:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 354
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Въздушен удар уби над 200 афганистанци

Бомбардировката целела да окаже натиск върху талибаните, за да освободят южнокорейските заложници
Снимка: Ройтерс
Мюсюлманка и детето й влизат за традиционната петъчна молитва в джамия в Сеул. Властите засилиха охраната около храма заради протести. Демонстранти поискаха незабавното освобождаване на южнокорейските заложници.
Над 200 души загинаха вчера при бомбардировка над афганистанския град Мазари-Дини в южната провинция Хелманд, съобщи АП. Коалиционните сили под американско командване искали да убият двама талибански командири, чиято самоличност не се разкрива.

Телевизия "Ал Джазира" съобщи, че при бомбардировката е била разрушена джамия, в която се били събрали мирни жители за молитва. Недалеч от Мазари-Дини в Багран се намира една от крепостите на талибаните. Целта на акцията е била да се окаже натиск върху ръководството на талибаните, които държат в плен 21 южнокорейски заложници, отбеляза "Ал Джазира".

Американското военно командване в Афганистан твърди, че при въздушното нападение са загинали само бунтовници. "Силите на коалицията използваха високоточни управляеми ракети за удар срещу мястото на срещата на ръководството на талибаните. Наблизо не е имало никакви невинни афганистанци", се казва в съобщение на командването. Няма подробности за броя на загиналите и ранените.

В четвъртък късно вечерта заместник държавният секретар на САЩ Ричард Баучър заяви, че американските сили могат да използват сила за освобождаване на южнокорейските заложници. Той добави, че Вашингтон ще предостави на Кабул икономическа помощ в размер на около 10 млрд. долара до края на 2007 г.

Талибаните отказаха заложниците да бъдат посетени и прегледани от афганистански медицински екип, предаде АФП. "Ако някой се безпокои чак толкова много за здравето на заложниците, трябва да изпълни исканията на похитителите", заяви говорителят на талибаните Юсуф Ахмади. Той отново припомни, че в замяна на свободата на южнокорейците от афганистанските затвори трябва да бъдат освободени талибански бойци. Ахмади заяви, че похитителите са готови да преговарят лице в лице с южнокорейски пратеници. Сеул обаче все още не е потвърдил дали ще има наистина подобна среща на похитителите с южнокорейски емисари.

Южнокорейска делегация пристигна в афганистанската провинция Газни за преки преговори с талибаните, които взеха за заложници 21 южнокорейски мисионери от 19 юли. Говорител на президента на Южна Корея обяви, че страната не е в състояние да даде пряк отговор на исканията на талибаните. Сеул се опитва да убеди САЩ да се намесят по случая със заложниците.

Афганистан пък принципно отказва да размени талибански затворници за заложници, за да не насърчи по този начин политиката на отвличанията. Според талибаните обаче Кабул действа така под натиска на Вашингтон.

Южнокорейските заложници бяха похитени в афганистанската провинция Газни, докато пътуваха с автобус по опасна магистрала, свързваща Кандахар и Кабул. Двама от заложниците вече са убити от похитителите.
58
1989
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
58
 Видими 
04 Август 2007 02:31
Браво Господ незмам дали ме чу но Буш сигурно.За двама заложника 200 терориста Това искам да чувам всеки път.Да им отрежат главите на тия в пандиза и да им ги дадат ако толкова са им домилели.
04 Август 2007 02:59
"200 терориста" при бомбардировка в град?!? Много ще да са "умни" тези умни бомби, Хъше.
Налей си една студена бира и следващия път си пожелай....епидемия от малария, която разпознава терористи.
04 Август 2007 09:20
Цивилните, като видят талибани и да бягат далеч от тях, а не да седнат да си хортуват!
04 Август 2007 10:15
Де го сега мушмурока Динанин , де го да ми каже , че поне 195 и пет от убетите не са цивилни Виж, ако наистина са бунтовници , толкова по -зле за САЩ, явно борбата срещу окупатора навлиза в нова по-масова фаза
04 Август 2007 11:14
Цивилните, като видят талибани и да бягат далеч от тях, а не да седнат да си хортуват!

Псолютну!
Четеш надписо, и а си прочел "талибанин" - бегаш като рекордоман към ония, на които пише "готин пич-неталибанин"
04 Август 2007 11:27
След като са толкова високоточни ракетите едва ли е случайност попадението в джамията. Вероятно наистина е предупреждение към талибаните , че ще се играе по техните правила - смърт за смърт. А , че ще има и цивилни сред жертвите е видно, но вероятно бруталността цели да внуши маскимата " око за две, зъб за чене" . Съмнявам се да има успех обаче при толкова фанатизирани поддръжници на талибаните.
#
Днес по Инфо радио съобщиха , че се очаква счупване на миналогодишният рекорд при добивите от маковите плантации
04 Август 2007 13:06
Тука яко мирише на Фалуджа.
04 Август 2007 15:00
Нещо подобно бе казал и Джон Траволта (агентът под прикиритие) във филма "Риба меч": ....Те убиват американски туристи, ние разрушаваме един град...., свалят наш самолет, ние разрушаваме летище, взривявят църка, ние - десет...."
04 Август 2007 15:03
Разбира се, че всички американски ракети са точни и удрят точно, когато трябва и където потрябва.
И стига сте ревали за мюсулманската сган.
04 Август 2007 17:29
Пък те "цивилните", като правило са виновни да има талибани, горяни, бандити, шумкари, партизани и както искате иначе ги наричайте! Те ги поддържат, хранят, крият и така нататък! Ако им бендисва да продължават! Ако им идва нанагоре, да си помислят, може да намерят и по спокоен начин на ивот, но не като "експортират" тероризъм! Никс!
04 Август 2007 17:46
добра работа! само як бой по шалварите
04 Август 2007 18:28
Това амер, аскер хептен капути, Приличат ми на ония кръстоносци от Средновековието, които обсадили една крепост на катарите , Попитали баш попа какво да правят с населението , Той:"Трепете наред-Господ ще познае кой кой е, , ,"
04 Август 2007 19:09
Цивилните в САЩ , Британия , Корея и др.са виновни, защото те избират правителствата, които нападат държавите от Б.И. с цел ограбване и контрол върху стратегически суровини Цивилните граждани от тези държави потребяват на преференциални цени заграбеното по време на окупация-така, че невинни няма -нито в Ирак и Афг., нито в САЩ , Британия и другите , които цуцат
04 Август 2007 20:31
Прав си, Вратарю, както винаги! Според твоята пролетарска логика - щом са убити, не им е чиста работата; маскирани талибанчовци са били Или корп.... пардон, ирански агенти Да не говорим че са проявили глупостта да ходят на молитва в толкова размирен район, не знаят ли че там се води война - нали така беше, явно са пълни идиоти
04 Август 2007 20:33
А с последния си пост сам си подписа смъртната присъда Ти като зареждаш бензин, откъде мислиш че идва?! Суровините за всичките продукти, които купуваш, откъде са според теб? Или си мислиш че като пазаруваш в България и си с чистички ръце?
Апропо, БГ контингентите кое правителство ги прати и кой гласува за него? Замисли се малко и следващия път като ходиш на пазар се оглеждай, че и ти вече си "легитимна цел"

Редактирано от - Dinain на 04/8/2007 г/ 20:35:41

04 Август 2007 22:09
Абсолютно си прав , чуствам се легитимна цел на абсолютно всеки, който е пострадал , като резултат от бруталните действия на нас и нашите съюзници в която и да е точка на света Всеки американец е легитимна цел на тези иракчани-не повече от 2/3 от населението, които не признават властта на окупаторите и марионетното правителство Що , ако съседа ти мутра изнасили дъщеря ти , а демократичният съд си затвори очите -точно, като Хага и ООН-въпросният престъпник няма ли да е твоя цел Аз ще го гръмна въпреки решението на демократичният съд, а ти Да май веднъж те питах-каза, че ще го гръмнеш, но няма да изнасилиш дъщеря му Браво , хуманистот началото до край-мязаш ми на Чейни по време на лов Май простреляният му се бе извинил То и иракчаните да кажат-сори , че държавата ни е върху вашият петрол
04 Август 2007 22:18
Данаецо, кажи само с ДА, ИЛИ.НЕ по повод това съждение Част от богатството и просперитетът на САЩ е за сметка на заграбеното от окупирани, грабени и унижавани страни.Агресивната и грабителска политика на САЩ е част от проблемите на развиващите се страни Американците носят отговорност за смърта на 2-3 млн невинни виетнамци.Окупаторите носят отговорност за това, което става, или не става в окупираните от тях държави
04 Август 2007 22:20
Пропуснах да те попитам-вярно ли е , че американската окупация е най-прогресивната окупация по целият свят, по всички земни кълбета и във всички столетия, че даже и хилядолетия
05 Август 2007 02:42
Вратарю, просперитетът върви ръка за ръка с "агресивната и грабителска политика", още откакто кроманьонецът набил неандерталецът с една тояга и му взел мамутската кожа - в резултат кроманьонецът изкарал зимата и си драскал с въглен по стените на пещерата, а неандерталецът станал на ледена висулка и изчезнал от еволюционното дърво. Когато осъзнаеш този прост природен принцип, ще спреш да се възмущаваш и ще спиш по-спокойно. Чао!
05 Август 2007 03:14
Корейска делегация преговаря с фесовете. Временна почивка.

Редактирано от - oIo на 05/8/2007 г/ 03:17:41

05 Август 2007 08:40
.Сори Данаецо сигурен съм, че ти и твоята любима Аперика много уважавате правилата, но само , когато другите ги спазват.Пропуснах, важното е самите вие да сте ги наложили-няма значение , че е със сила и по средата на играта.Разбира се можете да ги променяте, но само , когато ви изнася
05 Август 2007 10:57
Аха, "вие", "вашето", "любима Америка" - същата стара комсомолска песен. Казах преди време че напредък нямаш за година и нещо дето се дърлим тук - каквото и да ти напиша (аз или някой друг), ти си въртиш една и съща плоча като радиоточка: САЩ виновен, атлантически ценности, правила (правила в международна политка!?), все едни и същи глупости. Съвсем очевидно не можеш или не искаш да вникнеш в това което ти се казва...
05 Август 2007 12:46
Данаецо, кога ще раздаваш дарове? Защото не ти вярвам.


05 Август 2007 13:17
“Обзървър”: За победа в Афганистан може да са нужни над 38 години
05 август 2007 | Агенция "Фокус
Натиснете тук
05 Август 2007 13:46
Глейте го тоя бе: ...просперитетът върви ръка за ръка с "агресивната и грабителска политика", още откакто кроманьонецът набил неандерталецът с една тояга и му взел мамутската кожа - в резултат кроманьонецът изкарал зимата и си драскал с въглен по стените на пещерата, а неандерталецът станал на ледена висулка и изчезнал от еволюционното дърво. Когато осъзнаеш този прост природен принцип, ще спреш да се възмущаваш и ще спиш по-спокойно... Абемоше нещо за човещина, за хуманни принципи от кроманьонецо насам не си ли чувал бе? Нещо за ХХІ век и за международно право не знаеш ли бе? Това сионистете сте абсолютни първобитни хотентоти бе!
05 Август 2007 13:55
Да живеят всички Петролопроводи и Гъзоотводи!
05 Август 2007 16:10
Хммм, olo, не знам има ли на кво да се изфалуджат там. По-ми се вярва да стане монументален петроцид и дендроцид, по-внушителен и от Бора-Бора преди пет години. Само че тогава Сентком и ЦРУ го извозиха талибаня в северен Пакистан, вероятно за да могат на спокойно да си бъхтят по чукарите. А може и за да си ги пазят за време като настоящето. Начи сега ще го атакуват върлия враг, дето им гласял на Щатите нова още по-голяма атака от 1109, точно в тая пустош де няма пътища, комуникации, тоалетна хартия и дори сол и сено за мулетата са кът. Предполагам, подготовката е в заключителен етап щом овладяват Марс и се сдърпаха с руснаците за морското дъно - искат да го обградят отвсякъде талибаня. Освен, ако по някаква нова приумица на Джорето не ги складират пак предварително някъде другаде.
05 Август 2007 17:33
Бау, бау Бобии 2008(нероден), талибаните са продукт на САЩ!Общо взето с твоите камъни по твоята глава! Да убиват хора ебати гордоста!После ще ревете ако има друг 11 септември!Демагогия и престъпно безразличие докато почувствате на свой гръб издевателствата!

Редактирано от - tupakmango на 05/8/2007 г/ 17:42:42

05 Август 2007 18:06
тези почитатели на американската демокрация, като Дъртиот хъш и Динайн много кръвожадни бе. Па после що не плачим за жертвите на 11 септември. Щом така се разсъждава, тогава и талибаните и така наречените терористи в Ирак имат право да избиват американци, както според нашите дИмУкратеци американците имат.
05 Август 2007 19:08
На вниманието на апологетите на "международното право" - САЩ е ясно че го отсвирва; Русия в абсолютно същия стил боде флагчета в международни води; Иран не обръща внимание на наредбите на ООН за инспекция на ядрените обекти, Израел по същия начин си прави оглушки относно стената; Ливан не разоръжи групировките, нито Сирия престана да се меси във вътрешните и работи; Судан тихомълком редуцура негърското си население, Китай асимилира Тибет, Кадафи и него го знаем... примерите са навсякъде около нас и картината е ясна за всеки с обективен поглед. Но много крадци, разбира се, предпочитат да викат "Дръжте крадеца!". Дего това "международно право"? В приказките за малки деца?
05 Август 2007 19:19
Динаин, не знам как щеше да се чувстваш, ако беше на мястото на неандерталеца...
Цинично погледнато си прав, само че тия дето ги защищаваш, се оправдават точно с международното право....
05 Август 2007 19:28
Изяж или бъди изяден. Ако бях на мястото на неандерталеца, щеше да ми е кофти, разбира се. А за оправданията - трябва да има все някакви при демокрацията, в интерес на изборите. А тези дето я плюят не се замислят че при другите режими оправданията даже не са необходими...
05 Август 2007 19:52
Естествено, че талибаните са създадени от някого и този някой е "самите те". Религиозните им фанатични подбуди в комбинация с алтернативата да станат популярни, заедно с тяхната сбъркана религия, ги подтиква към действия право пропорционални на тяхната аборигенска същност и нежелание не да се демократизират, а да се цивилизоват.
Представете си, че имате във вашия дом немска овчарка, която изпохапва цялото ви семейство, изгризва кабелите на електрониката ви или разкъсва обувките на вашите гости. Какво бихте сторили със собаката?
05 Август 2007 19:56
Динаин, хубаво би било тези, които споделят това мнение, да си го кажат право, и да не скимтят, като ги бият. Така де... каквото повикало, такова се обадило, нали? Играят по техните правила, пък който бие... Това не е играчка, после да не плачем, а????
05 Август 2007 20:24
Защо се морите да обяснявате на форумните старшинки що е морал? Форумците като Динайн, ФЛ, оЛо и ЧФ не се възхищават на САЩ за благородните идеали на тяхното общество (равенство пред закона, изконни права гарантирани от конституцията и т.н.). Не им е в капацитета да ги възприемат тези неща. Те се възхищават на грубата сила, на военната им мощ. Това че САЩ може да харчат повече от останалия свят за военни цели, а не могат да осигурят 20% от населението си с елементарно здравно обслужване, такива индивиди намират достойно за уважение. Това че с позицията на единствена супер сила идват и определени задължения е непонятно за тях, както и че Судан и Израел не са примери подходящи за следване.
По темата- никой не е обсъдил, че отвлечените са евангелисти отишли да покръстват афганистанците. Идиоти отвличат и избиват други идиоти- от това печелим всички от подобрения генофонд.
05 Август 2007 20:36
Dinain
Момше дребно талибанче, що тогиш рИвете толкова години след 1989г. какво е станало след 9. септември 1944г. Ами според твоята теория и тогава кроманйонците слезли от планината и натирили неандерталците, кой у панделата, кой у Белене. Благодарение на това, че новите кроманйонци поискаха да стават капиталисти ви се отвори паращута да драскате глупостите си на свобода. Ако бяха старите и вие набързо щяхте да станете на висулки.
05 Август 2007 20:49
Марксе, ами и ти си тука благодарение на САЩистките "вампири".
Да се надяваме, че не гледаш на интернета като СССР-откритие.
05 Август 2007 20:54
Бря, бря, идеологическият килим взе да се изплъзва изпод нозете на вечно недоволния пролетариат и трибуквен Маркс и Вокилчо немедлено се спуснаха да го придърпват обратно. Господа, научете се да разговаряте без САЩ да са ви постоянно в устата и може и да се получи диалог. В противен случай се получава един безкраен монолог с лайтмотив "САЩ са виновни за всичко". Дори на мен тази музика омръзва след известно време
05 Август 2007 21:03
Ами то е като СССР филмите на времето - питахме се един-друг: "Хубав ли беше филма, или руски".
Заб: Разбира се, че в Русия (СССР) има създадени много хубави филми, но както другаря Шекспир казва в Ромео и Жулиета, "....прекалено мед, от сладост почва да горчи..."
05 Август 2007 21:16
Ще цитирам:
"... ; разказ,
изплют от урод с врява и безумство,
лишен от капка смисъл."
05 Август 2007 21:17
Ми то Интернета си е международно откритие!Не виждам място за гордост от твоя страна, пухльо!Твоя принос се изчерпва единствено с това, че плещиш глупости в НЕТА!
05 Август 2007 21:47
Форумните дву-трибуквени идиоти нещо са във ваканция под тази статия. За сметка на това Въцю, Динайн и 2008 успешно ги конкурират като се борят за титлата най-изявен идиот във Форума. Сипят глупости на поразия.
05 Август 2007 22:50
Абе Марксе, ти да не би да имаш нещо напротив руско-съветските филми? Прочети още веднъж каква хубава презентация съм направил на тема СССР филми.
05 Август 2007 22:54
Марксе Mrx, ами и ти си трибуквен. Ние тоже можем да броим до три. Е, ако броиш и плюсовете за букви, то тогава всичко си идва на местото.
05 Август 2007 23:01
Вярно , Данаецо , кога нещо не ти изнася винаги намесваш комунистите и световният пролетарият Да ти кажа , може би си прав-като изключим , , старите , , от ЕС, по отношение на щатите останалият свят е нещо , като пролетарият-ще кажеш бачкат на работодателя, но не съвсем.Може и да е било някога, досущ, като в америка в условията на свободната конкуренция-вече не е така .Има нещо много общо с късната римска империя-отношения между клиент и патрон Да не забравяме и грубата сила, когато последното не действа.Е при такива отношения терористите се явяват нещо, като синдикат .
05 Август 2007 23:07
Тупакманго, то си e интернет, защото е интернационално, но в този интернационал, вашата матушка СССР не успя да се вреди, освен с хакерски продукти и пиратски системи за виждане на чатащия другар-чатар.

Редактирано от - 2008 на 05/8/2007 г/ 23:08:19

05 Август 2007 23:09
Но пък най сетне стана цинично откровен-в предните постинги го отричаше -Твърдя-ти си вътрешно убеден , че щатите имат право да прилагат груба сила с цел защита на своите интереси-не отричаш надявам се , че главният интерес на САЩ е свързан с гарантиране на петрол и стратегически суровини Казано простичко кварталният бабаит има право да защити интересите си , като наплеска първолака и му отнеме закуската Ми гладен е човека, точно, като твоята, , ламя, , пред бензиностанция
05 Август 2007 23:13
И понеже явно бавно загряваш, да ти сведа сводката до мозъчните ти клетки: значи, имаш три букви (ти казваш, "трибуквени идиоти", но след твоите 3 (три) букви, следват два плюса (++), което в математическа прогресия води до засилване значението и количеството на "буквите".
Лема: Никога не посочвай с пръст, защото когато показалецът сочи към обекта, останалите три пръста сочат към теб.
05 Август 2007 23:18
Марксът си знае че трибуквен от време, ама си трае. А може би точно затова си е лепнал и плюсовете, в опит (неуспешен) да се маскира като петбуквен. 'Шот глей го на какво е способен - безлично пЦуване по другите.
@Тупакамандо, в грешка си. Интернет не е изобретение "на всички", а си е именно на САЩ от времето на студената война (60-те години) - идеята за компютърна мрежа (на военните), която да замества един-единствен компютърен център, който може да бъде унищожен от атомен удар. Идеята е комуникациите между различните бойни единици да продължават да текат по заобиколни канали, дори когато цели звена от веригата са унищожени в хипотетичната ядрена война, като така централното командване си запазва контрола над армията. С времето (заради удобството) към мрежата се закачат странични бази данни и архиви, академични учреждения, телефонни компании и големи фирми докато накрая (с края на студената война) мрежата става открита за всички, вкл. извън САЩ.
05 Август 2007 23:25
Вратар, докато не разбереш че не си служа с понятия като твоите, няма да се разберем никога. Престани да ме занимаваш с това кой какво право имал. Това са глупости за малки деца. Всеки има точно толкова право, колкото може да си вземе. Докато не приемеш това, ще си живееш с твоите представи за това "как би трябвало да изглежда светът", но понеже той не изглежда така, ще се кахъриш и възмущаваш цял живот. Сега - лека нощ.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД