:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 295
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Прокуратурата обещава обвинения по делото "Софийски имоти"

Първи обвинения по делото за източването на общинското дружество "Софийски имоти" ще повдигне до месец Софийска градска прокуратурата (СГП), съобщи Mediapool вчера.

Нина Делчева-Кукенска ще бъде подведена под отговорност по чл. 290 а от Наказателния кодекс (НК) заради пусната в хода на разследването декларация с невярно съдържание. Предвиденият затвор за това престъпление е до 3 години.

Кукенска е вписана в съвета на директорите на "Софийски имоти" на 18 август 2004 г. Само 6 месеца по-късно е отписана от него по съдебен ред, след като срещу нея Софийска районна прокуратура завежда три дела. Била е и изпълнителен директор на дружеството.

Тогава тя е обвинена за документно престъпление и за самоуправство. Прокуратурата твърди, че в периода 26 май - 18 август 2004 г. тя е заявила пред съда, че не е била член на управителен или контролен орган на дружеството "Микропроцесорни системи" ЕАД. Кукенска е обвинена и за работата й в "Софийски имоти". Тя е подведена под отговорност за самоуправство, защото не е допускала служители на фирмата до 17 стаи от неговата административна сграда. Нито едно от тези 3 дела обаче не е довело до осъдителна присъда. Сегашното обвинение няма нищо общо с предните дела, уточняват от СГП.

Срещу Кукенска е излязла компрометираща информация и при обиска на станалите нарицателни две "тайни" стаи в офиса на "Софийски имоти", за които неговият настоящ шеф Александър Шопов твърдеше, че не е знаел.

Освен Кукенска прокуратурата разследва действията и на шефовете във фирмата до 2003 г. - вече бившите общински съветници Тошко Добрев (Демократическа партия) и Симеон Симеонов (БСП).

До този момент прокуратурата разследваше три основни престъпни схеми в "Софийски имоти" - при апортиране на имоти, при продажба и чрез фиктивни договори за спонсорство и реклама, които общинското дружество е сключвало през годините. Очаква се доказването на милиони левове нанесени вреди за общината.
4
1994
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
12 Януари 2008 09:36

Очаква се доказването на милиони левове нанесени вреди за общината.



12 Януари 2008 10:07
Още от зората на "Демокрацията" ни залъгват, че ще накажат някой!
Изпуснати са вече всякакви възможности!
Покварата и разложението в държавният и общински апарат са пълни и необратими!
Един служител в тях да остане, останалите да уволнят, той ще научи новите, как се печели с паралелни структури, при съзнателната липса на органи за ефективен контрол нв държавно ниво!
12 Януари 2008 17:36
Поведението на някой си Софиянски е христоматиен пример за нещо, което е трудно да бъде определено като преход към пазарна икономика.
Изработването на схеми а ла Данчо Ментата или Мистър 10% е толкова пошло, така нафталинено, така тарикатско и по ориенталски противно, че е трудно да приемем поведение като това на бившия кмет за нормално. Това е поведение на откачалник, на човек, напълно скъсал с действителността, на комбинатор и ненаказан престъпник. Доказването на кражбата на милиони, с които се купува частен самолет от съпругата му, къщите във Верона и кой знае къде още по света, окепазяването на София като град, като европейска столица, 18 годишната разруха на нашия дом са неща, които са видни от слепец. Създаването на класа на богати постживковски лидери като крепители на нов мътен безидеен, плащещ ни обществен строй в България по пътя на откровения бандитизъм е толкова изкривено, така гротесктно, чи отврати цивилизованите държави, които не са тук със своите капитали, заводи и структури. Те няма и да дойдат, но затова пък Софиянски и подобните му, след идващите реални промени, ще отиде при тях, в новите си къщи, купени с нашите пари и мъка. Няма да има разплата. Уви!
13 Януари 2008 06:54
Май отдавна е време да се заведе дело за т.н. "Софиянски имоти"‌ !
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД