:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 312
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ами ако и принц Хари бъде пленен?

Принц Хари
"Какво ще стане, ако принц Хари бъде пленен като моряците?", запита вчера британският в. "Индипендънт". "Как бихме се чувствали, ако гледаме по телевизията горкия Хари, принуден да чете критики срещу агресията на британския империализъм?", добавя всекидневникът.

Третият поред наследник на британския трон служи в бойна част, която може да бъде изпратена в Ирак. Той самият настоява да замине. Вече се появиха съобщения, че иракски бунтовници готвят убийството му.

Поведението на 15-те пленени британски моряци се коментира като унизително. Според експерт по сигурността, цитиран от "Ню Йорк таймс", подготовката им как да се държат при пленяване не е била особено задълбочена. "Монд" се позовава на наблюдатели, според които от самото начало нещата са били оркестрирани от иранския президент Ахмадинеджад. Според други обаче той е бил принуден да организира спектакъла, за да се отърве от моряците, без да бъде накърнен авторитетът му.
58
3082
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
58
 Видими 
07 Април 2007 00:17
Боже господи изпращаш окупационен корпус и го подготвяш как да се държи, ако го пленят -какво да кажа четиридесет години социализъм четиридесет години цирк-да ме прости ВАШЕ ВЕЛИЧЕСТВО
07 Април 2007 00:25
Е как какво ще стане?!..
Натиснете тук
GOD SAVE THE QUEEN!!!
07 Април 2007 00:27
За да бъде спасен, кралицата ще абдикира, а той ще бъде утвърден за крал Така ще се окаже на официална визита!
07 Април 2007 00:30
"Не сменям редник за маршал." Някои така са печелили войни, други като англичаните се крият като мишоци зад американците. Не че ние не го правим.
07 Април 2007 01:00
Поведението на 15-те пленени британски моряци се коментира като унизително.

Как ми се иска да видя лумпенизиран от Холивудски филми журналяга, който споделя това мнение, на мястото на тия войници. Да го видя как презрително къса листа с подготвената декларация и се изплюва в лицето на онзи, който му го е донесъл, след което с корав глас заявява "Никога няма да ме пречупите, аз съм горд син на могъща държава, закърмен със свобода и.........Махмуд, защо са ти тия клещи????"
Това в рамките на шегата. Но да се критикуват пленници, че са играли по свирката на надзирателите(и то от климатизирания офис на 10000км )- това е толкова абсурдно, че нямам думи...
07 Април 2007 01:18
damm,
Махмуд, защо са ти тия клещи????
07 Април 2007 01:42
Ами ако и принц Хари бъде пленен?


Ами ако и принц Хари бъде убит?
07 Април 2007 01:52
как могат да пленят принц хари, ако си стои в лондон и се упражнява с магическата пръчка?
07 Април 2007 01:56
а англичаните казваха че не са шпионирали иран но ето какво изнася като новина телевизия скай нюз:
Капитанът на освободените от Иран британски моряци е заявил пред телевизия "Скай Нюз" няколко дни преди пленяването им, че екипът му е събирал разузнавателна информация за Иран. Пет дни преди инцидента в Персийския залив представители на телевизията са се присъединили към екипа на капитан Крис Ейр в иракски териториални води. Капитанът е съобщил, че целта на патрулирането е борба с контрабандата и тероризма, но също така и събиране на информация за иранската дейност.
цитат по монитор

значи все пак шпионаж на иран е имало.при това признаниетое направено дни преди да ги пленят.а пуделът на буш казваше че не са шпионирали иран
07 Април 2007 02:02
а то и ричард лъвското сърце е ял пердах от мюсулманите дори е бил пленен от саладин и макар ричард да е бил жесток тиранин и да убива 2600 пленника то саладин се е отнасял добре с него и го е освободил след това.така че невярвам ако хари падне в плен иранците да го набият на кол или насила да го ислямизират.
07 Април 2007 02:34
damn е прав... правенето на корав е по филмите. Обучението за поведение в плен набляга на това да се правиш на максимално тъп и нещастен, нищо не знаещ и неразбиращ
07 Април 2007 02:37
Pecheneg, прочети малко история, преди да пишеш глупости. Колкото Ричард е "ял пердах" от Саладин, толкова и оня е ял от него. И най-важното, Саладин никога не е пленявал Ричард, май го бъркаш с някой други, вероятно с Ги дьо Лусинан или Реиналд дьо Шатийон. Като гледам май източник на "познанията" ти по темата е оная холивуска помия на Ридли Скот - "Kingdom of heaven". Там само някои имена са верни, и толкова - другото е абсолютен буламач и политически коректна про-ислямска пропаганда.
07 Април 2007 02:51
Ами ако и принц Хари бъде пленен?

Ами ако бъде пленен, кралицата да му мисли!
Ами ако извънземните дойдат?

07 Април 2007 03:02
Trigger_happy , мен пък филма ми хареса. Разбира се трябва да го възприемеш като филм, не като реална възстановка на случилото се.
07 Април 2007 03:26
Абе във чужд гъз и 100 хуя са за малко.Според мен добре се държаха воиниците.При други заложници един ред сълзи един ред сополи......говна.Мани мани да ти се отщте....да коментираш.
07 Април 2007 03:53
Ами ако и принц Хари бъде пленен? Нема страшно. Според секретен източник на ЦРУ в иранското правителство, щели само да му изруменят задника и толкуз. На Форейгхн офис щели да оставят да обяснява епидермалната ситуация.
07 Април 2007 04:16
Обучението за поведение в плен набляга на това да се правиш на максимално тъп и нещастен, нищо не знаещ и неразбиращ


Трябва да се отбележи, че британците се справиха със задачата с лекота.
Един от тях даже изкоментира, че иранците не говорели английски...
07 Април 2007 04:20
A бе те може да са говорили, ама англичаните с техият акцент, а па иранците... мани-мани. Няма начин да са се разбрали даже че говорат на един и същи език.
07 Април 2007 05:21
Ще бъде арестуван, пребит и изнасилен в приблизително същия ред. Като е принц да няма тенекиени гащи случайно?
07 Април 2007 09:45
ВЪПРОСЪТ е: кога са ЛЪГАЛИ тези 7/седем/ от общо 15/петнадесет/ британски моряци, пленени от Иран- когато са казали на Следствието в Иран, че са знаели, че са в ирански териториални води, или когато, пред шефовете си, са казали сега ОБРАТНОТО?!
И защо са лъгали-тогава или сега?!
А останалите 8/осем/- те лъгали ли са или НЕ?!
07 Април 2007 10:03
да бе вярно ричард попада в плен при германците или както тогава се нарича държавата им свещенната римска империя.все едно, томитата са били шпиони.силно се съмнявам ако ирански военни бяха заловени да шпионират в британски води че англия щеше да ги пусне толкова скоро.
07 Април 2007 10:15
Да бе Гарамел, само филм било, да не му придирам викаш... Ами че както е тръгнало, нишо чудно да видим и някой филм за обсадата на Плевен, показващ как българи и турци живеят в мир и разбирателство и как заедно се бият срещу руските агресори, показани като изверги които колят и грабят наред... Ама нали е само филм, няма проблем.
07 Април 2007 10:26
а аз съм гледал по сателит турски исторически филм в който лошите бяха византийците те измъчваха и убиваха кротките християни но в най решителният момент се появиха смелите еничари и спасиха жените от изнасилване.за турците еничарите са смели и благородни като робин худовци
07 Април 2007 10:28
какви ги пиша византийците във филма измъчваха мохамедани и мюсулманки.
но то и във филма за откриването на америка имаше много лъжа едва ли колумб е бил чак толкова благороден.той хари едва ли ще замине за ирак пък и да замине ще му намерят някое по тихо местенце едва ли ще патрулира по улиците на багдат
07 Април 2007 11:10
Тоз Хари е егати набутания принц. Хубавец като баща си. Шансът му да стане крал е " я камилата я камиларя". /Не визирам оная камила дето иска да става кралица./. От сега се мъчат да познаят къде ще ритне камбаната. Набутаха го в армията понеже прекали с издънките. Е, иранците може би го харесват - нали се правеше на фашага по едно време.
Англичаните взеха да стават по-смешни от американците. Но по наглост и лъжене, обаче, има доста още да учат.
07 Април 2007 11:24
Приятелка на британския принц Уилям е загинала при експлозия в иракския град Басра

07 април 2007 | Агенция "Фокус"
Лондон. Сред четиримата британски военнослужещи, които загинаха при експлозия в иракския град Басра, е била 24-годишната Джоана Дайър, която е била приятелка на британския принц Уилям, предаде Би Би Си. Говорител на кралското семейство съобщи, че Уилям тежко е приел новината за смъртта на Дайър. Двамата са се запознали във военната академия “Сандхърст”.
Четирима британски военнослужещи и техният преводач загинаха при експлозия на поставено на пътя взривно устройство в иракския град Басра на 5 април.



07 Април 2007 12:55
Принцове сатават пленници само в приказките, пичове. И в холивудските полиращи сапунки. Виж там Монката Паси може да се яви като спасител-проговарящ. Горко му на сценариста.
07 Април 2007 14:36
В ogrish.com чакат видеото от плена му
07 Април 2007 15:39
Баба дала пет лева да се хване на хорото, после давала петдесет да се пусне Горките морячета!
07 Април 2007 18:04
Ами ако и принц Хари бъде пленен?
Островитяни ще си имат и принцеса Хариет.
07 Април 2007 19:19
Златното им момченце е повече от смешно с тази негова надъханост за една война, която не могат да спечелят.
07 Април 2007 19:25
Може пък да си хареса някоя персийка както едно време направил Александър Велики. Да ама НЕ, неговото величие остана единствено и неподражаемо. Как така принцът ще смеси кръвта си с някаква персийка, той да не е Александър?

07 Април 2007 22:34
damm
Че нямаш думи е ясно. Че никога не си бил в подобна ситуация - също е ясно.
Предаването на милостта на врага е интересно психологически - предават се хора, неубедени в своята кауза, предават се хора, чийто собствен живот е над всичко и са готови да лижат всеки г+з, предават се и хора по сценарий.
08 Април 2007 01:16
Охооо, имали сме тук и genuine hero! Стефчо, Стефчо, кога порастна, кога взе "Рамбо" от видеотеката?
08 Април 2007 01:44
Налице е обезпокоителна тенденция - персийците печелят победа след победа на пропагандния фронт, а ако вземем предвид Ливан - и на другия фронт...
Определено са замесени от малко по-различно тесто от арабското.
08 Април 2007 02:12
Ами, Кириак, знам ли, аз оформям своето мнение по информацията, до която съм се добрал, а "белите петна" попълвам по логиката "как бих постъпил аз".
Ти твоето как го оформи - от докторантурата си по психология ли или по впечатления от някой комикс? В твоя ред на мисли - държиш ли си ампула с рицин в колата, за да го погълнеш, ако вземе да те спре КАТ за превишена скорост? Да не те заловят, гадовете, нали знаеш, че
предават се хора, неубедени в своята кауза, предават се хора, чийто собствен живот е над всичко и са готови да лижат всеки г+з,
Не че ще е точно като случката на тия 16-те, ама знам ли, изглеждаш надъхан....
08 Април 2007 03:28
когато ричард лъвското сърце е пленен кралството му плаща колосален откуп. на мястото на англичаните аз бих се страхувал повече от повторението на един такъв сценарий (т.е. терористично отвличане и искане на откуп), а не от опит за политически-мотивирано убийство на принца. неговата смърт само би ожесточила англичаните, което не би помогнало на каузата на противниците им

08 Април 2007 07:48
“Индепендънт”: За какво умират британските войници?
08 април 2007 | Агенция "Фокус"
Лондон. След освобождаването на 15-те военни, служещи в британския флот, на острова си зададоха въпроса на каква цена е била осигурена свободата им и за какво умират британските войници, информира британският вестник “Индепендънт”. Според авторите външната политика, която провежда Тони Блеър е авантюристична и опасна. Междувременно шестима британски войници загинаха в Басра.


08 Април 2007 08:53
щъ му теглят една патка и щъ го пустят
08 Април 2007 09:14
Аятоласите да разпореждат денонощна охрана за принц Хари от две-три дивизии Муктади и гвардейци.
Ако недайбоже го убият или пленят ще видят на какво е способно дивото английско племе и ще квичат от ужас столетия след това.
08 Април 2007 10:44
“Сънди Таймс”: Министерство на отбраната на Великобритания разреши на 15-те британски моряци да продават историята си
08 април 2007 | 09:34 | Агенция "Фокус"
Лондон. Британското министерство на отбраната разреши на 15-те британски моряци да продават историята си, предаде днес електронното издание на вестник “Сънди Таймс”. Британските власти определиха като основателно отхвърлянето на забраната за публикуване на личните истории на войниците заради “необичайните обстоятелства” по случая. Очаква се заложниците да спечелят около 250 хиляди паунда (367 хиляди евро), допълва изданието.


08 Април 2007 10:56
боли ме *уя за хари. а иначе, бе големи герои имало из форума бре
08 Април 2007 17:27
На кого от нас му пука, че Харито щял да ходи да се бие в Ирак? И какво щяло да стане, ако го докопат враговете? Всички тези глупости са манипулации и измишльотини на журналята и тези, които ги командуват дистанционно. А ако наистина отиде келеша, както по-горе някой посочи, ще му намерят някоя тиха и закътана службица. Перкеле
08 Април 2007 18:13
Ще изпита същото каквото изпитват и другите окупатори на независими държави. С тази разлика, че косвено и той е от мозъчния тръст за окупацията на Ирак- и не е невинен. Или поне не е само рейнджър
09 Април 2007 09:20
Тоя поне отиде, където е напечено, за разлика от други синчета на управляващи.
09 Април 2007 09:47
“Гардиън”: Гневни реакции във Великобритания заради медийните сделки на 15-те задържани в Иран военнослужещи
09 април 2007 | Агенция "Фокус"
Лондон. Британското министерство на отбраната и флота бяха обвинени, че подкопават репутацията на британските въоръжени сили заради решението си да позволят на 15-те британски моряци и морски пехотинци, задържани в Ирак да продадат историите си на медиите, пише днес британският “Гардиън”. Решението на флота да отмени обичайните си правила, имайки предвид “изключителния медиен интерес” и с разрешението на министъра на отбраната Дез Браун беше осъдено от опозиционни политици, бивши офицери и семействата на загинали военнослужещи. Фей Търни- единствената жена от 15-те- се споразумя с в. “Сън” и Ай Ти Ви за близо 100 000 лири. Новината може допълнително да намали симпатиите към 15-те, който са загрижени за обществените реакции във Великобритания, след като бяха видени по телевизията да признават, че са навлезли в ирански води, а след това оттеглиха твърденията си.


09 Април 2007 11:10
Pecheneg, самото словосъчетание "турски исторически филм" ме кара да се смея ... звучи ми като "турски космически кораб"

Тов. Морозов, да уточня пак: Ричард не е бил пленен от муслумани в Близкия Изток, а от немците при Хайнрих VI и пуснат срещу огромен откуп
09 Април 2007 12:05
Хепи,
Не си прав да подценяваш и пренебрегваш Турция като държава. Ние си вадим заключение за турците, като ги идентифицираме с нашите, които се изживяват като "турци", а те са на много ниско социално стъпало. На времето в Ленинград (сегашния Санкт Петербург) случайно се срещнах с атомен физик, който беше там на международна конференция и когато разбрах, че е турчин, наистина се шашардисах. Впечатленията ни тогава за турците бяха като за прости, но работливи елементарни хорица, които работят като общи работници в строителството. Така, че нищо чудно турският исторически филм да е на високо художествено ниво.
09 Април 2007 13:41
Да бе! Поне толкова високо-художествен колкото един дето не му помня името, ама беше нещо като контрапункт на нашия "възродителен процес". Там българските милиционери бяха до един кривокраки, дребосъци, грозни, злобни и с развалени зъби. А техния герой беше левент като от холивудски сериал и юнак над юнаците. Почти Крали Марко в турски вариант!
09 Април 2007 13:49
Born, аз не твърдя, че турците са прости. Исках да кажа че те интерпретират историята както им изнася на тях - примерно завземането на Цариград (и последвалото 3 дневно клане и плячкосване) за тях още си е официален празник, и учат хлапетата си, че ставало дума за "освобождението на Истанбул" (!!??!), даже съм чел ученически съчинения писани от турчета по темата из интернета, колко са горди с тази светла дата. Бъди сигурен че и за "присъствието" си по нашите земи пишат нещо подобно...

Иначе атомни физици може и да има там, но имат и около 25% неграмотни.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД