:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 355
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Сакскобургготски ще връща 4500 дка надвзети гори

Прокуратурата не откри престъпления при реституцията на царските имоти, но държавата може да си търси имотите чрез съда
Симеон Сакскобургготски
За първи път прокуратурата постанови, че част от имотите на Симеон Сакскобургготски са върнати в нарушение на закона.

Специалната техническа експертиза по делото за реституцията на 16 543.5 дка земи и гори в землището на Самоков установи, че бившият премиер е получил 4521.5 дка в повече.



Прокуратурата е установила, че грешката е станала, тъй като общинската служба е възстановила гори по две заявления на Симеон Сакскобургготски от 2002 г., без да разбере, че става дума за едни и същи гори. Първото заявление е за 12 022 дка, които наследниците доказват с нотариален акт от 1930 г. Второто е за 4521.5 дка, установени с крепостни актове от 1900 г. Имотите обаче са едни и същи и на практика са възстановени два пъти, доказала експертизата.

"Постановлението е пратено на Държавната агенция по горите, чийто председател може да заведе гражданско дело за връщането на тези земи на държавата", каза наблюдаващият прокурор от Софийската окръжна прокуратура Малина Ачкаканова. Шефът на новата агенция Стефан Юруков от БСП вчера не бе открит за коментар.

"Лидерът на НДСВ няма претенции към тези земи", посочи бившият съдия и правосъден министър от кабинета на Сакскобургготски Антон Станков, който в момента е член на ръководството на НДСВ. "Оттук нататък коригирането на неправомерно върнатите земи ще зависи от компетентните държавни институции. Симеон Сакскобургготски няма намерение да оспорва тяхното решение по случая", заяви той пред агенция "Фокус".

Според прокуратурата при царската реституция са извършени нарушения, но не и престъпления. "В случая с горите става дума за немарливо изпълнение на функциите на длъжностни лица, но не и за пряк умисъл", обясни Малина Ачкаканова.

Доказателства за престъпления не са открити и при другите две дела - за парк "Врана" и за хижа "Саръгьол", хижа "Ситняково" и Царска Бистрица. При реституцията им столичният кмет Стефан Софиянски и областният управител Олимпи Кътев не са превишили правата си, а са изпълнили задълженията си, обясни Моника Малинова от Софийската градска прокуратура, която наблюдава делото. И тя обаче направи уточнението, че държавата може по исков път да търси възстановяването и на тези имоти.

Няма данни за престъпления и по проверката на Пловдивската окръжна прокуратура за къщата и имота в град Баня, Карловско, възстановена в края на 2004 г.

Тук обаче прокуратурата подозира друг проблем. Около 4 г. преди заповедта за възстановяване ВМЗ-Сопот, които са стопанисвали имота, го предават на винарска изба "Розова долина". Сега ще се изследва какви са били основанията за това, съобщи Иванка Даскалова от Върховната касационна прокуратура. Винарска изба "Розова долина" АД стопанисва резиденцията в Баня и провежда дегустации там.

От делото за "Врана" пък са отделени материали срещу служителка на Софийския градски съд, която ще бъде проверявана за документно престъпление. Тя е издала копие от проекто-нотариален акт за ниви и ливади в землищата на Лозен и Казичене. Оригиналният документ няма подпис на нотариус. Служителката обаче поставила печат на СГС на мястото, където би трябвало да е подписът, и така липсата му останала скрита.

Собствеността на българските царе бе национализирана през 1947 г. През 1998 г. Конституционният съд пък обяви национализацията им за противоречаща на основния закон. Имотите бяха върнати на Сакскобургготски по времето, когато той бе министър-председател. БСП и дясната опозиция многократно атакуваха Симеон за имотите му. След влизането на НДСВ в тройната коалиция обаче първо бе създадена парламентарна комисия, която не установи нищо съществено, а после топката бе прехвърлена на прокуратурата.





---БЛАГОДАРНОСТИ---

НДСВ разтълкува изявленията на прокуратурата като узаконяване на реституцията на царските имоти. В официалната партийна позиция се казва, че докладът на прокурорите е още едно доказателство, че продължилата години наред политическа кампания срещу реституирането на отнетото имущество на българските царе е обслужвала популистки и теснопартийни интереси.

От НДСВ се надявали компетентните институции да се съобразят с направените от прокурорите препоръки, за да се изгладят пропуските с горите в Самоков.

"Засега няма опасност от превръщането на България в дискотека, но ако това се случи, ще пиша писмо на еврокомисаря по енергетиката Анрис Пиебалгс", закани се вчера Димитров. Става въпрос само за краткосрочно пускане на реакторите, докато се преодолее кризата. "В такива случаи не се задвижва никаква сложна процедура, а Еврокомисията е длъжна да ни отговори в 5-дневен срок", уточни той.

Това е обаче само една от възможните мерки. За трайно пускане на блоковете е нужно да се преговаря поотделно с всяка от останалите 26 страни - членки на ЕС. "Съзнаваме, че това е трудно, но поне трябва да опитаме", каза вчера премиерът. Той съобщи, че две чужди фирми - британска и канадска, които искат да вземат III и IV блок на лизинг, също ще лобират за нашата кауза. Според запознати става въпрос за канадската "Bruce Power", която се е специализирала в отварянето на затворени атомни реактори и досега има опит с пет такива блока, както и за британската BNFL. И с двете икономическото министерство преговаря от няколко месеца. "В такива случаи принципът е държавата и фирмата да делят помежду си приходите от работата на реакторите", обясни Петър Димитров.

Станишев съобщи още, че на 27 декември правителството е упълномощило Петър Димитров да напише писмо до еврокомисаря Пиебалгс, с което да поиска от Еврокомисията увеличаване на паричната компенсация за затварянето на двата реактора. Досега ЕС даде 550 млн. евро в Международен фонд "Козлодуй", но сметките ни показват, че загубите ни са за над 2 млрд. евро. Димитров отказа да съобщи за колко пари още молим ЕС.
109
5055
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
109
 Видими 
16 Януари 2008 22:10
Хубава снимка ! "В размисъл какво още би могло да се открадне !"
16 Януари 2008 22:24
Докато ни занимават успешно с горите на Цяря, ДПС и другите мафиотчета успешно отмъкват десетки хиляди гори и зем.земи от нас. Заменки, Еврофондове - всичко се измуква... Стотици милиони ЕВРО в гушката на Доган.. Крадат ни турците по най-безогледен начин, но има добре платени медии, които ни занимават с единствения все пак в най-новата ни история жив цар на България.
Предпочитам държавата да забрави и подари 2 пъти по толкова на Симеон, само и само корупцията и наглостта на новобогаташите да бъде спряна. Но няма да стане. Всички крадат, а замазват очите ни с някакви смешни 4500 дка.
16 Януари 2008 22:31
europeans, стига с тия турци, цигани, и пр.--не виждаш ли къде е основният проблем? Не виждаш ли кои са най-големите крадци? И, между другото, не е ли корупция да харижеш на някого народна земя?
16 Януари 2008 22:35
Да върне и жезълите на НИМ , тоя клептоман ... Позор , да откраднеш от националния исторически музей !
16 Януари 2008 22:48
Имали бол земи - дали.
Дедо, нали е цар, с царски жест ги взел - 4 хиляди декара повече - нищо рабта...
16 Януари 2008 22:58
Ледът се...кхъм, кхъм...пука
16 Януари 2008 23:05
Ще връща той, но не тука, ами на едно място дето едни рогати натискат главите на грешниците във врящ катран--там ще се връща, и то до последно.
16 Януари 2008 23:13
К а т о г о в и д я т о з и м и и д в а т н а й ц в е т н и т е в ъ з м о ж н и о б р ъ щ е н и я , п р и п о л о ж е н и е ч е н е п о л з в а м т а к и в а в е ж е д н е в и е т о . И с е г а щ е с и г и с п е с т я - з а р а д а у в а ж а е м и т е ч е т ц и , с е б е у в а ж е н и е , а з а щ о н е з а р а д и Б О Т -а
16 Януари 2008 23:25
Този Симо не е ли знаел, че му връщат 4500дк.гори в повече та си е трайкал.Всички които са замесени по връщането, незаконното имам в впредвид, задължително трябва да понесат най стоги наказания.Откъде накъде, ще му връщат имоти и то с фалшиви нотариални актове.
17 Януари 2008 00:09
Две грешки допусна Негово Величество Симеон II Търновски. Първата беше, че януари 1997г. не си взе самолета и не кацна в София. Сега комунягчетата от всички партии нямаше да гледат в паничката на аристократа и нямше да имаме руска подлога от село Сирищник за държавен глава.
Втората (която все още може да се поправи) е, че не си поиска резиденция Евксиноград, която си е по наследство негова и никой не може да му я оспори.
Земята е подарена на дядо му цар Фердинанд от селяните от Виница и той си е построил там лятна вила със собствени пари. За това си има документи.
Да си я вземе, та да видим селяндурите дето сега управляват къде ще се пекат през лятото.
17 Януари 2008 00:15
.... нека оди бос
17 Януари 2008 00:22
на дърти години па гладен ше маа гащи

------------------------------------------ --------------
Felix qui potuit rerum conoscere causas! (Virgilio)
17 Януари 2008 00:25
.. дее Кака Сиби да ни обясни, че всъщност Неговото си Величество НЕ връща, а ДАРЯВА тез гори на своите поданици...
17 Януари 2008 00:35
Я някой да обясни, тия гори в повече ли са или са върнати два пъти!? Каквато държавата, такава и телевизията!
17 Януари 2008 00:59
Добре де имал си имущество имаш нотариален акт.Комунистите ти го прибират, започва връщане на същите тиа земи еми мисла че си е в правото.Не виждам как може да става дума за кражба.Всеки от вас би реагирал по същтиа начин!
17 Януари 2008 01:03
Да връща всичко защото дядо му и баща му са военнопрестъпници и са осъдени от международен съд и тоя плешивец да ни ни се прави на вода ненапита не знаел че е взел в по-вече и виновни няма няма данни за престъпление само за немарливост струваща на народа няколко стотин милиона.Наглост нечувана
17 Януари 2008 01:39
Как да няма Престъпление, бе!
ИМА иозвършено от "Царя" Престъпление ИЗМАМА- той е поискал ДВА пъти /с две Заявления!?/, да му бъдат върнати ДВА пъти едни и същи гори! "Царя" НЕ може да НЕ е знаел, че иска два пъти ЕДНИ И СЪЩИ гори, тъй като, освен, че става въпрос за един и същ размер/декара/, става въпрос и за едни и същи Граници и Съседи- което е подробно описано и в Крлепостния Акт и в Нотариалния Акт!
Освен това, тези гори са били на Фердинанд- т.е., НЕ е законно да се връщат те /и НЕ само те!/ само на "Царя" и сестра му, а е трябвало да се върнат на ВСИЧКИ наследници на Фердинанд! Очевидно, в Заявлението за връщането, "Царя" е ИЗЛЪГАЛ, че САМО той и сестра му са наследниците на тези/ и НЕ само на тези!/ имоти! КАЗАХ!
17 Януари 2008 01:54
Докато ние тука се пенявим - ДПСри, БСПари, СДСари, ДСБари и пр. паплач - крадат ли крадат. Докато съда и медиите се занимават с Н.В., други лапат къде по-големи баници. Ей, тва е проблемчето.
17 Януари 2008 02:03
Преди много години Фердинанд внесъл гларуса в България. В очите на монарха родните чайки били твърде дребни и простовати, като селяни в сравнение с царствения си роднина от странство. Сега чайките са вече на изчезване, обаче вижте каква гордост си имаме: Натиснете тук
Всяка прилика с известни вам лица и събития е случайна.
17 Януари 2008 02:07
СЕкс кобур ще повръща готски 4500 дка надвзети гори
Гори, които се състоят предимно от забити борове в нечии задни дворове.

17 Януари 2008 02:11
Страхотех ход на Царя .... кьорав карти не играе ! Сега да осъди държавата в Страсбург за нрушени човешки права, лишаване от възмездие за страданието понесено зад граница, включая ученето във военното школо в САЩ, и психологически травми - безсънни нощи с конвертиране на декари в акри и метри в ярдове и инчове в сантиметри, а също неясни сметки за кубични метри в галони и футове в метри ... Жална ни майка ... !
17 Януари 2008 03:43
И пак няма санкции за никого! Не била корумпирана съдебната система!Вицове, вицове...
Ех, ако се върнат нашите архиви от Русия и разберем , че бат Симо вече си му е било компенсирано всичко през онези смутни 1944-1948!
За съжаление това е сюжет от фантастичен филм!
Дори и да е имало нещо подобно, никога няма да разберем!
А ако е имало нещо в нашите архиви тук , то е безвъзвратно унищожено от ...Знаем, че той като управляващ, имаше достъп до бг архивите тук!
Ех дедо, дедо!Дойде и ти да вземаш!
Българският чип трябвало да се смени!Верно е, но на тези, които ти повярваха, и които ти помогнаха да си тук, дедо!Ама и твоят също трябва да се смени, защото скоро ще си отидеш от този свет , но без уважение!

17 Януари 2008 05:43
До невежите.Ето това е активно мероприятие на тези, които внедриха поредна конституция, владеят парите и командват четирите власти в България, а явно и мозаците на тези с червените чипове в главите.Мероприятието може да се нарече"И агнето цяло и вълка сит".Абе хора за един и същт имот могат да бъдат издадени по няколко натурални акта, които определят границите на един и същт имот.Колкото и натурални акта да бъдат представени толкова пъти ще бъде върнат един и същт имот, на притежателите на тези актове, като наследници.Друг имот се връща с друг акт, който определя други граници на други собственици или наследници.Да се смееш ли, или да плачеш на простотията обхванала комунистите.Задайте си въпроса защо имат интерес да ви лъжат и то през средствата за масова информация?Ами времето притисна , клеветниците и лъжците да признаят, че Царя е невъзможно да се вербова и че имотите му са върнати по законен начин.За да нахранят клеветниците, измислиха, че с натурални актове определящи границите на един и същт имот, могат да се вземат двойно повече.На мен с братми върнаха едно и също лозе което имаше един натурален акт, издаден от предишния собственик, през 1908г., после баща ми е извадил втори, през 1938г., а брат ми си извадил трети.Няма начин да ни върнат нещо повече, камо ли лозето и на комшията да ни бъде присъдено, такава грешка е невъзможна, освен в главите на злонамерени нещастници, които бавно но сигурно са поели пътв към Суходол.Тия ви лъгаха 50г. и немога да разбера защо им вярвате още?!?
17 Януари 2008 05:44
папуасе, стига грачи по българските гларуси, тоя е шотландски.
Натиснете тук

колкото по темата, доколкото се докаже нарушение (щото прокуратурата разправя много работи), не е луд кой папа баницата, луд е кой му я дава. кой от вас, ако му дадат 4 декара повече ще се обади да ги върне?

самото кандидат-царско не дойде през 97, щото тогава беше гладно и имаше дефицит. през 2001 имаше вече кво да се опоска и маса мухи се наместиха пак на софрата, между които и негово високочело височество. вЕрвайте ми


Редактирано от - simo на 17/1/2008 г/ 05:52:18

17 Януари 2008 06:15
Търся някой от тези компетентни юристи, да му извия врата по немарливост и без умисъл.
17 Януари 2008 06:43
paragraph39
Как да няма Престъпление, бе!
ИМА иозвършено от "Царя" Престъпление ИЗМАМА- той е поискал ДВА пъти /с две Заявления!?/, да му бъдат върнати ДВА пъти едни и същи гори!
..., [/red]става въпрос и за едни и същи Граници и Съседи- което е подробно описано и в Крлепостния Акт и в Нотариалния Акт[/red]!

Параграфе, я се прочети още един път какви глупости си написал!
Всичките ни "юристи", които не са учили вероучение на младини, а са завършили школата в Симеоново, са горе долу все на тоя акъл.
Много добре ти го е обяснил Летец , та не си заслужава да се хабим.

Ето ти една справка за имотите, които Цар Фердинанд си е закупил в Чамкория със свои пари 12 081 дка за 29 000 златни лева на 4 пъти, в т.ч.:
- от Христо Манов купил на 29 дек. 1900 г. 1500 дка за 11000 зл.лв
- от Коте Стойчев купил на 23 дек. 1901 г. 3000 дка за 6000 зл.лв
- от Събора на Рилския монастир, по негово решение от 8 юни 1902 г., купил 7560 дка за 12000 зл.лв. Решението на монастирския Събор е одобрено с решение на Светия синод от 11 март 1904 г.
- от други частни собственици купил още 21 дка

Тази информация беше изнесена миналата година от доц. Веселин Ангелов в голяма статия във в."Труд".
На Веселин Ангелов сигурно ще му повярваш, защото:
- е бившо ченге от ДС, на който досието му беше вече обявено;
- беше член от квотата на СДС на Комисията за "разкриване" на досиетата на ДС на Методи Андреев
- през 2001 г. по негово предложение Комисията е прикрила досието на Гоце, за да не му попречи на избора
- през 2006 г. същата персона излезе в защита на Гоце, че бил "национално-отговорен" СС на ДС
- Веселин Ангелов написа книгата "Имотите на Кобургите", за да изкара Цар Фердинанд и наследниците му крадци.

Статията на Веселин Ангелов в Труд беше пълно опровержение на всичките му предишни лъжи в книгата и изявленията му в пресата и по телевизиите.
Но понеже ченгетата от Труд, които ръководеха кампанията за оклеветяването на Симеон, на 1000 лъжи и манипулации пускаха и по 1 достоверна информация, по-глупавити читатели така и не я видяха, нито пък я прочетоха, защото беше цяла 1 страница.

Както виждам, за простаците ОФ-комуноиди няма никаква надежда за оправия.
С тях явно Бог сам ще се разправя, ама те нали са фармасони (неверующи), та са спокойни.

Редактирано от - bot на 17/1/2008 г/ 12:22:34

17 Януари 2008 07:39
Сакскобургготски ще повръща 4500 дка надвзети гори
17 Януари 2008 08:42
"Царското имущество" отдавна трябваше да се НАЦИОНАЛИЗИРА като малка компенсация заради двете национални катастрофи и репарациите изплащани от Булгария!!!!
17 Януари 2008 09:06
Т е з 4500 д к .г о р и , а к о н е г и и з с е ч е н е г о в о Н и щ о ж е с т в о -щ е г и и з с е ч е Д П С -м а ф и я т а , т а к а и л и и н а ч е с а з а г у б е н и !П о в а ж н о т о е "п у с к а н е т о"н а с д е л к а т а Т р а к и я -о т к о я т о щ е н и с к у б я т 35 г о д и н и б е з п р и ч и н а г а д о в е т е "к у п и л и"п р о с к у б а н и я Д е д о !
17 Януари 2008 09:15
Нямало измама от страна на Мадридския Шмекер!?
Ми кой е подписал молбата за връщане?! Бай Драган ли, или може би някой от солташаците на Шмекера!?
Няма ли да има осъден в България , г-н Гл.Прокурор? Няма ли поне един от средно ръководно ниво нагоре да си плати за шашмите?
17 Януари 2008 09:24
Ами то си беше конфискувано в полза на държавата доста отдавна, сиреч НАЦИОнализирано или с други думи взето в полза на НАЦИЯТА.
Сега това "лизингово" отваряна на 3-ти и 4-ти блокове на АЕЦ Козлодуй...ъ-ъ-ъ-ъ...нещо пак през Лондон се завърта. Та...ъ-ъ-ъ... си мисля...друго си е да си имал син икономически съветник на президента Стоянов.
17 Януари 2008 09:37
Здравейте Пичове, Пичеси, Стюардеси и пр., здравейте всички. Голяма отпуска изкарах. Знаете мнението ми за Крадлив дЬдо - БЕСИЛКАТА. Точка.
Искам да споделя впечатленията си от гр. Кърджали. Имам роднини и прекарах близо 2 седмици там. Истина е , че турците безчинстват. Когато съм посещавал Турция съм се чувствал по-спокоен и не съм се страхувал че съм българин. Кърджали вече не е български. Не знам какво е било положението на българите през турското робство но сега, там е ужасно. Има само една мъждукаща светлинка като от лоена свещ - много турци, поне с 20-тина разговарях и те са отвратени от умишлено създаваното настроение между българи и турци. Много честни турци са против Д П С и Доган. Страхуват се от гражданска война. Но най-жалкото и срамното е, че има доста "българи" които са подкупвани със службички и пари за да членуват в Д П С и те са основното причина за да съществува проклятието Д П С. За кой ли път се уверих в добронамереността на българи и турци да живеят в мир и без етнически и антибългарски партии. Трябва всички заедно , да изчистим българскияу политически свят от кърлежа Д П С и тогава , сигурен съм, ще заживеем както преди.
17 Януари 2008 09:49
както колко преди?
17 Януари 2008 09:52
Половината имоти, които завлече дедо Симо бяха на интенданството, а неговите хора извъртяха, че били негови. Колкото само той открадна му стига за цялата рода за години напред. Съратниците му и те не падат по долу. Вместо да ги изритаме с шутове им дадохме да си вземат каквото искат.
17 Януари 2008 09:55
Змея повдига една много важна тема - Отдаването на "лизинг" на АЕЦа????За какъв лизинг иде реч и в чия болна глава се е зародила идеята да се предоставят права за управление на обект - елемент на националната СИГУРНОСТ на България. Такива хора са за разстрел!
17 Януари 2008 10:10
Прокуратурата не намира престъпление при връщането на горите, е заради това, че са представени едни и същи натурални актове издадени през различни години, за едно и също наследство. Подразбира се, че накрая ще направят само забележка на администрацията, защото не е върнала по-стария натурален акт, като ненужен.Предстъпление можеше да се зачете, ако царя беше продал гората и същата гора е продала сестраму, но с другия натурален акт, на друг куповач, така една и съща гора да бъде продадена два пъти на различни куповачи.Не напразно от НДСВ деклалират, че прокуратурата е сложила край на политическите спекулации и може би след това решение, ще полседват съдебни дела срещу клеветниците.
17 Януари 2008 10:32
Друг интересен въпрос е - Царят плаща ли данъци върху имотите си? Защото ако плаща данъци като всички нас, сам ще се откаже от половината от тях.
17 Януари 2008 10:34
А ограбеното от престъпното крадливо управление кой ще връща
17 Януари 2008 10:34
Нютоне - удари се с една ябълка по главата - пише се нотариален акт, не натурален
17 Януари 2008 10:46
аебе нещо прокуратурата не споменава, дали са били спазени спазени преклузивните срокове за подаване на исканията за възстановяване на имоти.Много хора изгоряха пореди тази причина, не им върнаха защо бяхя закъснали със срока за подаване(докото си съберат нужните документи и 1997), ако след този срок са подадени документие на С....ски и са възстановени на това основание трябва цялата позелена комисия да бъде осъдена, както и подготвелия и подписал заповедта за възстановяване в областна управа.нали има парфи изготвил, съгласувал и накрая подписал това са реални лица.Софиянски 100% е с двата крака вътре, защото със приемането на ЗВСОНИ(закон лучников-1997г.) , на кметовете им се забрани да възстановяват руституирани имоти, тово провомощие имат само областните управители за"Врана" това е областния управител на София-град, по това време В.Маринчешки. за мен защо не направиха грешка и от 150дка реално притежавани и национолизирани ми върнаха само 10 дка, а за другите ме накараха бащами да доказва чрез Съда, че е внук на дядо си(на негово име се водеха имотите) и пак не ни ги възстановиха реално щото попадали в чертите на града и били застроени. Ако аз бях прокурор да сега да съм написал обвинителните актове(нарисувани са за присъди). Отделно всеки който подава документи за възстановяване попълва и декларация за верността на данните(чл313 от НК), след като са върнати в повече , нещо за неверни данни по чл.313 от НК прокуратурата нямали да предпиреме? Да не говорим, че решенията на Конституционния съд са за напред и нямат права сила за минали закони, по тай логика и всички съдени от народния съд(съгласно мирния договор2св.война) трябва по право да им се върне всичко , а не всеки по отделно да води дела в съда за реабилитация и чак след това да име се възстановяват имотите , защото имотите им са конфискувани(както и на царското семейство) в полза на държавата по-тогавашната конституция даваща такава възможност, а не националицзирани.
17 Януари 2008 10:46
"Сега комунягчетата от всички партии нямаше да гледат в паничката на аристократа и нямше да имаме руска подлога от село Сирищник за държавен глава."
Е, такива приказки за коалиционните партньори!? Бива ли така?
17 Януари 2008 10:47
До невежите.Ето това е активно мероприятие на тези, които внедриха поредна конституция, владеят парите и командват четирите власти в България, а явно и мозаците на тези с червените чипове в главите.Мероприятието може да се нарече"И агнето цяло и вълка сит".Абе хора за един и същт имот могат да бъдат издадени по няколко нотариални акта, които определят границите на един и същт имот.Колкото и нотариални акта да бъдат представени толкова пъти ще бъде върнат един и същт имот, на притежателите на тези актове, като наследници.Друг имот се връща с друг акт, който определя други граници на други собственици или наследници.Да се смееш ли, или да плачеш на простотията обхванала комунистите.Задайте си въпроса защо имат интерес да ви лъжат и то през средствата за масова информация?Ами времето притисна , клеветниците и лъжците да признаят, че Царя е невъзможно да се вербова и че имотите му са върнати по законен начин, защото са отнети незаконно след окупация и последвал комунистически терор и незаконен референдум, за промяна на държавното устройство.Сега, за да нахранят клеветниците си, разбойниците, измислиха, че с дублиращи се нотариални актове, определящи границите на един и същт имот, може да се вземе двойно повече и то чужда собственост.На мен с братми върнаха едно и също лозе което имаше един натурален акт, издаден от предишния собственик, през 1908г., после баща ми е извадил втори, през 1938г., а брат ми си извадил трети.Няма начин да ни върнат нещо в повече, камо ли лозето и на комшията да ни бъде присъдено, такава грешка е невъзможна, освен в главите на злонамерени нещастници, които бавно но сигурно са поели пътя към Суходол.Тия ви лъгаха 50г. и немога да разбера защо им вярвате още?!?.Те самите присвоиха България и труда на българите и без натурални актове, защо за тях няма прокурорски проверки?
17 Януари 2008 10:49
ВЕЛИКОбританският Лизинг на 3-4-ти реактори на АЕЦ "Козлудуй" си е кавър-версия на "Краун ейджънтс", май- но вместо митнически вариант, сега /ще/ е в ядреноТОКОВ вариант! И за още повече милиони- за стотици, а, може би, и за милиарди?!
При това, тия същите великобританци, които твърдяха и настояваха/ и в Г-7 и в ЕС/, че тези реактори са опасни?!
Май, бяха опасни за бизнеса им, а НЕ за екологията или хората! Та нали атомните експерти от ЕС и МААЕ към ООН доказаха и казаха/ и написаха!/ НЕеднократно, че реакторите 1-4 в АЕЦ "Козлудуй" са БЕЗОПАСНИ -а и същите, като 3-4-ти реактори в АЕЦ "Козлудуй", работят и до ден-днешен във Финландия, например, а Финландия също е член на ЕС?!
И с какъв сурат същите тези антиКозлудуйски великобританци сега ще "лобират"/?!/, пред същия този ЕС, но този път за отваряне на затворените реактори в АЕЦ "Козлудуй"! Ще им повярва ли и сега ЕС- този път, че реакторите са БЕЗопасни, а НЕ опасни, както твърдяха преди години?!
А и ако им повярва сега ЕС, че са БЕЗопасни-защо британци и канадци да ги експлроатират, а НЕ българи/ или, поне, руснаци- нали реакторите са руска технология и производство!/, които имат над 30-годишен опит с тези реактори, а бъдещите "лизингари" нямат и един ден опит с руски реактори, дори?!
Абе, тоз ЕС ще се окаже, май, по-НЕдемократичен и по-лицемерен и от СИВ, бе?!

Редактирано от - paragraph39 на 17/1/2008 г/ 11:11:35

17 Януари 2008 11:04
Параграфе, прав си за паралела с бандата "Краун ейджънс". Но , както се сещаш, нищо не е случайно. Плеяда продажни министърчета от всякакъв цвят гушкаха рушвети да плюят по Козлодуй. Подготвиха почвата за едно т.нар. "политическо решение" и затваряне. Наглостта на днешния кабинет е да заявява най-официално, че британско-канадският рекет е успял и се явява единствената възможност да не мръзнем тая зима!!! Нямам думи !
17 Януари 2008 11:05

Бог да прости Тодор Живков е ИЗНЕСАЛ горите за това няма нищо, за неговите наследници.... ЗА разлика от него Кобургите са си внесли и за това трябва да си ТРАЕМ !!!
17 Януари 2008 11:05
и да заплати за дървеният материал изсечен и продаден от тези 4500 декара.
17 Януари 2008 11:09
А пък казуса "Сакскобургготски - 4500 дка." е кристално доказателство за състоянието на нашето правосъдие. С други думи, ако манго задигне скраб за 100 лв. , но го хванат и принудят да ги върне, ще лежи ефективно барем 2 г. А Симо съвсем съзнателно е действал за заблуда да властите и е прибрал гори за 200 000 000 лева., но ще мине само с едно царско "Сори!" Е па на назе ешът ни нийде го нема по белиот свет!
17 Януари 2008 11:14


Видях материала, мненията ще чета после - за да не ми въздействат.
Въпрос едно - как така едно нарушаване на закона не е престъпление? Нали това е дефиницията? Уж!
Второ - нанесени загуби и пропуснати ползи. Кой, кога, как ще ги поиска и - най-важното - вземе?
Трето - не ви ли прави впечатление, че от време на време се появява някаква новина /обикновено вярна/, с която се отвлича вниманието на публиката, електората, плебса? Нищо не се коментира за магистрала "Тракия", а основа стана кражбата на горите?
Четвърто, пето, шесто - много въпроси имам, но...У нас не се обръща внимание на въпросите. От едно време се знае: "Паплач, ето ви готовите отговори, нагласете си въпросите според тях!".

Редактирано от - borowan на 17/1/2008 г/ 11:15:16

17 Януари 2008 11:22
Да върне и парите от дървесината изсечена там-това си е чиста кражба на НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО! И е крайно време да си стяга куфарите ЕДНОПОСОЧНО за Испания- НЕ Е БЪЛГАРИН И НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ!
17 Януари 2008 11:45
Прокуратурата подсети държавата да си иска имоти от Симеон
Администрацията допуснала “значителни нарушения, но без умисъл

MEDIAPOOL.BG-
...Най-тежкото нарушение обаче е, че не е била направена проверка на нотариалните и крепостните актове, въз основа на които Сакскобургготски получава горите. В първото подадено от него искане се прилагат два нотариални акта, с които се искат общо 12 022 декара гора. Второто му заявление е за 4 521.5 декара гора и се прилагат няколко крепостни акта. Комисията решава да уважи и двете искания и връща толкова, колкото Сакскобургготски общо иска...- Натиснете тук
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД