:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 313
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

В Германия имало доказателства срещу спонсора на Първанов

Прекратеното дело срещу Стойков ни подпали чергата, смята депутатът Минчо Спасов
Снимка: БГНЕС
Людмил Стойков и Марио Николов продължават да твърдят, че са невинни.
Немските власти имат доказателства срещу разследвания у нас бизнесмен Людмил Стойков, който е и спонсор на президента Георги Първанов. Това заяви вчера депутатът от НДСВ и шеф на вътрешната парламентарна комисия Минчо Спасов пред БНР.

"Прекратеното дело срещу Стойков бе искрата, която ни подпали чергата", смята Спасов за изсипалите се критични доклади за България. Според него прокуратурата е направила гаф, като не е изискала важни специални разузнавателни средства от немските разследващи власти, които доказват връзката на Людмил Стойков с групата на Марио Николов.

Пернишкият бизнесмен стана обект на разследване в края на 2006 г. след сигнал именно от германските митници. Той бе за злоупотреби за 7.5 млн. евро по САПАРД от български фирми с използване на фалшиви документи за стари машини за месопреработка и пакетиране. Разследвани бяха 6 фирми от групата "Людмил Стойков - Марио Николов". Обвинителен акт за документна измама бе внесен само срещу Марио Николов, съпругата му Марияна Николова и още 7 души. Оказа се, че прокуратурата няма доказателства, че Стойков е участвал в евроизмамите и делото срещу него бе прекратено. Сега той е разследван за пране на пари, но юристи се съмняват, че и тук има шанс да се докаже вината му.

Минчо Спасов изрази надежда, че лично главният прокурор Борис Велчев, който бил запознат с въпроса, ще коригира действията на подчинените си и когато ключовите доказателства пристигнат, ще се възстанови справедливостта.

От прокуратурата обаче са скептични, че нещата биха се преобърнали. Наблюдаващият делото прокурор Андрей Андреев бе изненадан от думите на депутата и възможността СРС-тата в Германия да се окажат ключови за разследването.

"Връзката между Николов и Стойков е добре известна и на нас, но това не е достатъчно. Поддържаме сътрудничество с немските власти и, ако са имали нещо, са щели да ни уведомят и да се направи трансфер", коментира Андреев пред "Сега". По думите му обаче въпросните СРС-та вероятно касаят разследването в Германия, където вече има и присъди за замесените техни граждани в аферата. Нямало как обаче те да послужат като доказателство у нас.

В петък се разбра, че една от фирмите на Стойков - "Еврофриго" е върнала субсидия от близо 3 млн. евро, след като фонд "Земеделие" са си ги потърсили по съдебен път. Според вицепремиера Меглена Плугчиева връщането си е признание за незаконно взети средства.
16
3934
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
16
 Видими 
04 Август 2008 00:08
Що се правите на луди. Тоя е крал и ще продължава да краде стоейки под чадъра на Гоцето. Ако немците имали доказателства щели да ги дадат досега...вие питахте ли ги или Гоцето ви каза да си кротувате. Ай да ви се невиди и бг прокурорите и магистратите.
04 Август 2008 00:18
Спонсор - бенефициент , Людмил Стойков - Президент Георги Първанов , Божа работа на латински ...

04 Август 2008 04:51
Ама това вече ако не е ИДИОТИЗЪМ!!!!
ЕЕЕЕеййй йонколци, ЩЕ СИ ДОКАРАТЕ ПРЕДПАЗНАТА КЛАУЗА ПО ПРАВОСЪДИЕ!!!
Мерете си приказките поне бе, нещастни копеленца. Заради вас ЦЯЛА България ще страда. Ега ти наглите копелета, доказаните доказателства не били достатъчни за да се осъди престъпника!!! Не се ли усещате че там навънка нечие търпение вече се е изпарило???
04 Август 2008 05:16
Нагазиха в най-милото и най-гнилото...
04 Август 2008 07:24
morehappyman , не се вълнувай толкова , приятелю.
В тоз форум сме обсъждали нещата от всички страни. Отдавна е ясно , че цяла България ВЕЧЕ страда заради тъпотията ( не само лакомията ) на актуалната тригъза коалиция.
Според мен решението за предпазна клауза по правосъдие ВЕЧЕ е взето и сега просто тече технологичното време за формализирането му.
04 Август 2008 08:47
Eвра-та им ги признаваме, ама СРС-та им - тц....
04 Август 2008 09:16
Скоро Управните решения на БГ съдийте, у Сиришник само ке важат !
04 Август 2008 09:18
Какво по-голямо доказателство от това, че извадиха 3млн лв и ги върнаха.
04 Август 2008 09:44
Оказа се, че прокуратурата няма доказателства, че Стойков е участвал в евроизмамите и делото срещу него бе прекратено. Сега той е разследван за пране на пари, но юристи се съмняват, че и тук има шанс да се докаже вината му.

А някакъв казваше , че няма никакъв "чадър" върху споменатите "бизнесмени"!Верно е-"чадър" няма, ама я има козирката на ст.Васил Левски...
04 Август 2008 10:16
Значи, германците участвали в аферата са вече осъдени, а ние им разправяме че нищо не знаем. Егати майтапа.
04 Август 2008 10:40
По думите му обаче въпросните СРС-та вероятно касаят разследването в Германия, където вече има и присъди за замесените техни граждани в аферата. Нямало как обаче те да послужат като доказателство у нас.


Човекът поне е искрен
04 Август 2008 11:05
"Наблюдаващият делото прокурор Андрей Андреев бе изненадан от думите на депутата и възможността СРС-тата в Германия да се окажат ключови за разследването.
"Връзката между Николов и Стойков е добре известна и на нас, но това не е достатъчно. Поддържаме сътрудничество с немските власти и..."

Започвам да полудявам...!!!
04 Август 2008 11:17
Този Мирчо Спасов такава активна дейност развива, че накрая май, ще получи заветното избираемо място в избораната листа на ГЕРБ за депутати в 40 то народно събрание, или ако знае западен език в ЕП.
То, такова тръшкане на Б.Борисов и на ЕНП в ЕП, че просто да му се повдигне, на човек от толкова сервилност!
А, това е един българин, мразещ останалите българи и живеещ сам за себе си, изявявайки се българофобската и много държащ да се чува и гледа в медиите! Типично подражение на неформалният лидер на ГЕРБ.
04 Август 2008 12:05
a trodden, а пък някога някъде носителите на лошите вести не ги оплювали, а направо ги убивали...
04 Август 2008 13:30
"... не избивали, а прямо убивали!"
04 Август 2008 23:35
Отруден такъв ,
Брой г-н Минчо Спасов за кандидат-сенатор ...

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД