:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 556
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ПРЕЛЕТ НАД ПЕЧАТА

Папомания
Предпапното въодушевление наближава пиковите си точки в българската преса. А в Рим Светият отец е "уплашен, иска да живее", съобщава "Новинар". Йоан-Павел Втори призова вярващите да се молят той да може да продължи своите функции.

Но докато светската власт и организаторите на посещението му вече изпаднаха в папомания, патриархът нещо се обиди. Нищо, че пред "24 часа" казва: "Не се притеснявам от папата. Ще го посрещнем както подобава". Но в "Демокрация" пише, че:

"Максим съкращава празничната литургия за Св. Св. Кирил и Методий", понеже Йоан-Павел II ще ходи в "Александър Невски".

"24 часа" обещава: "Лъскав плакат на папата - четете и ще научите кога!". Сякаш е кечаджия, кинозвезда или рападжия... Хеле пък появата му в Пловдив като нищо ще заприлича на нещо като Уудсток. Това го казва "Стандарт": "Над 10 000 спят на открито", "Католици наемат влак за литургията под тепетата" и прочее, и прочее.

Нарастващият папо-процент на публикациите във вестниците засенчва другите, повече или по-малко богоугодни новини. Царят размахал жълтата метла, но не на жълтите павета, а на Витоша (в "Труд" това е наречено "чистка"); МВФ не давал да увеличим заплатите; камъните, пардон панелките, падат. А Милен Велчев седнал да обяснява, че вероятният купувач на "Булгартабак" не му бил кум, а кумец ("Новинар"). А кумецът мълчи ли, мълчи.

В странни ситуации се набутват най-изтъкнатите ни юпита - вицето Василев все се явява като самоотвержен говорител на приятеля си - шефа на "Булгартабак", а сега и Велчев се разговори вместо онзи, който трябва да каже кой е и за какво се бори. А за туй, за което Василев и Велчев трябва да говорят: "Къде са чуждите инвестиции, юпита?" ("24 часа"), се ослушват. Ама като мине папоманията, некои въпроси ще бъдат поставени ребром. Пък тогава ще се проясни - кой кум, кой сват, кой на булката брат.
6
467
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
21 Май 2002 11:59
Тук поне половината караме ски
21 Май 2002 13:21
Като си отиде Папата, идвам аз! И без това отдавна чакам да свия перките на Б.Р., дано поизтрезнее, докато колегата Втори си тръгне
21 Май 2002 13:24
Razpervam perki i chakam da gi sviesh!!!!
(Ne che znam koi sum)
21 Май 2002 13:26
Може да не знаеш кой си, ама си велик!
21 Май 2002 13:31
Poznah se!
21 Май 2002 13:40
А така! Време беше. Иначе така че те изрисувам, че въобще няма да се познаеш. За собствената ти колекция
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД