:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 286
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Снимка: Ройтерс
Киргизстанец връзва черна панделка на оградата на вътрешното министерство в столицата Бишкек в знак на протест срещу убийството на журналист, работил за радио "Гласът на Америка" и радио "Свободна Европа". 26-годишният Алишер Саипов бе застрелян от неизвестни нападатели в центъра на южния град Ош на 25 октомври.
Турция и Ирак преговарят в Анкара,

където обсъждат начините за борба срещу кюрдските бунтовници от ПКК, които използват територията на Северен Ирак като тилова база за атаки срещу турската армия. От иракска страна участва министърът на отбраната Абдел Кадер Мохамед Ясим и министърът на националната сигурност Ширван Ал Вели, а от турска - министърът на външните работи Али Бабаджан и на вътрешните работи Безир Аталай, пише в. "Заман". Засега турските представители отказват да коментират хода на разговорите, имащи за цел да накарат Анкара да се откаже от военна операция срещу ПКК в Северен Ирак.

Отлагане на вота за арменския геноцид

поискаха в писмо до председателката на Камарата на американския Конгрес Нанси Пелоси вносителите на резолюцията, защото се опасяват, че документът няма да бъде приет, съобщава АП. Резолюцията, определяща като геноцид масовите убийства на арменци в Османската империя през Първата световна война, бе одобрена на 10 октомври от Комисията по външни отношения към Камарата на представителите въпреки силната съпротива на Белия дом. Подкрепата за документа намаля този месец, след като Турция повика посланика си в САЩ в знак на протест, а няколко конгресмени заявиха, че приемането на документа ще навреди на американско-турските отношения.

Брежнев e подкрепил Никсън за "Уотъргейт",

като оказал морална поддръжка на тогавашния президент на САЩ по време на скандалното съдебно дело, съобщава АП, като се позовава на разсекретени документи от Държавния департамент. Тогавашният посланик на СССР в САЩ Анатолий Добринин е провел тайна среща с Никсън, на която му предал, че Брежнев го подкрепя. "Има хора, които се надяват, че президентът на САЩ ще отстъпи пред натиска и ще се оттегли, но ние се радваме да отбележим, че Вие не се готвите да им предоставите това удоволствие", заявил генералният секретар на КПСС Леонид Брежнев на американския президент Ричард Никсън. Разследването по аферата "Уотъргейт" започна през 1972 г., след като няколко месеца преди президентските избори в щаба на демократите бяха задържани хора, поставящи апаратура за подслушване.
20
1165
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
20
 Видими 
27 Октомври 2007 00:49
Турция и Ирак преговарят в Анкара, където обсъждат начините за борба срещу кюрдските бунтовници от ПКК.


Жалко. Напразно другарите цивриха цела седмица?



Отлагане на вота за арменския геноцид поискаха ... вносителите на резолюцията.


И тука камуняки ляха сълзи и сополи. И пак геле.
27 Октомври 2007 14:10
Kъде са коментарите на туркофобите...
минали са толкова часа и ги няма, кво като се излагате, та то все го правите бе няма страшно...
27 Октомври 2007 15:12
Извинявай за закъснението.
Не съм туркофоб но пускам коментар:
Никой не казва на селския идиот че е идиот, особенно когато последния размахва брадва на мегдана. Но това не означава, че ще го пуснат в читалището или че някой ще му даде дъщеря си за жена. С ограничени и първосигнални обременени с насилие личности се говори благо, понякога лекуващите специалисти дори изразяват привидно съгласие с извратените им представи за справедливост.
27 Октомври 2007 16:55
Идиотизъм би било когато някой ти пали къщата, да стоиш на страна и да гледаш как гори...
Турция с пълното си право защитава и ще защити границите си, гражданите си и правата си...
Да класифираш това като идиотизъм си е пълен идиотизъм...
27 Октомври 2007 17:44
E, щом турците са се разсърдили - значи не са изклали 1.5 милиона.
28 Октомври 2007 00:42
Когато ти пали кьщата ок. Когато обаче пали крадената от тебе кьща дето си е негова - е малко трудно е да се каже че си 100% прав
28 Октомври 2007 00:48
Свикнахме с излагациите ти тимбу... Този лаф е доста зорлама, ама нормално за балканската ти кратуна...
28 Октомври 2007 01:59
Deliormane днеска се просфетихме че цяла Европа подкрепяла тероризма(според Ердогана). Е то тъй ако не е зорлама здраве му кажи.
Па иначе кво правиш по форумите а не си на Иракската граница. Чувам че все нов аскер изпращате - за 1000 терористи 100000 Айде бегай и ти там че без тебе нема да се оправят. Чух че и твоя приател Ешкеназито трьгнал да обучава хората на Барзани. Верно ли е бе Динайчо?
28 Октомври 2007 02:49
От историята се учи тимбу... Но явно за вас гърците я използват за фанатизиране...
Недей забравя как сме ви карали вас гърците, подкрепените от великите сили гръцка войска с най-последно оборудване за това време, да учите плуване по егейско море...
Па после и в къбръс...
Та и терористите от ПКК ще си вземат урока, въпрос на време...
28 Октомври 2007 02:52
Толкова свежо и обнадеждаващо действа това да видиш, че "невежество и тирания" отстъпват пред телевизионната камера. Така радващо е, все пак, да знаеш, че човек може да връзва каквито си иска панделки където си иска.
Също толкова радващо е да знаем че американски президент се е сгромолясал по най-срамен и долнопробен начин благодарение на съветския Брежнев. Ако не беше го послушал, Никсън, вероятно, щеше да бъде нобелов лауреат, наравно с плеада други гниди.
28 Октомври 2007 08:10
Хе хе - точно от историата се уча. Никой народ под турско робство не е останал завинаги. Когато са настьпили условията се е освобождавал. Та сега е ред на кюрдите. Тва за модерната грьцка армия ако си го чел по турската история дето твьрдят че всички езици произлизат от турския го забрави. Истината е че малка 60000 армия ви гони до чак Анкара.
28 Октомври 2007 10:47
каракачанино, за коя история говориш ?
рано сутрин сън не те е хванало !? иди най напред гласувай и след това ...
за Балканите нидей бърза. всичко по реда си - Северен Кипър, Северен Ирак, Северен Кавказ ( южният почти готов) както и Цялото Черно море.
28 Октомври 2007 12:20
Ага
Северния полюс си пропуснал, исконно турски, придвижете го по-напред в плана. Таман сега режат баницата гяурите ще си го поделят без вас.
28 Октомври 2007 12:41
Делиормане
Правото да се защитават границите не го отричам. Но без нарушаване на чуждите такива, щото последното си е чиста агресия.
Преди още да започне официалната армейската кампания турски младежи атакуваха кюрдски обекти в Белгия (кафенета, магазини). Белгия все пак е доста далеч от която и да е турска граница. Там какво защитавахте?
28 Октомври 2007 16:56
Ако нападението идва тъкмо от тези чужди граници не само ще го наруша но и камък върху камък няма да оставя...
Международното право позволява на Турция да го направи, а и съюзниците от НАТО са длъжни да и помагат...
Но ако не, Турция сама ще си свърши работата...

Редактирано от - Deliorman на 28/10/2007 г/ 16:57:40

28 Октомври 2007 17:03
Тимбу, дошли сте до Анкара от безумие, заради глупавите ви генерали...
После големо бегане настанало, чак до егейско море и после джумбурлоп в морето за да докажете сигурно колко добри плувачи сте та чак от Измир до Гърция... Е, това сигурно не ви учат...
28 Октомври 2007 18:13
Понеже си доказано тьп - за джумбура са го направили мирните жители на Смирна който башибозука преследва и е малко тьпо да го споменаваш. За твое щастие сьщата (турска) храброст кьм мирни жители не е приложена кьм дедите ти нито от бьлгарската, грьцката или руската армия. Тези хора са живеели там много преди кривокракия сьпруг на прабабати е дошьл от монголия. Грьцката армия се изтегля нормално освен пленените.
28 Октомври 2007 19:33
каракачанино И, Северна Гърция със Селяник, остров Родос, Гирит.
и ощи 12 остров по Егейско море, дето англичаните ги взехти от италянците и на вас ви ги дадоха. нали и вий като хъшовете почнахте войната с германците и я завършихте с англичаните, а те с руснаците.
а островите трябваше да ги връщат не на вас а на Турците.
ех каракачанино и вий имате мнооого да връщате от Османската Империя.

28 Октомври 2007 20:06
Имаме, разбира се - известно количество забравени полуграмотни поданици. Точно да ви вдигнат нивото на нацията до поносими стойности.
28 Октомври 2007 22:08
Турцио, Турциооо... Земльо македонска....
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД