:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 275
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Руският президент осмива страховете на ЕС

На срещата на върха Брюксел и Москва не решиха нито един от острите проблеми помежду си
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Руският президент Владимир Путин и португалският му колега Анибал Силва разглеждат картини от колекцията "Петър Велики, Николай II - Изкуство и култура на Руската империя" в Лисабон.
ЕС и Русия обсъждат остри двустранни проблеми на 20-ата си среща на върха в Португалия, предадоха агенциите. Най-спорни от тях са различията в енергетиката, липсата на договор за стратегическо партньорство и въздържаността на ЕС да подкрепи кандидатурата на Русия за Световната търговска организация (СТО), коментира Ройтерс. При откриването на срещата руският президент Владимир Путин оцени като смешни мерките на ЕС да ограничи инвестициите в енергийния сектор от страни извън Съюза. "Общата сума на европейските инвестиции в Русия е 30 млрд евро. Не знам дали това е много или не, но руските инвестиции в ЕС са 10 пъти по-малко, едва 3 млрд евро. Затова, когато в някои страни от ЕС чуваме опасения, че щели да дойдат руснаците с техни страшни пари, с някакви страшни инвестиции и всичко ще изкупят, това е най-малкото смешно", заяви Путин, цитиран от РИА "Новости".

"Очаквам преговорите по новия договор да започнат в близко бъдеще", заяви Путин за бъдещия договор между ЕС и Русия. Сегашният изтича на 1 декември т.г., но той ще остане в сила, докато страните не подпишат новия договор. Варшава отказа да подпише бъдещия договор, защото Русия забрани вноса на нейно месо. Руски официални лица заявиха пред Ройтерс, че очакват новото полско правителство да бъде по-приятелски настроено към страната им, което би разчистило пътя към договора.

ЕС настоя Русия да вдигне митата си за дървесина, да намали таксите за самолетите му, прекосяващи Сибир, за да каже "да" за влизането на Москва в СТО.

Позициите по Косово бяха противоположни. ЕС е на път да признае независимостта на Косово през декември. Путин увери, че Русия се опитва да спаси Европа от разпад с позицията си срещу отделянето на Косово. "Вижте какво става в Европа. Малко ли са проблемите на Испания? Малко ли са проблемите, които могат да възникнат в Румъния, малко ли са проблемите, с които се сблъсква Белгия? Защо да се разклащат по-нататък основите на международното право, като се подкрепя сепаратизма. Не трябва ли да се въоръжим с търпение и в рамките на действащите международни норми да търсим решения, които са приемливи за спорещите страни."

Страните все пак подписаха две споразумения - за търговията със стоманени продукти и за ранно предупреждение при прекъсване на доставките на природен газ.

КОМПРОМИС

Енергийните компании в ЕС да притежават малък пакет акции в енергопреносимите мрежи е компромисното предложение на португалското председателство за бъдещата либерализация на енергийния пазар в ЕС, съобщи "Юропиън войс". Еврокомисията иска да отдели производството от доставката на енергоносители, на което се противопоставиха Франция и Германия. Европарламентът назначи Атанас Папаризов в 5-членна група от евродепутати, която ще подготвя доклади за либерализацията на енергийния пазар. Той ще отговаря за газопреносните системи.
105
2911
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
105
 Видими 
27 Октомври 2007 00:32
Раша имала инвестиционни намерения. Путята инвеститор. Пък аз чета Мурзилка.



Не, обаче и Ивропата си го търси. Да туриш отявлен комуняга като Атанас Папаризов дето пъпа му е фърлен при москалите в МГИМО, да готви доклад за газопреносните системи е все едно да цаниш дявола за първо причастие.
27 Октомври 2007 02:07
"Думаю, что бегать, как сумасшедшим, с бритвой в руке и размахивать ею в разные стороны -- это не лучший способ решить проблему. "

Больше всех ему оказались рады корреспонденты мировых информационных агентств. Они переспрашивали друг у друга и у нас, правильно ли они поняли слово "бритва", и, получив подтверждение.
27 Октомври 2007 02:20
В Португалия, Путин е сравнил разполагането на ПРО в Чехия и Порша, като карибската криза, а в еврейската руска телевизия водещия на Особое мнение, попита пропутинеца журналист Михаил Леонтиев, възможно ли е да се разположи нещо подоно "рашка" в Куба?! В коментара сериозно се изказа опасение от Трета световна война, та оловното войниче, да си чете ако ще и Мечо Пух...
27 Октомври 2007 02:42
"Варшава отказа да подпише бъдещия договор, защото Русия забрани вноса на нейно месо. Руски официални лица очакват новото полско правителство да бъде по-приятелски настроено към страната им, което би разчистило пътя към договора."
Значи ако поляците омекнат - руснаците са готови да им ядят вмирисаните мръвки. Любофффф !
27 Октомври 2007 05:07
Камуняците пак са успели да пробутат троянския кон на Ивропата....
Папаризов не беше ли нещо като икономическо гуро на правешкия каскет или това е бил вуйка му....
27 Октомври 2007 05:37
Путя спасява Европа от самата нея. Да се смееш ли, да плачеш ли?
27 Октомври 2007 05:38
...Пък аз чета Мурзилка...


Това, че можеш да четеш, е похвално. Разбира се, таванът ти явно е "Мурзилка". Дерзай с мурзилкоподобните си "анал(н)изи".

27 Октомври 2007 07:47
Спокойно, всичко върви по план. Путиноидите вече замразиха цените на храните. Следва въвеждане на купонна система, и вече най-подире, се извършват крупните инвестиции в Европа.
27 Октомври 2007 08:05
миже ли в европа да я управляват номенклатурци
може ама язък разнообразието
27 Октомври 2007 08:22
Щом се появи статия или коментар за Русия или Путин и всичкото хамерикан под команда се строява и преброява. Тука май само ФЛ липсва, ама и той ще дотупа.
27 Октомври 2007 08:24
Ам оти му купувате нафтицата бре????? Оти храста не ви осигури нафтица ААААААА????? Или за вас дИмокрацията е вий да определяте кое колко струва!!!!!!
27 Октомври 2007 08:24
Биг Брадъра се опитва всячески да наложи Нов световен ред и да завладява нови и нови територии и експлоатира чуждите национални богатсва.
Световното невидимо все още и неизборно правителство управлява и налага своята воля чрез различни институции в ЕС, СТО, Световната банка, МВФ, ГАТТ, НАФТА, и други структури обслужващи интересите на транснационални корпорации и банки.
С други думи ПЪЛЕН КОНТРОЛ над човечеството. НСР, чието мото е глобализацията, желае да има на разположение затъпяло, без много претенции, робски послушно, и намалено по брой население, което да обслужва елита. Да се унищожи националната самоличност и суверинитета на държавите, да се намали значително населението на Земята, да се държи в тайна и да не се дава достъп до каквато и да е технология, която дава възможност за използване на практически неограничена и евтина енергия за различни нужди и най-вече да се не дава възможност на човек да се развива духовно! "Светът се ръководи от съвсем различни персонажи, а не от тези които хората си представят хората, че виждат." - Бенджамин Дизраели.
27 Октомври 2007 09:26
Ковалски, и ти ли си еврейче бре джанъм или мутация на Данайчо...Ха Ха.
27 Октомври 2007 09:26
Не мога да разбера тази злоба срещу Русия-впрочем освен ФЛ не се е включил и Гаспарини, а преди имаше и една фанта, май липсва и Динаин.Така и не разбрах , какво в случая ви дразнят руснаците-имат пари инвестират.Просто си взеха поука от студената война.Нали за това беше цялата работа-всичко да се решава на пазарен принцип.Аз смятам, че това , което правят Руснаците със своите инвестииции е много по-добро от седемте , или осем щатски самолетоносача, които кръстосват морета и океани
27 Октомври 2007 09:33
Ма какво да направят лошите Руснаци да ни подаряват петрола си?Ами добрите американци , защо са замразили своите кладенци в Аляска-гарантирам, че, ако добрите сащтци започнат да продават петрола си цените ще паднат-айде стига с тези подаръци от ДАНАЙЦИТЕ
27 Октомври 2007 09:41
Вратар не се дразнят!, страх ги е?!, да не им вземат пак дедовите реституирани селски кръчми и буренясали сега нивички, че и "магазинчетата на кюше" по Витошка...Пфу-у-у.
27 Октомври 2007 10:19
Леонтиев не е от RTVi. Той работи в ОРТ. Марионетки са журналистите от RTVi на които гостува Леонтиев - всеки петък.
27 Октомври 2007 11:06
Просто не можете да вденете-Русия не СССР.САЩ не са щатите от шестдесете и седемдесете години.При щатите има нещо много интересно-не знам как се нарича медицински.Отдавна не съм чел Чичо Доктор , много е готин и може да го обясни-нещо , като бързо състаряване.Ако питаш Григор Лилов-малко , като живот на скорост -не знам , но има нещо нездравословно в това , което предлагат американците , като философия на живота.Бих предпочел , ако съм нация да остарея, като китайците , или руснаците
27 Октомври 2007 11:36
Oraсle
" Путя спасява Европа от самата нея. Да се смееш ли, да плачеш ли? "



Оракле, ако имаше малко ПОНЯТИЕ от история, щеше да знаеш, че РУСИЯ много пъти е спасявала Европа.
Скапаните европейски рицари бяха избити при Нева и Чудското езеро и при Грюнвалд от Руските Богатири.
Но Русия г СПАСИ от Татари, Моголи, Хазари, Половци, Турци и какви ли не още народи.


Отделно Руският Цари и Сталин ги спасиха от Свирепите френски главорези с Гилотините и
Хитлеристите с концлагерите и газовите камери.


Европа отвърна с НЕБЛАГОДАРНОСТ, Сеа Русия няма вече да ги спасява от Магрибци, Бангладешци и Пакистанци.
След едно поколение Париж ще е като МараКеш ,
Рим като Тунис, Лондое като Карачи.


Ьогава прегърнат със СЪСЕДА СИ от Мароко и ШриЛанка ,
ще има дасе смееш и плачеш,
хванат за корема.
27 Октомври 2007 11:44
oIo " Спокойно, всичко върви по план. Путиноидите вече замразиха цените на храните. Следва въвеждане на купонна система, и вече най-подире, се извършват крупните инвестиции в Европа. "

ОлоФлене , НАЙ ГОЛЯМАТА инвестиция в историята на Австрия е РУСКА,
За 1, 24 МИЛИАРДА Евро, русначето Олег(арх) ДЕРИПАСКА купи 1/3 от НАЙ ГОЛЯМАТА австрийска строителна фирма.
Астрийски гастарбайтери вече бачкат в русия.


Пренди 2 седмици стана НАЙ ГОЛЕМИЯТ удар на австрийската Борса в историята на австрия.
Фирмата на ДЕРИПАСКА - СТРОБАХ продаде акции.
Повече от МИЛИАРД евро хвърлиха австрийците, да си купят от акциите на Русско - астрийската компания.


Компания водена оо РУСНАК - това е УСПЕХ.

Футболен клуб купен от РУСНАК - това е щастие.

ХОТЕЛ посетен от Руснак - щастие. Мангазините се радват на руски туристи и ГОНЯТ ПРОСЯЦИТ от Полша и Хърватска,
цинганите от Словакия и Чехия, да не МИРИШАТ и пречат на руските клиенти.


Няй богатите и красиви градчета в АВСТРИЯ разширяват летищата си , за да могат там да кацат РУСКИТЕ самолети на новите собственници в тия градчета.


Най скъпите и красиви имоти в Австрия се купуват от Руснац.

ТекСаски, Небраски и мисурски негри, латиноси, янки и англо сакси никакви ги няма .
27 Октомври 2007 12:11
Gasparini, много си падаш по евтини провокации. Дерипаска не е евреин.
27 Октомври 2007 12:14

Олег Дерипаска тщательно скрывает свою биографию, поэтому, несмотря на многочисленные публикации в прессе, известно о нем совсем немного. Родился 2 января 1968 года в небольшом городе Дзержинске Горьковской области, белорус.
27 Октомври 2007 12:37
Преброяване на руските руските подлоги...
Половината атакаджии, другата чугунени тикви..
Патриоти-Националисти

27 Октомври 2007 12:47
...Двайсет и четири каратовите усмивки на собствениците и ръководството на Strabag не са в състояние да заличат общото впечатление, че въздухът в залата трепти от напрежение и недоверие към руския бизнесмен, дръзнал да пробие европейската корпоративна крепост....

Повече тук
27 Октомври 2007 13:10
Буш предлага на Европа чадъри, Путин - газ...
Кой каквото има.
А филите и фобите сами да си преценят какво искат
27 Октомври 2007 13:35
руснаците продават нефта щото не може да се пие и е основен източник на евро иначе щяха да го изпият и го продават в еропа и азия щото не могат да произвеждат нищо и им трябват пари да си купуват игрушки для номенклатурцы да си стоят в русия щото всички ще избягат от русия добре че има и визов режим с европа и сащ
27 Октомври 2007 14:26
Ами ти , бе, qwеrt ,
от кои си? От тези келемета-комплексари, които изкярихте от "либерални реформи-днес и сега" в интерес на задграничните ви ментори, от хаоса в Държавата, от тези надупените по експериментални икономически модели на дикенсовия капитализъм , лансиран в България и обрекъл на здравен и образователен геноцид страната ни?
Русия развива един държавен капитализъм, управляван от олигархичен кръг, който без да е идеалния обществен модел за средния мужик, поне им дава национално достойнство и запазва културата, духа, традициите и гордостта . Това именно дразни дудуците.
27 Октомври 2007 14:48
Душе, разкажи ни за блондинките пак
27 Октомври 2007 15:20
За какво ЕС да подкрепя кандидатурата на Русия за Световната търговска организация (СТО)? СТО е за страни с развити икономики. Мястото на Русия е в ОПЕК - Организацията на страните производителки на петрол. Там всички икономики са на базата на диаманти, брилянти и петрол - Венецуела, Иран, Ирак, Либия, Габон и прочие....
27 Октомври 2007 16:18
Насам народе...Айде на пазаря!
Чадърчета, патриотични ракети, фантоми и мигове, нефт, газ, диаманти...каквото ви душа иска!

...
Ало, вие там, не си подавайте дупето моля, тук е само с пари - кредит никому!
27 Октомври 2007 16:58
Британски вестник твърди, че Литвиненко е бил платен агент на МИ-6
http://WWW.ACTUALNO.COM-27.10.2007
Бившият служител на руските специални служби ФСБ Александър Литвиненко, отровен преди една година с полоний в лондонски хотел, е бил платен агент на британските тайни служби МИ-6, пише днес британският вестник "Дейли мейл".
Като се позовава на дипломатически и близки до разузнаването източници, изданието твърди, че по времето, когато е бил убит, Литвиненко е получавал месечно от британските спецслужби по около 2000 лири. Това е най-новият обрат в случая "Литвиненко", който обтегна отношенията между Москва и Лондон, отбелязва вестникът...
............................
ОЩЕ- ТУК:
Натиснете тук
27 Октомври 2007 17:54
Право дума тук един колега. К'во плаче Европа като вдовица. Щом Русия е лоша - да спре да купува нефт и газ от нея. За какво да налива гушите на "камуняките". Америка ще помогне с газе и газьол.
27 Октомври 2007 18:25
Белият дом е възмутен от пресконференцията във федерална агенция с подставени журналисти
27 октомври 2007 | Агенция "Фокус"
Вашингтон. Говорителят на Белия дом Дана Перино осъди провеждането в едно от правителствените учреждения на САЩ на режисирана пресконференция, на която въпросите били задавани от представящи се за журналисти служители на ведомството, предаде РИА Новости.
“Считам това за непростимо и съм уверена, че това няма да се повтори”, каза тя на брифинг в Белия дом, отговаряйки на журналистически въпроси по разразилият се във Вашингтон скандал.
“Администрацията в Белия дом предварително не е знаела нищо за това и няма да го прости”, подчерта Перино и допълни, че от Федералната агенция за справяне с бедствията са “поднесли своите извинения и са признали, че са взели погрешно решение".
27 Октомври 2007 18:59
"Защо да се разклащат по-нататък основите на международното право, като се подкрепя сепаратизма."
Как по- ясно да се каже една истина? Трябва ли да си затваряме очите пред всяка демагогия, пред всяка злоупотреба със силата. Интересът или моралът трябва да определят човешкото поведение. От цялата хилядолетна история, от времето на лъковете, жаждата за власт и доминиране не само не изчезна, тя стана основа на мисленето и поведението на цели прислойки. При това манипулирането на масите достигна невиждани мащаби. Разликата между Английската колониална империя и Щатската е в три неща: в мащабите, в нивото на въоръжението и в масовата демагогия.

27 Октомври 2007 19:08
Нека погледнем нещата и от този ъгъл. Неведнъж е ставало въпрос във форума, че с пренаселването на Земята и недостига на ресурси, абсурд е Русия да запази тези територии и ресурси, върху които се е ширнала. Логично е да дойде моментът, когато другите ще откажат правото на сто и петдесет милиона народ да владее такъв голям процент от световната територия, води и природни богатства. Дали ще са Щатите, дали ще е Китай, Западна Европа или всички заедно. Китайците планомерно населват руски територии, Сибир, Казахстан. След две-три поколения никакви ядрени бомби няма да помагат срещу тях.
С намаляване в световен мащаб на основни суровини, човечеството ще узрява за идеята те да се поставят под международен контрол и да станат от национално в световно богатство. Другото е войни.
Русия не може да създаде трайни блокове нито с Китай, нито с Индия за да си опази богатствата, защото и двете страни в бъдеще ще са от най-гладните за суровини. Русия ще е изправена пред диламата, или да ги сподели с някой доброволно, или да загуби територии, като Сибир например.
27 Октомври 2007 19:22
Нали не смятате, че Казахстан е руска територия. А слуховете за заселването на Сибир от китайци са силно преувеличени. Много китайци работят в Русия, но не се заселват, защото руснаците са наясно, че апетитите за земите и богатствата им са много големи. Периодично на някои осмелили се да се установят за по-дълго в Русия, им се внушава, че не са добре дошли. Което Вие наричате фашизъм, или ксенофобия - имам пред вид неща, които сте писал и по-рано. Подозирам, че руснаците ще предпочетат да ги наричат фашисти, отколкото да отстъпят териториите си. За разлика от нас.

Редактирано от - hamel на 27/10/2007 г/ 19:27:14

27 Октомври 2007 19:31
Всъщност, какво казвате? Като, че ли кулминацията е: "червения Мишкин гъз!"
Ами, браво!
27 Октомври 2007 19:38
Дойдохме ли си на думата-Данаеца пак ще ми се разсърди и ще каже, че съм , като грамофонна плоча -а кажете гозамбо искате да краднете кюмурец и петрол.Кажи гозамбо, колко зоба машинката ти.Пусто не е за демокрация и човешки права -ПАПА ви се
27 Октомври 2007 19:47
Гози, що ми приличаш на мутрите, които откраднаха зелицето и гроздето на тъста ми от Каспичан.Кажи верно от къде си ?Кога тъста попита що така бе момчета те му казаха това е положението деди-това е врачански лаф-те това е положението Минке.Каспичан наистина съществува малко след Шумен по жп линията за Варна -бившото Сталинград мам...................та ВИ мръсни комуняки, както би казал някой от Форума.Тия къде му окрадоха зелето бяха от Нови Пазар
27 Октомври 2007 20:15
Забелязвам липса на нахъсеност. Това, че Рассея им е кост на гърлото - ясно. Че другарите Барозу и Солана се постараха - постараха се. Ма нещо не се получи. Щото Вова нещо беше твърде нелюбезен. Някой да сподели какво пише в споразумението за прекратяването на газовите доставки?
27 Октомври 2007 20:17
GOZAMBO,
/:/ "...Логично е да дойде моментът, когато другите ще откажат правото на сто и петдесет милиона народ да владее такъв голям процент от световната територия, води и природни богатства..."
......................................... ......................................... ....................................
А дали преди това няма да дойде времето, когато другите ще поставят въпрос на САЩ: А защо вие, там, в САЩ/300 милиона/, разходавате толкоз МНОГО- десетки пъти повече!- природни богатства на човек от населението, в сравнение с останалите 6 милиарда хора по Земята?! А?!
Наскоро един високопоставен сащски управляващ "бушист" има` НАГЛОСТТА да изкаже Притесненията си /като твоите!/, че природните Богатства на планетата Земя щели скоро рязко да намалеят, защото, видите ли, китайците искали да имат/и гонели!/ Стандарт на живот, като на сащците/"американците"/! Представяш ли си- вместо да каже: Трябва ние, сащците/"американците"/, които сме само 300 милиона, да ПОСМАЛИМ малко Станадарта си на Живот, за да останат Природни богатства и за останалите 6/шест/ МИЛИАРДА човеци на Земята, той настоява китайците да НЕ живеят със Стандарт на живота, като на сащците/"американците"! 100% КОВБОЙИЗЪМ!!! Че и Дискриминация и Расизъм, май?!
КОЙТО СЕЕ КОВБОЙИЗЪМ- ЩЕ ЖЪНЕ АНТИКОВБОЙИЗЪМ!/Р39/
27 Октомври 2007 20:20
Пишленце, в България цените на хранителните продукти вървят нагоре. Това според плана ли е?
27 Октомври 2007 21:16
paragraph39, така е, златният милиард. За това ще стопим лагерите на всички други, за да има за нас.
*
Фабриките за ..вна трябва да бъдат унищожени. Всички ресурси на Земята са американски.
*
Да го духат бедните.
27 Октомври 2007 21:41
да бе дейба, тъпите руснаци нема да земат да четат шо им думува гузамбу. ше си затрият государството. ама ей куриоз - 150 милиона рашки не моат се усетят че китайците им дърпат сибир, а един парцалив нереализиран некадърен български(ромски?) емигрант веднага надуши ква е мъдрят поднебесните. ама туй е то.. и добрия уил хънтинг лъскаше кенефи ама гений излезе дейба хахахаха
28 Октомври 2007 00:26
тъпанаро , не подценявай руснаците. Вече успяха да издухат ДВЕ империи ( Руската и Съвецката ) та това дето е останало ли ще им се опре?
28 Октомври 2007 01:31
От статията:
Путин увери, че Русия се опитва да спаси Европа от разпад с позицията си срещу отделянето на Косово. "Вижте какво става в Европа. Малко ли са проблемите на Испания? Малко ли са проблемите, които могат да възникнат в Румъния, малко ли са проблемите, с които се сблъсква Белгия?
Русия се опитва да спаси Евросъюза, като го унищожи, а Евросъюзът е казал свота дума по отношение на Русия с това
Останалото е:
28 Октомври 2007 02:24
Я, Душко си сменил ника? Котка, а брилянтите и блондинките?
28 Октомври 2007 02:31
То панаирите в СССР са реинкарнация на цирковете, а оттам водят и към педалните китайски хеликоптери.
Как ли става смяната на ник?
28 Октомври 2007 02:57
Милионери наддават за екскурзии в Космоса
Агресивната реклама на тридневното събитие ще привлече в експо комплекса "Крокус" в Москва най-малко 45 000 души. Откриването ще започне с галавечеря, на която ще се влиза само с покани и строго официално облекло.
Около 200 фирми ще спорят за интереса на политическия и икономическия елит, както и на звездите от шоубизнеса.
Луксозните "играчки", които ще изпразнят някоя и друга кредитна карта, са
огромни яхти, частни самолети свръхбързи спортни коли, класически лимузини, уникални часовници и бижута, елитна козметика, екзотични храни, царствени мебели, банкови услуги... Най-голям интерес обаче се очаква да има към предложенията за пътуване в Космоса.
Натиснете тук

28 Октомври 2007 04:56
Rossenf=како Нели,
Общото между Душко и Котьо е, че сме готини хора, а разликите освен, че не сме едно и също лице е, че аз не съм фен на Китай.
2008,
Още не съм си сменял, но от понеделник ще взема да го сменя и ще ти кажа.
Лека нощ!
Бота,
като ни редактира постингите, що ги рамести така и не разбрах?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД