:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 386
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Патриарх Максим:

Искаме отклонилите се от православието да се върнат

Ние държим на православната изповед и желаем всички, които са се отклонили от православната истина да се върнат в светото православие, заяви вчера българският патриарх след срещата си с министъра на външните работи Соломон Паси в Синодалната палата. Поисках патриарха да благослови народолюбивите начинания на правителството, обясни наизлизане от срещата Паси. Външният министър получил и благословия за предстоящата среща на Парламентарната асамблея на НАТО в София. Надявам, че след визитата на папата нашата църква ще излезе още по-единна и силна, каза още Паси.

По време на срещата министър Паси е запознал патриарха с посещението на българската делегация в Рим и Ватикана в началото на месеца.

Ще посрещнем Негово светейшество папата в Светия синод както посрещаме високи гости, увери патриарх Максим. Не се предвижда обаче папата да присъства на служба в "Ал. Невски", каза още главата на българската православната църква.

Светият синод е определил часа на молебена за 24 май съобразно възможностите си и службите, които трябва да се изпълнят в църквата. Така партиархът обясни защо беше изтеглен часът на службата за 24 май час по-рано от времето на предвиденото посещение на папата в храм-паметника "Св. Ал. Невски".
619
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД