:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 411
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Диалози

Малка бира ли е счупеният нос на полицай?

Явор Дачков, "Инфо" радио: Много ми е приятно да кажа добър ден на г-жа Татяна Дончева, депутат от Коалиция за България.

Татяна Дончева: Здрасти.

ЯД: Началото бе посветено на някои награди, които президентът Първанов раздаде и се кани да раздаде. Имам предвид наградата на г-н Петър Манджуков, който е предложен от Министерския съвет и който е търгувал с оръжие, отнет му е лицензът преди няколко години, издателят на в. "Дума". Мислите ли, че това беше най-подходящият човек за най-високото държавно отличие в навечерието на 24 май?

ТД: Връчването на държавните награди винаги ще се гледа под лупа. При експрезидента Стоянов имаше проблем с един австрийски професор Ото фон Кронщад...

ЯД: Кронщайнер.

ТД: Кронщайнер, който постави въпроса да минем на латиница. Сега знам, че Министерският съвет в лицето на двама свои членове е предложил г-н Петър Манджуков. Ако съм на президента, ще преценя внимателно нещата. Това, че му е отнет оръжейният лиценз, не би ме притеснило, защото по времето на СДС обикновено част от лобито на търговците на оръжие затапваше другата част, за да си вземе пазара. Но бих се занимала сериозно с това за какво всеки от предложените ми лица ще получи най-високата държавна награда.

ЯД: Коментирах и наградата на Вежди Рашидов, който наби полицай.

ТД: Вежди Рашидов е голям творец.

ЯД: Това няма нищо общо с гражданското му поведение.

ТД: Да, голям творец. Има правосъдие. Ако е виновен, нека да понесе наказание. Аз съм против да има специално отношение...

ЯД: Към големите творци.

ТД: Към големите творци или към други хора, които считат себе си за специални. Отчитам обаче, че известните спортисти и творци понякога считат, че ужким дребните правила не се отнасят за тях. Значи, не може да дискриминираме един наистина голям творец със сериозни заслуги за българското изкуство. За тази простъпка трябва да се отнесем така, както Блеър се отнесе, когато хванаха сина му, или Буш, когато хванаха дъщеря му да пие бира.

ЯД: Счупването нос на полицай не е една малка бира.

ТД: Вижте, то е една малка бира. За Америка употребата на бира от непълнолетни е това.

ЯД: Нямах намерение да се заяждаме на дребно...

ТД: Тук става дума не за това - счупил нос на полицай, става дума хулиганство по отношение на орган на власт, който просто си гледа работата. Правилата за паркиране се отнасят за всички - и за общинските съветници, и за Рашидов, за Дончева и за Дачков. Ако бях на негово място, даже да ме бяха хванали в крачка, щях им намеря начин да се измъкна, да се извиня на човека. Нали, и аз също не съм ангел, понякога пресичам на червено.
 
Татяна Дончева
9
734
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
21 Май 2002 01:55

Няма ли кой да и викне една малка биричка на госпожата?
21 Май 2002 02:37
На кого ли от двамата в този глупав диалог правят реклама или печата подражава на холивудска жълтурка?
21 Май 2002 05:26
Грациан
Па после да и " шибне два шамара"...
21 Май 2002 09:58
Те такова животно нема....
21 Май 2002 12:05
Аре стига с тоя велик творец, дето първо като последен простак се бие с полицая, после седи в кауша за дребно хулиганство и накрая с половин уста се извинява.
Страшно е известен - с простащина ли?

С какви очи ще получи награда?
21 Май 2002 18:46
Napalno po komunisticheski-nishto, che nabil politzay, nishto che prodaval orazhie, vse nishto....I KOY KAZVA, CHE rASHIDOV E GOLIAM TVORETZ?I KAKVI ZASLUGI IMA KAM BALGARIA TOZI S ORAZHIATA???bOKLUTZI!!!
21 Май 2002 18:48
Ти бил ли си милиционер по комунистическо, та смърдиш? Не те питам дали си бил, а дали си бил
07 Август 2002 16:40
Вместо да се занимава с идиотщини този идиот да каже коя е младата му любовница! А Вежди е велик и голям творец. да е жив и здрав!
07 Август 2002 16:48
ВЕЖДИ е готин тип, човек от народа. А не надменен изрод като Дачков, който както каза веднъж Слави по-добре да прави секс с майка си, отколкото с оная русата.АЗ също их набил полицай на негово място, дори бих го убил ако съм известен. Тази държава ще се оправи не с изтънчените като водещия на Гласове, а с яки хора като Бойко.
БОЙКО БОРИСОВ - ПРЕЗИДЕНТ!
ВЕЖДИ РАШИДОВ - ПРЕМИЕР!
СЛАВИ - ШЕВ НА БНТ!
КОСТОВ - НА ГИЛОТИНАТА
ДАЧКОВ - В ЗАТВОРА
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД