:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 267
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Без медал от европейското

Волейболните национали прекъснаха серията си от загуби от Полша
Една лоша и една добра новина сътвориха българските волейболни национали на европейското първенство в Москва. Лошата обаче тежи повече. Нашите няма да играят за медалите и могат да се борят най-много за 5-о място. Добрата вест е, че най-после прекъснаха серията от 7 поредни загуби от Полша.

Възпитаниците на Мартин Стоев загубиха шанс за едно от първите две места в група "F" още преди да е започнал мачът им. По-рано Финландия победи с 3:1 Белгия и с по-добра геймова разлика си осигури място на 1/2-финалите. Първи безпроблемно е тимът на Русия.

Така на нашите им остана да бият за чест световните вицешампиони, с което да се бетонират за разпределение на местата от 5-о до 8-о. Но дори и този успех дойде много трудно. Националите ни проспаха 2 гейма и половин тайбрек преди да се наложат с 3:2 (20, -16, 24, -21, 13) и да си върнат за постоянния тормоз от тима на аржентинския треньор Рафаел Лосано.

Стоев заложи в стартовия състав на Костадин Стойков като диагонал и това временно проработи. Посрещането ни бе сравнително стабилно в I част, появи се и блокът, а Андрей Жеков най-после започна да намира центровете ни в нападение. Така Ники Николов завърши като трети реализатор с 13 т.

Последва обаче катастрофален втори гейм, в който изоставахме с 2:11. Поляците разбиваха посрещачите ни с бомбени сервиси и топката хвърчеше напосоки. В третия гейм Стоев реши да остави на игрището Боян Йорданов и играта пак потръгна. Нашите издържаха и в битката на нерви, защото няколко пъти изпускаха аванс от 2 и 3 точки. В IV част обаче последва нов срив и мачът опря до тайбрек, в който поляците поддържаха преднина от 2 точки до 8:10. Тогава на сервис застана Йорданов и не мръдна оттам докато не обърнахме резултата. Пламен Константинов завърши с 20 т., а Матей Казийски добави 16.

Днес нашите трябва да вземат поне 2 гейма от Белгия, за да са сигурни, че ще се класират 3-и или 4-и в групата.
12
1594
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
13 Септември 2007 07:50
За бронзов медалист от Световното - това представяне на континентално първенство е провал. Загубата от финландците е позор , който ще тежи повече от безсмислените победи над Италия и Полша.
13 Септември 2007 09:01
По-рано Финландия победи с 3:1 Белгия и с по-добра геймова разлика си осигури място на 1/2-финалите. Първи безпроблемно е тимът на Русия.

Финландия се класираха едва след като Италия загуби от Русия- тоест вечерта! И руснаците далеч не бяха безпроблемно, защото при загуба от адзурите и после днес от финландците отпадаха от медалите.
Голям, невероятен успех за Финландия. Сега остава да се види съперника на полуфинала - Испания или Сърбия и да се хвърлят за мача на живота си.
Нещата отиват към Русия-Германия/Сърбия и Финландия-Испания.
За нашите - добре е прекъснахме най-после тази серия с поляците. Но друго положително няма. За успокоение може да ни послужи загубата на Франция от Холандия, като при това загубиха първия гейм на 11!?!
13 Септември 2007 09:45
Муктада, в голяма грешка си! Както ти каза Докич пречи ти идеологията и закалката да вникнеш в играта!


Провал на това първенство е силно казано - отгоре на какво е провал? Третото място във волейбола не е гаранция за постоянен успех. При положение, че го постигаме веднъж на двайсте! години. По-скоро третото място бе някаква изненада, отколкото сегашното ни класиране.


Паднахме единствено от двата сигурни финалисти на световното. Финландците преди всичко имат изключително грамотен тактически италианец за треньор, следящ стастиките непрекъснато, и правещ нон-стоп тактически промени на полето. В много добра форма са и са много добре мотивирани. Тяхната игра, както и тази на испанците, немците и в частност белгииците показа, че в Европа освен Русия няма друг тим, който да се откроява. Другите са долу-горе на едно ниво.
13 Септември 2007 09:50
Вчера казох, че едни италиански птичета ми прошепноха много добра новина, която е много вероятно да стане, тъй като не се сещам кога за последно италианци не познавали.


Нещо за самата игра - вижда се, че младите си гълтат езика - Матей, Боян и т.н. бяха пълен гипс особено срещу Русия. Посрещачът Матей има уникално слабо посрещане - това нещо Алекно много добр его знаеше и го използваше. Като цяло защитата и особено играта на Салпаров са пълна скръб. Слабото посрещане и защита затрудняват изключително много Жеков. Включваноето на Н.Николов показва че имаме добър център, но е много млад и той и ще се плаши от големите мачове.


Крещяща нужда имаме от нов помощник треньор - тактик - да допълва Марто Стоев. Марто е добър психолог и чете изключително добре играта, обяснява им кой какво да направи, но тактиката засега му куца, ама е млад ще се ошлайва. Сарата само да носи топките нищо друго не прави.
13 Септември 2007 09:54
Още нещо от кухнята - Поляците май не харесват тренера си и искат да го сменят и заради това май се дънят срещу всеки, но вчера искаха победата и то много. Просто ни имат зъб, както и руснаците - но там Матей и Радо Стойчев, в най-голяма степен, са виновни. И в двата мача двата тима излязоха да ни смачкат. За наша радост поляците не успяха, благодарение и на липсата на Влазни и Грушка.


Друг тим не харесваш треньора си и Италия - но там става за много голяма компенсация преди прекратяването на договора му преди 2010г.
13 Септември 2007 10:48
Според мен нашите просто подцениха мача с Финландия.
А излезеш ли без необходимата настройка е много трудно да се пренастроиш по време на самия двубой . Това ни изяде главата . Конкретно за мача с Полша- там победата бе много важна , най-вече за да не допуснем задълбочаване на този комплекс . В този смисъл победите над Италия и Полша далеч не са маловажни . Липсата на катастрофиралия Иван Контрарио се усети още на финалите за световната лига в Полша. Уж дойде друг италианец , но като че ли ефекта не е същия . Не ми се ще да се занимавам със съдийството , но срещу Финландия , Русия и Полша имаше очевадни аванти срещу нас , докато срещу Италия - в наша полза . Ще ми се да вярвам , че формата на Казийски и Салпаров е резултат проблемите с клубните отбори , както впрочем беше и с Жеков допреди месец . Лично аз очаквам в следващата година осезаемо израстване от Ананиев с клубен треньор Хулио Веласко . И аз като mumoko откривам много пропуски в тактиката , но считам че това е приоритет на старши треньора и е тясно свързан със данните от статистическия анализ .
13 Септември 2007 15:50
Честита победа!
И сега какво ... чакаме Италия да падне или да направи равен с Полша за 5-тото място?
13 Септември 2007 15:55
Италианците твърдят, че ще получим уайлд кард за олимпийската квалификация в Япония през декември поради причини като това, че ние сме единственият тим, от който бразилците страдат.


Да се надяваме, че ще се получи!
13 Септември 2007 17:37
Били сме Белгия - уау. Поради глупавия регламент, повече от половината мачове във втората фаза бяха безмислени. Не знам защо не продължават първите 4 напред като във всички спортове с подобна схема - баскетбол, хокей на лед.
Испания е на път да си вземе първото място, докато Сърбия ако не вземе гейм е аут за сметка на немците. Италия и Полша играят пред роднини и приятели сигурно.
13 Септември 2007 20:26
Казийски вън от националния и без него ще бъдем винаги в шесторката...Няма да използвам анализми...Пфу-у-у.
14 Септември 2007 07:25
Айде - дрънкащите оптимисти , мумоковци , мушмороковци - моля да коментират България завърши на 8-мо /осмо/ място в европейското първенство . Е ли това успех , както те твърдят ? Аз пак мисля , че това е ПРОВАЛ ....
14 Септември 2007 07:27
Разбира се , става въпрос за ВОЛЕЙБОЛА , където сме традиционна световна сила ... Ако беше кърлинг , може и да беше успех 8-то място...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД