгласен с тебе, но сега - определено!
Жив и здрав!
06 Март 2007 18:24
А по повод на спекулацията, че Атака провокирала съществуването на про-турска партия, много моля, да се спрат опитите за елементарно надлъгване, защото е обидно. Не разговаряте с деца, че да ги надхитряте.
-
Пояснявам: В едно монокултурно общество, каквото беше България, излизането "на светло", в политиката, на националната тема е неуместно.
Това става само тогава, когато бъде провокирано. Като имунна реакция на чуждо тяло влязло в един организъм.
Атака и други такива антитела все повече ще се образуват тепърва, докато има такова мислене, че трябвало да има про-турска партия, значи - да се поддържат НЕ-български партии в БЪЛгарската политика.
Е как да стане имунната система да се съгласи да има чужди тела - бактерии в тялото?
И забележете, не турско говорещия или мюсюлманинът са чуждо тяло, те отдавна са съставна част от българския етно-комплекс.
Чуждото тяло е мафиотската структура ДПС, която може да вирее само ако в страната има "изолирани" в ъгъла "различни" граждани, чиято различност движението поддържа, за да може да спекулира с нея.

06 Март 2007 18:42
ШУМЕНСКО ПИВО,
Когато фактите говорят, Параграф39 НЕ мълчи!!!
Разбира се, ВИНАГИ нищо лично към друг форумец- аз само ДЕманипулирам Манипулации! Личностните характеристики и персоналните данни на Манипулатора НЕ ме интересуват и НЕ се занимавам с тях- те са САМОналожено ТАБУ за мен!
Дерзай!
06 Март 2007 18:49
Га си и майтапчиите...
Дургарят Потапов миролюбиво напътства нас, офцете, че е крайно време да гласуваме за български партии, чунким партията на Цонев , Владимиров, Бисеров е от Занзибар.
И ако го попитам защо аджеба требе да гласуваме за друг, а не за наш Сокол-Потапов за ма увещава ка БСП-то, СДС-то... щели да допуснат и по-некой резан до дръжавната софра.Не сега, а на куково лето, нъл Потапов?
А за дъртийо утопист-он е изкъртил сички мифки с организмо, чуждото тяло и ка Болнийо Джингиби олицетворявал имунната система.
Тежко и горко на майка България с такава имунна система.
06 Март 2007 18:49
ДЪРТ РЕАЛИСТ!
Абсолютно съм СЪГЛАСЕН с теб по отношение на Партия "Атака" и ДПС!
ДПС НЕ прави социална/КРАСОВА/ Политика, а прави ЕТНИЧЕСКА Политика! Което противоречи на Целите и Принципите на Демокрацията и я изопачава и изкривява!
ДПС трябва да е Сдружение, а НЕ политическа партия!
......................................... ...........
КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
...
Чл. 11. (1) Политическият живот в Република България се основава върху принципа на политическия плурализъм.
(2) ...
(3) Партиите съдействуват за формиране и изразяване на политическата воля на гражданите. Редът за образуване и прекратяване на политически партии, както и условията за тяхната дейност се уреждат със закон.

(4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.

Чл. 12. (1) Сдруженията на гражданите служат за задоволяване и защита на техните интереси.

(2) Сдруженията на гражданите, включително синдикалните, не могат да си поставят политически цели и да извършват политическа дейност, присъщи само на политическите партии.
06 Март 2007 18:50
До довечера- до новия брой на "Сега"!
06 Март 2007 18:56
Бай Асане, винаги съм бил на твоя и ваша страна като вземе да се пени някое про-атакистче, ама айде сега седи си на дирника и не рипай толкова. Щото ако си мислиш, че с подобна реторика ще убедиш някого просто не си наясно!
А пък като ме убедиш, че присъствието на идивиди като горните мекерета във вашата партия я правят българска, аз самия ще се запиша в нея!
Анадъмно?
06 Март 2007 19:09
Да си имаме уважението, пиво...един език не го ли поназнайваш-нимой го използва.
Тези индивиди са от по-скоро у ДПС-то.Ти, ако беше по-тарикат, требеше да се запишеш нейде у лето 2001-нищо чудно и теб да те бехме направили областен поне.
Ти поне престани с тез глупости коя е българска и коя-по-българска партия...с Аметовото мандат у Аврупата влезнахме и кат гледам-май по-български политик от наш Сокол нема.
Изключая Джингибито, разбира се...
06 Март 2007 19:23
п ъ р в а н о в р а б о т и к а т о а г е н т г о ц е т е г о в е р б у в а л и а м а т о и н е е п и с а л н и щ о з а н и к о и п а р л а м е н т а п р е д л а г а з а к о н а а м а п ъ р в а н о в н е е п и с а л н и щ о п р о т и в з а к о н а
06 Март 2007 19:41
Докато има турци в българия ще има протурска партия, както има про българска!!!!! ВИЕ си мислите протурска значи про Турция, можеби, но какво можете вие да направите срещу това?????? Ако изгоните всички турци от българия тогава ще се оттървете от ДПС!!!!!! А до тогава бол ви спорове, понеже всички тука оспорващи ДПС са достатъчно глупави за да не разберат че ДЕМОКРАЦИЯ=ПРЕДСТАВЛЕНИЕ НА ВСИЧКИ ХОРА ВЪВ УПРВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА което идва с организиране на група хора със общи интереси!!!!! Този залак ще го глътнете изкате или не изкате Демокрацията винаги изисква компромиси, много съжалявам че националните ви чувства го правят толкова трудно!

hubavo momce ama turce
06 Март 2007 19:49
партията на Цонев , Владимиров, Бисеров


бай хасане, шапка ти свалям
06 Март 2007 19:53
май по-български политик от наш Сокол нема.

Изключая Джингибито, разбира се...


бай хасане
06 Март 2007 20:12
Прав си аркадаш! Аз ако бях тарикат, наистина сега щях да съм бая нагоре и напред с материала, ама явно съм будала. Само за сведение, каниха ме хората. И мене и жена ми.
И пак само за сведение: будала оставам, ама мекере малко трудно ще ме направят. Анадънму?
06 Март 2007 21:14
Бей Хасане,
антителата не е длъжно да са много интелигентни.
Няма да ги караме да пишат стихотворения.
Те трябва да убиват, чуждото.
И с това им свършва задачата.
06 Март 2007 21:44
Бил против, но подписал за. Да не вземем да сменим скоро нарицателното йезуит с нашенското Гоце? Като казах йезуит, та се сетих:
Абе що го нема тук Йезуита?
Да не би да е отишъл да съветва Гоце как да се справи със ситуацията?

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД