:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 302
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Съставите засекретени преди дербито

Вече има и черна борса за билети, макар стадионът да не бъде пълен днес
В "Левски" се заразиха от примера на ЦСКА и решиха да пазят в тайна титулярите за днешното дерби, което може да реши новия шампион на България.

Треньорът на "армейците" Стойчо Младенов за цяла седмица разреши само едно от заниманията да е открито за медии. Така той на спокойствие изпробва тактически прийоми, с които се готви да изненада съперника. Освен това никой не е напълно сигурен кой е контузен и кой не в ЦСКА. Най-големи въпросителни има около участието на защитника Александър Тунчев, но той и преди е излизал да играе на обезболяващи инжекции. Ако проблемите му в коляното все пак не отминат, ще го замени Кирил Котев.

"Синият" наставник Станимир Стоилов пое щафетата и наруши традицията си да казва стартовия състав ден преди мача. Той се оправда с травмата на Игор Томашич, но все пак малко се издаде и каза, че се колебае с кого да започне в атака - Христо Йовов или Емил Ангелов.

Макар отсега да е ясно, че ст. "Васил Левски" няма да се напълни докрай, вече има и черна борса за билети. Причината е в ограниченото количество, отпуснато за "Левски" - 9000 бройки. Макар до вчера следобед да бяха продадени над 6000 от тях, няколко души обикаляха около касите на националния стадион и предлагаха билети именно за левскарския сектор "Б" по 8-10 лв. при номинал 5 лв. Възможно е днес цените да скочат още. Сигурно е, че "Б" ще се напълни докрай, както и "Г", където ще са "червените" шалчета. От ЦСКА си правят сметка, че само ако се съберат над 25 000 зрители, клубът ще е на печалба, тъй като разходите за охрана са значителни.

Тъй като мачът е в ранния следобед, полицията ще патрулира в района на стадиона още от сутринта да не стават сбивания. От двата фенклуба се кълнат, че няма да допускат инциденти, но кметът на София Бойко Борисов за всеки случай ги призова да няма конфронтация в навечерието на Великден.

А големият християнски празник стана повод за поредна инициатива в подкрепа на осъдените на смърт български медицински сестри в Либия. Преди мача на терена ще излязат над 20 известни естрадни и поп-фолк изпълнители да изпеят песента "Не сте сами". Сред тях ще са Маргарита Хранова, Мими Иванова, Анелия и др. Футболистите на ЦСКА и "Левски" пък ще се снимат на стадиона с плакатите със символа на кампанията.
271
2697
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
271
 Видими 
07 Април 2007 07:26
Затишие пред буря, а?
А след мача секи за се бута да обясни, че още от преди година е знаел за ризултата.
Успех на сините!
07 Април 2007 07:41
Никак не ме учудва, че резакът Бай Хасан е за говедата Аз като българин, който мрази говеждата рая, ще пожелая успех на ЦСКА
07 Април 2007 08:01
Loser, простотиите ги задръж за себе си. Щото най-лесно е сега да кажа, че заради свинските обноски на пишман-фенове като тебе, аз ще пожелая успех на Левски!!!
Баш днеска в грозни полемики не ща да влизам, така че ще помоля всички участници да забравят за такива изказвания!
Да си пожелаем един хубав мач, да победи по-добрия , а довечера да се сберем дружно около приготвеното от Lowec-от да похортуваме и направим свестен разбор!
07 Април 2007 08:04
А иначе никой не ви пречи да запеете!!!
Шааа-ла-ла-ла-ла-лаааааа,
Шааа-ла-ла-ла-ла-лаааааа,
Шааа-ла-ла-ла-ла-лаааааа,
ЛЕЕЕВСКИ ШААМПИИООООН!!!
07 Април 2007 08:48
Добро утро на всички!Наздраве и САМО ЛЕВСКИ!ОЛЕ!Па нека победи по-добрият!А на разните му там лузъри, дето се държат говеждосвински не си струва да им обръщаме внимание!
07 Април 2007 08:57
Дерби ли Българските отбори са толкова смешни, че да ти се доплаче
07 Април 2007 09:13
Ами ако Сашко Диков излезе прав, какви ще ги разправяте тогава и червени и сини, а?
07 Април 2007 09:25
Прав за кое?...
07 Април 2007 09:44
Време е за размисъл. И то не само във футболен аспект. Много работите се изприказваха, имам надежда, очертават се пълни трибуни за един наистина добър мач. После, да седнем като добри божи чада и на сладка приказка около трапезата подготвена от Ловец-ът едни да ближем рани, други да пеем оди на радостта. Ами така е в живота. Днес горе-утре долу, и тъй до второ пришествие.
Приятни емоции на всички!
07 Април 2007 10:09
Да пожелая и аз на всички да всички весели празници.За футболната среща-да стане хубав мач, като си пожелавам да победи моя отбор-Левски.И като богобоязливи люде да не се опиете с вино и ракия по време на мача и след него...И с бира, и с бира.... .Щото Докича дава едни такива съвети-трапезни-дето знаем как завършват
07 Април 2007 10:18
А бе, де изчезнаха Джими и ГоведоАлаБала?... Или те предприеха тактиката да се крият покрай дербито, та ако паднат да не ги бъзикаме много?...
Споко, бе, пичове! И да паднем, и да бием...
...Lowec-от пак ша почерпи!
Ей го на: пак го е подгонил горския, оти го е засекъл с АК-то на разходка...
07 Април 2007 11:13
Пожелавам успех на Червените гиганти! Дойде времето да стъпчат сините джуджета! ЦСКА са мотивирани по много причини, а Подуене ще се радва и на равен...Резултат 2:0и ЦСКА е шампион!
07 Април 2007 12:52
Недей така, бе биби, знаеш ли колко задачи има за отхвърляне днес и то на висока скорост, за да сколасаме за мача? Това да се приготви агънцето за утре, това козунаци, това яйца, жената и тя една душичка носи, трябва да и се помага. Не обещавам, че веднага след мача ще се включа във форума, но довечера към 9-10, ще се съберем около трапезата на ловеца да поливаме случая - едни от радост, едни от мъка, но се надявам без злоба в сърцата, все пак идва Великден, а всички сме Божи чада и довечера трябва преди всичко да се радваме, това е най-големия християнски празник!
07 Април 2007 12:54
А да неутрализирам малко цвета на форума, че май сте се пооляли!
САМО ЦСКА! САМО ЦСКА! САМО ЦСКА! САМО ЦСКА! САМО ЦСКА! САМО ЦСКА!
07 Април 2007 12:59
Аз и на Х съм доволен

[_7\_]
07 Април 2007 13:06
:
07 Април 2007 13:07
CSKA BIE S 1:0, NO
LOKO STE E SHAMPION. GIGOV IMA DA VZEMA I OT LEVSKI I OT CSKA
07 Април 2007 13:41
ОООПС... СОРИ, ГОВЕДОАЛАБАЛА! НИЩО ЛИЧНО! САМО ТАКА... БЪЗИК ЛЕКО...
АЕ ПИЧОВЕ! АЗ СЯДАМ! ПОЖЕЛАВАМ ХУБАВИ ЕМОЦИИ НА ВСИЧКИ! ЩЕ СЕ ЗАСЕЧЕМ СЛЕД МАЧА... АКО МОИМ ДА ХОДИМ... И ПИШЕМ...
07 Април 2007 13:42
Добр ден!
и САМО ЦСКА!!!!!!!!!!!!!!
за дербито си пожелавам хубав и резултатен футбол и нека победи по-добрия, че локосф дебне
07 Април 2007 13:44
Митал отиде при играчите, в Левски дават луди пари за титлата

Бившият собственик на ЦСКА Васил Божков ще раздаде премии при евентуален успех на "червените" срещу Левски. Най-богатият българин е заявил това пред някои от футболистите. Божков няма да присъства на мача днес, тъй като му се е наложило да замине спешно за чужбина.

Собственикът на ЦСКА Прамод Митал пристигна тайно в София в четвъртък вечер. Късно снощи индиецът трябваше да се срещне с играчите в Панчарево. Босът отишъл в базата, за да надъха футболистите преди вечното дерби. Очакванията бяха Митал да потвърди премията от 1 милион евро при евентуално спечелване на титлата. Според слуховете милиардерът дори е готов да вдигне общата премия с 200 - 300 хиляди евро.

Според информацията, Митал пристигнал с частния си самолет, като водел и 20-ина гости, които също ще присъстват в събота на дербито на Националния стадион "Васил Левски". Милиардерът и гостите му отседнали в хотел "Хилтън".

Говори се, че собственикът на Левски Тодор Батков също е обещал на играчите си извънредна премия за първо място в крайното класиране. "Момчетата останаха доста изненадани, защото сумата е бая дебела", съобщи източник от "Герена".


е са кво че кажат феновете дето ни се подиграваха за премията..
07 Април 2007 13:53
Левски пак е фаворит, но.....

Ролята на аутсайдер и Стойчо обнадеждават ЦСКА
Днешното дерби между ЦСКА и Левски ще реши до голяма степен кой ще ликува с шампионската титла в края на месец май. Ако Левски победи, първото място му е гарантирано. Ако "червените" стигнат до успеха, ще се изравнят по точки с вечния съперник. Победа с два гола разлика ще направи ЦСКА едноличен лидер в класирането и едва ли до края на шампионата "армейците" ще загубят точки някъде. През есента Левски би с 1:0 и сега евентуална победа на ЦСКА също с един гол разлика ще остави "сините" на върха.

Часове преди двубоя шампионите отново са фаворити в най-интригуващия сблъсък с марка BG. Плюсовете в полза на "сините" са прекалено много и те напълно логично имат по-големи шансове да спечелят трите точки. Станимир Стоилов и компания са далеч по-опитни в дербито от настоящия отбор на ЦСКА. "Сините" са с обигран състав в последните три сезона, което няма начин да не окаже влияние върху двубоя.

С наличните футболисти Левски постигна евроуспехите се в последните две години - 1/4 финал в турнира за купата на УЕФА и класиране в групите на Шампионската лига миналата есен. Всички очакват именно "сините" да излязат като победители от днешното дерби. В лагера на Левски напрежението преди мача обаче е далеч по-голямо.

При евентуален неуспех, на "Герена" ще настанат тежки дни. Разликата от шест точки на полусезона ще бъде стопена и титлата съвсем няма да е ясно в коя витрина ще отиде. Ако дербито бъде загубено,

черно петно ще се стовари

върху настоящия тим на Левски. Евентуална раздяла с титлата означава, че "сините" няма да могат да атакуват за втори път групите на Шампионската лига. Натрупаният коефициент в Европа отново би дал сериозен шанс на тима от "Герена" да попадне сред най-силните 32 отбора, но само при едно условие - първо място в крайното класиране на родната "А" група.

Доста от футболистите на Мъри Стоилов обаче знаят много добре как се печелят подобни дербита - Топузаков, Боримиров, Станислав Ангелов, Йовов и Телкийски. Съставът отдавна е в този вид, футболистите се познават до болка на терена, свикнали са заедно.
Левски има още едно значително предимство за днешното дерби.

Сините" излизат срещу съперника с доста голямо самочувствие. Това е така заради повечето победи над ЦСКА. За последно "армейците" атакуваха и мачкаха съперника при предишния престой на Стойчо Младенов в Борисовата градина. През есента на 2002 година ЦСКА разби Левски с класическото 3:0, като това бе последната категорична победа на най-титулувания български клуб в дербито.

Сега Стойчо Младенов отново е начело на "червените". От него се очаква да донесе победата над Левски, която ще доближи ЦСКА до титлата. Именно легендата на "армейците" е единият от козовете на тима от Борисовата градина. Няма спор, че в последните няколко седмици ЦСКА е във възход. Отборът постигна три поредни победи, след като на мястото на Пламен Марков пристигна Стойчо Младенов.

Новият наставник направи чудо и преобрази състава. Футболистите заиграха с по-голямо самочувствие, обстановката в съблекалнята стана по-ведра и спокойна. Психологът Младенов си каза думата и изправи затъващия отбор на крака. Няма как присъствието на наставника край страничната линия да не окаже влияние върху "червените".

Но основното предимство на ЦСКА, че е разкрепостен и необременен психически.
В Левски успехът е повече от задължителен. Иначе всичко ще се преобърне с главата надолу. Както се получи с ЦСКА миналата година. Днес на "Армията" ще преживеят по-леко загубата или ремито, тъй като не те, а "сините" са сочени за фаворити.

За разлика от Мъри наставникът на "червените" не разполага с обигран състав. Стойчо дойде на пожар, не можа да направи селекция и в момента работи с каквото има (а то хич не е много). На всичкото отгоре наставникът не може да използва звездата на отбора Велизар Димитров. Халфът ще бъде големият липсващ в дербито, но и без него "армейците" могат да се справят.

Миналата пролет, когато начело на тима беше Миодраг Йешич, отново не играха доста основни футболисти. Тогава като централен нападател трябваше да играе Христо Янев. През есента липсваше пък Данчо Тодоров, който повръщаше преди началото на двубоя и не можа да излезе на терена. Сега положението е далеч по-добро и Стойчо ще се лиши само от услугите на Велизар

ЦСКА излиза в дербито в ролята на аутсайдер, но точно тази позиция може да подейства като адреналин на играчите. Точно когато всички очакваха, че титлата е решена в полза на Левски, "червените" могат да преобърнат шампионата и да си върнат загубените златни медали от миналия сезон.

Стойчо Младенов бе последният треньор, който направи за смях Левски (3:0 през есента на 2002-а). Часове преди дербито феновете на ЦСКА се молят онзи 26 октомври да се повтори. Ако днес "армейците" победят и по-късно спечелят първото място, Стойчо отново ще влезе в историята. Този път не като футболистът, елиминирал Ливърпул, а като треньорът, донесъл поредната титла на "Армията".
07 Април 2007 13:54
Само Левски!
07 Април 2007 13:59
Ще ми се и Бербатов да опъне пилимата на Челси няколко пъти.
07 Април 2007 14:08
МВР си върши прекрасно работата за сега.
Вече имаме арестувани 11 сини гов*еда счупили стъкло на трамвай...

Относно мача...само равен не искам...предпочитам да паднем, но не и равен. Или победа или загуба...от всичко във футбола единствено мразя равните мачове-специалитета на Стилян Петров.
07 Април 2007 14:12
Само Левски!Оле!
Пичове, победа за по-добрия и запомнете, че животът продължава и след мача!Наздраве на всички
!
07 Април 2007 14:29
ЦСКА или Левски ще "възкръсне" навръх Великден?
ЦСКА
51%
Левски
39%
Никой, мачът е равен
6%
Не ме интересува
4%
Общо гласове: 3956
07 Април 2007 14:52
И ЕДИН ОТБОР, ЦЕЛИЯ ЧЕРВЕН,
ПАК Е ШАМПИОН
И ИЗГРЯ ЗВЕЗДА, САМО ЦСКА
АЙРИ, АЙРИ О-О-О-О-О
ОЛЕ, ОЛЕ, ШАМПИОНИ СМЕ
ОЛЕ, ОЛЕ, ШАМПИОНИ СМЕ
07 Април 2007 14:54
АЙДЕ НАШТЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
07 Април 2007 14:57
почна...
07 Април 2007 15:06
Падението на Цецка
07 Април 2007 15:19
0:1
07 Април 2007 15:22
ЛЕВСКИ
07 Април 2007 15:32
основният играч на чорбата днес е и ще бъде вратарят.
07 Април 2007 15:33
левски левски олеее
07 Април 2007 15:39
Къде са сега разни там govedokiller-и и zavinagicskar-чета?
07 Април 2007 15:40
Не бързай! Това не е играта на Левски.
07 Април 2007 15:46
ЦСКА - Левски 0:1
07 Април 2007 15:49
баси... говедата пак се надъхват
споко има още едно полувреме
07 Април 2007 15:49
хансе, аз съм тук, не се крия и недуомявам какво толкова се радваш на този нелеп, случаен гол. Важното е че става здрав мач, и дано нашите поразчупят малко гипса, защото се вижда, че лескарите разчитат само на далечни извеждащи пасове към Йовов и ако го неутрализират мисля, че ще успеят.
07 Април 2007 15:58
с тези две дървета на мястото на централите защитници единственият неутрализатор е и ще бъде вратарчетови.
07 Април 2007 16:00
е, и, кво от това, важното е да има някой...
07 Април 2007 16:14
Стойчо дали пак ще стане тройчо?
07 Април 2007 16:40
е, вече няма време........
07 Април 2007 16:44
ЛЕВСКИ ШАМПИОН
07 Април 2007 16:50
Честито на всички левскари. Аз обаче съм доволен от играта на ОТБОРА. Мисля, че второто полувреме трудно минавахте центъра, а щом сте били принудени да се браните толкова, значи сме ви надиграли. Поне теритириално, а и нямахме шанс да отбележим. Сега вече нищо не зависи от нас, но ако вие играете както през второто плувреме, има надежда , дори и за Надежда! Айде чао да довечера и да почерпите.

Редактирано от - gowedokiller на 07/4/2007 г/ 17:00:40

07 Април 2007 16:51
Айде честито!
Тъкмо щях да питам кой сега ще е виновен за загубата, но Тройчо ме изпревари - СЪДИЯТА е виновен!
Поне да беше добавил и международното положение...
07 Април 2007 16:52
Честита победа от ЗАСАДА!
07 Април 2007 16:53
бий чорбата по главата! бий! бий! бий!
07 Април 2007 16:54
Ся пък гола бил от засада. А бе тъжно е да си чорбар, спор няма.
07 Април 2007 16:57
Слаб мач, но 3 точки отидоха където трябва.Миталя за какво би толкова път?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД